Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 08

Dainius Adomaitis savo vyrus ir gyrė, ir dėl jų pyko: „Jie privalo žinoti tris dalykus“

Vilniaus „Rytas“ parodė, kad Europos taurės turnyro antrajame etape nesiruošia būti pasyviu statistu. Tačiau išgąsdinę vienus turnyro favoritų, Vilniaus krepšininkai galiausiai nusileido Kazanės UNIKS klubui pirmajame Top16 grupės mače 86:91.

Dainius Adomaitis suplojo delnais iš apmaudo po finalinės sirenos.

Jo vyrai atkakliai pasipriešino Rusijos klubui ir net laimėjo kovą dėl kamuolių 30:18, bet galiausiai nesulaikė UNIKS puolimo žvaigždžių ir pralaimėjo pirmąjį mačą antrajame etape, kur laukia dar penkerios rungtynės.

„Aš galiu tik pasveikinti vyrus su kova ir atsidavimu. Tai rodo 17 puolime atkovotų kamuolių. Visi atidavė, labai norėjo laimėti, bet kai žaidi prieš tokią talentingą komandą, svarbios ir detalės, – sakė D.Adomaitis. – Kažkur nepadarėme pražangos, nepadarėme step'out'o, suklydome.“

Rungtynių pradžioje UNIKS sutankinta gynyba pasveikino į „Top16“ etapą atvykusius vilniečius, bet šeimininkai net negalvojo panikuoti po prastos pradžios (2:12).

E.Bendžius išjudino „Ryto“ atakas, pelnęs 11 taškų per pustrečios minutės, o kapitono vedami vilniečiai greitai pavijo varžovus (18:18).

UNIKS lyderis Errickas McCollumas pakėlė E.Bendžiaus mestą pirštinę ir iki pertraukos pelnęs 15 taškų priminė, kaip prieš kelerius metus Kinijoje sykį sumetė 82 taškus per vieną mačą.

Trečiajame kėlinyje UNIKS lyderio marškinėlius perėmė Jamaras Smithas, mėtęs taikliai, panašiai kaip jaunystėje gėręs tekilą (būdamas 19 metų su bendražygiu po savotiško žaidimo „Jėgos valanda“, pagal kurį reikia kas 60 sek. išgerti po stikliuką, J.Smithas sėdo į mašiną, nuslydo iš apsnigto kelio, trenkėsi į medį, o jo komandos draugas prarado sąmonę).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ – Kazanės „Unics“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ – Kazanės „Unics“

„Kalbant apie talentą tai turbūt viena stipriausių komandų. Individualiais veiksmais jie sprendė rungtynes“, – pažymėjo D.Adomaitis.

Vilniečiai rungtynėse slidinėjo, bet ilgai puikiai kovėsi su 5 kartus didesnį biudžetą turinčiais varžovais.

Mindaugas Girdžiūnas stebino svečius sudėtingais metimais, Martynui Echodui nebeužteko pirštų, kad suskaičiuotų atkovotus kamuolius (iš viso 14), Arnas Butkevičius vos nesulaužė lanko galingu dėjimu, o savo 13 taškų surinko pataikęs visus metimus.

Kai iš toli iššovė ir vieną prasčiausių sezono mačų šįkart žaidęs Pako Cruzas, įpusėjus ketvirtam kėliniui „Rytas“ pirmavo 78:74.

„Top 16 negali mums trūkti energijos, nes mums iškart bet kuri komanda pervažiuos“, – savo vyrų kovingumu buvo patenkintas D.Adomaitis.

Tačiau kai labiausiai reikėjo, UNIKS legionieriai, iš viso pelnę 78 taškus, sutvarkė reikalus aikštėje.

„Sunkios rungtynės. „Rytas“ kieta komanda, čia visada sunku žaisti, nes atmosfera labai triukšminga. Bet rungtynių pabaigoje priėmėme gerus sprendimus“, – liko patenkintas pirmąja pergale UNIKS treneris Dimitrios Prifitis.

D.Adomaitis pripažino, kad lemiamu metu taškais prabilo Jordanas Theodore'as, pelnęs 5 taškus, prieš kurį Vilniaus ekipa gynyboje rizikavo, žinodama, kad šis įžaidėjas neatakuoja po driblingo aukštu procentu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jordanas Theodore'as
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jordanas Theodore'as

Galiausiai, Vilniaus komandos trenerio teigimu, rungtynės buvo pralaimėtos dėl pabaigoje laiku nepadarytų pražangų.

„Vieną iš trijų dalykų turi žinoti – kiek komanda turi pražangų, – pabrėžė D.Adomaitis, pažymėjęs, kad žaidėjai privalo žinoti ir savo pražangas bei varžovų komandines pražangas. – Nesvarbu, ar esi aikštėje, ar ant suolo. Jei aš primenu, kad turime tris pražangas, tai galime prasižengti ketvirtą kartą.“

Galutinis rezultatas D.Adomaitį nuvylė, nepaisant 5,5 tūkst. sirgalių dovanotos atkaklios kovos.

„Manau, supraskime – gerų pralaimėjimų nebūna. Geriau žaisti prastai, bet laimėti. Šįkart mes nežaidėme prastai, bet nepadarėme mažų dalykų gerai, – kalbėjo vilniečių treneris. – Antra, mačiau prognozes, kad neva laimėsime. Bet ar Kazanė, ar „Galatasaray“, ar Utenos „Juventus“, mes negalime sau leisti atsipalaiduoti nė su vienu.“

D.Adomaitis darsyk pabrėžė, jog neturėjo priekaištų savo vyrams dėl atsidavimo. Net P.Cruzas, neatsigavęs po raumens traumos, veržėsi į aikštę: „Šia komanda aš didžiuojuosi, man lieka žavėtis, kaip jie eina į treniruotes, nors kartais daktaras ir neleidžia. Kai kurie treniruotės metu pavemia, bet vėl eina ir dirba. Tikrai turi charakterį, tikrai didžiuojuosi vyrais“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ – Kazanės „Unics“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ – Kazanės „Unics“

G grupėje taip pat žaidžia „Monaco“ ir Stambulo „Galatasaray“ klubai. Turkijoje „Ryto“ laukia antrojo turo mačas ateinantį trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius