Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 31

Atskleistos derybų su N.Mirotičiumi detalės: pirmas pokalbis prieš kelionę į Kauną

Belgrado „Partizan“ klubas neslepia nusivylimo, kad ilgai vestos derybos su Eurolygos žvaigžde Nikola Mirotičiumi galiausiai sugriuvo. Dabar „Partizan“ sporto direktorius Zoranas Savičius papasakojo, kaip viskas vyko iš Serbijos klubo pusės.
Nikola Mirotičius
Nikola Mirotičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Nikola Mirotičius yra vienas geidžiamiausių krepšininkų Europoje.

Tik keli klubai gali varžytis dėl 32 metų juodkalniečio, kuris pastaruosius ketverius metus rungtyniavo „Barcelona“ klube ir buvo laikomas daugiausiai uždirbančiu Eurolygos žaidėju su kone 5 mln. eurų siekiančia metine alga.

Pastaruoju metu N.Mirotičius siejamas su Milano „Olimpia“ komanda, bet prieš tai jis buvo labai arti sutarties su Belgrado „Partizan“.

„Mes surengėme pirmą pokalbį su juo prieš finalo ketvertą Kaune. Žinojau, kad „Barcelona“ nenori pratęsti su juo sutarties, ir jis žinojo tai taip pat. Mes sukontaktavome su juo anksčiau nei bet kuri kita komanda Europoje, – serbų portalui „Mozzart Sport“ sakė „Partizan“ sporto direktorius Zoranas Savičius. – Tai buvo sąžininga diskusija, ir mes nusprendėme pažiūrėti, kaip baigsis sezonas.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka: Zoranas Savičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka: Zoranas Savičius

Z.Savičius, anksčiau dirbęs „Barcelona“ sporto direktoriumi, pasakojo, kad paskui susisiekė su krepšininko agentu Igoriu Crespo ir pasiūlė konkretų kontraktą N.Mirotičiui.

„Mes kalbėjomės visą birželį, bet skyrybos su „Barcelona“ užtruko ilgai. Viskas ėjosi gerai, bet jis padarė klaidą. Kol mes kalbėjomės, buvo rašoma, kad jis pereis į „Olympiakos“, į „Olimpia“, bet niekas neminėjo „Partizan“, o mums tai patiko, nes jis matė, kad esame rimti ir informacija iš mūsų nenutekėjo, – pasakojo Z.Savičius. – Visos derybos ėjosi gerai, jis demonstravo ramybę ir vienu metu pasakė: „Aš nusprendžiau. Aš atvykstu pas jus ir informuosiu apie tai kitas komandas.“ Patariau jam to nedaryti, nes žinia iškart pasklistų į viešumą, bet jis tai padarė. Kai pasklido naujiena, kad jis atvyksta pas mus, prasidėjo visa įtampa ir padėtis pasikeitė. Mes buvome sutarę dėl trejų metų kontrakto ir sutikome su kiekvienu reikalavimu. Net ir su punktu, kad po pirmųjų metų galėtume jį paleisti, jei jam nepatiktų kaip mes dirbame. Buvo dar kelios sąlygos, bet dėl esmės buvo sutarta. Mes laikėmės savo pažadų.

Jis net pasikalbėjo su Kevinu Punteriu („Partizan“ kapitonu). Jis sakė, kad nori laimėti Eurolygą su mumis. Net pasakė mums, kad nenori imti Danilo Andjušičiaus numerio (33), o vilkės 3-iuoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Mes siūlėme galimybę dirbti su geriausiu Europos treneriu („Partizan“ treniruoja Željko Obradovičius, – red.), tapti 25 proc. Serbijos populiacijos didvyriu, tapti dalimi projekto, apie kurį kalbės visa Europa. Ko negalėjome pasiūlyti, tai pinigų, kokius siūlė kitos komandos.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

15min jau rašė, kad N.Mirotičius nutraukė derybas, prieš porą savaičių paskelbęs viešą žinutę socialinėje erdvėje, kad sulaukė grasinimų ir užgauliojimų ir dėl to nusprendęs nežaisti Serbijoje.

Z.Savičius teigė, kad visi jautė įtampą.

„Buvo įtampos, visi jautėme: Obradovičius, ir aš taip pat. Buvo nusiųsta prasta žinia, kad žaidėjas negali rungtyniauti Serbijoje, nors anksčiau jis nežaidė nei „Crvena zvezda“, nei „Partizan“, – dėstė Z.Savičius. – Aš asmeniškai likau įskaudintas kalbos apie neapykantą. Kiekvienas sirgalius palaiko savo komandą, čia nėra nieko nauja. Mirotičius juokavo, kad atlaikys spaudimą, nes anksčiau žaidė „Real“, o paskui – „Barcelona“ klube. Bet žinote, kaip galiausiai nutiko.

Man apmaudu, jog viskas buvo pateikta kaip gyvybės ir mirties klausimas. Tai nėra normalu. Tai nėra gyvenimo ar mirties klausimas, sportas neturi būti taip vertinamas. Žaidėjai turi eiti į aikštę ir įrodyti, ką sugeba geriausiai. Tai turi būti vienintelis kriterijus. O dabar mūsų įvaizdis neatrodo gerai Europoje.

Mirotičius yra geras žaidėjas, vienas geriausių Europoje. Mes jo norėjome, nėra abejonių. Bet jo praradimas nekeičia mūsų planų. Dar prieš Mirotičių mes pratęsėme sutartį su Zachu LeDay, kuris yra mūsų pagrindinis sunkusis puolėjas, mes juo pasitikime.

Džiaugiuosi, kad neskubėjome derėtis su kitais žaidėjais, kurie prilygtų Mirotičiui ar jo profiliui. Jei tai būtume padarę, būtume bėdoje. Dabar viskas eina normaliai pagal planą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius