TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 12 14

Būti ar nebūti „Lietuvos rytui“: scenarijus, kuris gali sugriauti sezoną Europos taurėje

Vilniaus „Lietuvos rytui“ išaušo svarbus rytas. Trečiadienio vakarą vilniečiai Fuenlabradoje stos į paskutinį Europos taurės grupės varžybų mūšį su „Montakit“ ekipa. Vietos „Top 16“ etape „Lietuvos rytas“ dar neturi, todėl šis vakaras Tomo Pačėso komandai gali būti lemtingas.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Europos taurė | „Montakit“ – „Lietuvos rytas“ | 21:30 | Fuenlabrada

Bet pagrindinė straipsnio nuotrauka geriausiai iliustruoja situaciją – „Lietuvos rytas“ padėties šeimininkas ir iššūkį Ispanijoje pasitinka kaip favoritas.

Vilniaus klubas pirmąsias tarpusavio rungtynes namuose laimėjo 101:84. Skirtumas galėjo būti dar didesnis, nes „Lietuvos rytas“ tiesiog dominavo, o varžovų trenerio sprendimas prieš Davidą Loganą pastatyti Marko Popovičių buvo komiškas – amerikietis pelnė 27 taškus ir sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes Europos taurėje.

Be to, kad patektų į kitą etapą, „Lietuvos rytui“ užtenka ne tik laimėti Fuenlabradoje.

„Lietuvos rytas“ nežais „Top 16“ varžybose tik tuo atveju, jei pralaimės Fuenlabrados komandai, o Bilbao „RETAbet“ klubas nugalės Maskvos srities „Chimki“.

„Lietuvos rytas“ nežais „Top 16“ varžybose tik tuo atveju, jei pralaimės Fuenlabrados komandai, o Bilbao „RETAbet“ klubas nugalės Maskvos srities „Chimki“.

„Lietuvos rytas“, „Montakit“ ir „RETAbet“ kovoja dėl dviejų likusių kelialapių B grupėje. Į „Top 16“ patenka keturios iš penkių grupės komandų.

Jeigu „Lietuvos rytas“ pralaimės Fuenlabradoje, o Bilbao krepšininkai neišsiveš pergalės iš Chimkų, durys užsitrenks būtent „RETAbet“ ekipai.

Mažytė problemėlė – „Chimki“ su 5 pergalėmis jau užsitikrino pirmąją vietą B grupėje. Rungtynės su Bilbao „RETAbet“ rusams nieko nelems. Bilbao klubas irgi prasmuks į kitą etapą net ir pralaimėjęs, bet tik tokiu atveju, jei „Lietuvos rytas“ laimės Fuenlabradoje.

„Lietuvos ryto“ ir „Montakit“ rungtynių Fuenlabradoje pradžia – 21 val. 30 min. Įdomu, kad „Chimki“ ir „RETAbet“ mačas Chimkuose prasidės 18 val. 30 min. (Lietuvos laiku). Tai reiškia, kad dar iki dvikovos Ispanijoje „Lietuvos rytas“ gali sužinoti savo likimą.

B grupės lentelė
Vieta Komanda Pergalės-pralaimėjimai
1. „Chimki“ 5-3
2. Berlyno ALBA 4-4
3. Vilniaus „Lietuvos rytas“ 3-4
4. Fuenlabrados „Montakit“ 3-4
5. Bilbao „RETAbet“ 3-4

„Montakit“ krepšininkai savaitgalį Ispanijos čempionate 83:64 susitvarkė su Manresos ICL klubu, bet dar vertėsi be traumuoto Marko Popovičiaus, kuris praleido penkerias pastarąsias rungtynes ir nežinia, ar galės žaisti su „Lietuvos rytu“.

Fuenlabrados klubo treneris Jota Cuspinera teigė, kad gydytojai prognozuoja, kad kroatas galės kelioms minutėms išbėgti į aikštę.

„Aišku, jis nežais pilna jėga, bet galbūt galės mums padėti keletą minučių“, – apie buvusį žalgirietį kalbėjo ispanas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marko Popovičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marko Popovičius

M.Popovičius iki traumos buvo rezultatyviausias „Montakit“ žaidėjas (vid. 14,2 tšk.). Bet Vilniuje 13 taškų įmetusį 34-erių snaiperį puikiai pakeitė Ivanas Pauničius, praėjusiose rungtynėse pelnęs 24 taškus.

Dar viena svarbi detalė: „Montakit“ komandą sups patikimos namų sienos – visas pergales Fuenlabrados klubas pasiekė namuose: krito „Chimki“ (89:85), Bilbao (89:78) ir Berlyno ALBA (105:80) klubai.

„Lietuvos rytas“ šioje situacijoje jaučiasi pakankamai užtikrintai, bet jei Chimkuose išvysime Bilbao krepšininkų triumfą, įtampa greitai užguls vilniečių pečius.

Antras sezonas iš eilės su finišu Europos taurės grupės varžybose „Lietuvos rytui“ būtų dar vienas didžiulis smūgis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius