Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 23

„Barcelona“ taikinyje – dvi žvaigždės, bet komandą gali palikti du buvę žalgiriečiai

„Barcelona“ krepšininkai Eurolygoje finišavo trečioje vietoje ir veikiausiai turės atlikti kelias korekcijas žaidėjų sudėtyje. Į ką taikosi Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas klubas ir kurių žaidėjų gali nelikti?

„Barcelona“ užėmė pirmąją vietą Eurolygos reguliariajame čempionate, bet finalo ketvertas baigėsi neišsipildžiusiais lūkesčiais.

Pralaimėjimas pusfinalyje Madrido „Real“ klubui sustabdė katalonų žygį, o sekmadienį laimėtas mačas dėl trečios vietos prieš Pirėjo „Olympiakos“ nėra didelė paguoda.

„Ta pati dainelė. Tik vieta kita. Nėra rimta, kas vyksta su šita komanda. Niekada neturime šansų greitai užbaigti serijas, neturime jokio žudiko instinkto“, – po pusfinalio rungtynių 15min Belgrade sakė Š.Jasikevičius.

„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ – Pirėjo „Olympiakos“
„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ – Pirėjo „Olympiakos“

Ispanijoje Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda irgi užėmė pirmą vietą reguliariajame čempionate, bet itin konkurencingoje lygoje dar laukia atkrintamosios varžybos.

Nors svarbių kovų liko, vienas didžiausių Ispanijos portalų „Marca“ panagrinėjo „Barcelona“ sudėtį ir tai, kaip ji galėtų keistis vasarą.

„Marca“ neabejoja, kad komandoje neliks Nigelo Hayeso-Daviso ir latvio Rolando Šmito. Abiejų sutartys baigiasi, o indėlis nėra didelis: Latvijos aukštaūgis Eurolygoje pelnė po 4,4 taško, o prieš tai dvejus metus Kauno „Žalgiryje“ žaidęs amerikietis puolėjas – po 4,2 taško.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Baigsis ir australo Dante Exumo kontraktas, bet australu „Barcelona“ patenkinta.

Tuo tarpu komandos senbuvio Pierre Oriolos sutartis galioja iki 2024 metų, aukštaūgis vis dažniau neregistruojamas rungtynėms, tad didelė tikimybė, kad su juo bus atsisveikinta.

Neaiški padėtis dėl Brandono Davieso, kurio sutartis galioja iki šios vasaros. Buvęs žalgirietis yra vienas svarbiausių „Barcelona“ žaidėjų, bet, „Marca“ teigimu, B.Daviesas norėtų didesnio atlygio.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Jei amerikiečio apetitas nesumažės, gali tekti išsiskirti ir su juo. Po 9,9 taško šį sezoną rinkęs amerikietis nebūtinai nusileis, nes kalbama, kad juo itin domisi Milano „Olimpia“ bei Stambulo „Fenerbahče“.

„Barcelona“ klubą gali palikti ir Kyle'as Kuricas. Nors kontraktas su JAV snaiperiu galioja iki 2023 metų, pastaruoju metu jis atsidūrė atsarginių suolo gale, o per finalo ketvertą Belgrade per 18 minučių taškų nepelnė.

Turėdama didžiausią biudžetą (apie 44 mln. eurų) kartu su Madrido „Real“ Europos krepšinyje, „Barca“ vis ieško galimybių susistiprinti.

Anot „Marca“ katalonų taikinyje yra atsidūrė dvi Čekijos krepšinio žvaigždės.

2014–2016 m. Barselonoje jau žaidęs Tomašas Satoransky pastaruosius kelerius metus klajojo po NBA klubus, o praėjusį sezoną baigė „Washington Wizards“, rinkęs ten po 4,9 taško ir rezultatyvaus perdavimo.

Kita vertus, T.Satoransky yra ir Stambulo „Anadolu Efes“ radare – Eurolygos čempionu savaitgalį tapęs Turkijos klubas ieško pajėgaus gynėjo, ypač, kai yra tikėtinas Vasilije Micičiaus išvykimas į NBA.

„Scanpix“ nuotr./Tomašas Satoransky ir Jrue Holiday
„Scanpix“ nuotr./Tomašas Satoransky ir Jrue Holiday

„Barca“ domisi 30-mečiu 201 cm ūgio gynėju, kuris galėtų užimti ir Roko Jokubaičio vietą, jei jaunasis lietuvis išvyktų į NBA.

Ne pirmus metus „Barcelona“ žiūri ir į Janą Vesely, bet iki šiol Stambulo „Fenerbahče“ vidurio puolėjo kaina buvo aukšta net ir katalonams.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Janas Vesely
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Janas Vesely

Jei būtų paleistas B.Daviesas, 32 metų 213 cm ūgio čeko atsiradimas Barselonoje būtų tikėtinas, rašo „Marca“.

Šį sezoną J.Vesely Eurolygoje rinko po 13,6 taško ir atkovojo po 6,1 kamuolio.

Be to, katalonų akiratyje yra jaunas Ispanijos krepšininkas Joelis Parra.

22 metų 201 cm ūgio ispanas atsiskleidė Badalonos „Joventut“ gretose, kur rinko po 10,6 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio Europos taurės varžybose. Tiesa, pranešama, kad Badalonos klubas už naują puolėją nori net milijono eurų išpirkos.

Suprasti akimirksniu

  • „Barcelona“ žaidėjų sutartys:
  • Brandonas Daviesas – iki 2022 m. vasaros
  • Nigelas Hayesas-Daviesas – 2022 m.
  • Rolandas Šmitas – 2022 m.
  • Dante Exumas – 2022 m.
  • Nickas Calathesas – 2023 m.
  • Nicolas Laprovittola – 2023 m.
  • Kyle'as Kuricas – 2023 m.
  • Sertacas Sanli – 2023 m.
  • Cory Higginsas – 2024 m.
  • Sergi Martínezas – 2024 m.
  • Pierre'as Oriola – 2024 m.
  • Rokas Jokubaitis – 2025 m.
  • Nikola Mirotičius – 2025 m.
  • Álexas Abrinesas – 2026 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius