-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Dėl „Žalgirio“ išgyvenęs R.Jokubaitis džiaugiasi sezonu: „Nei aš, nei jūs, nei kiti nesitikėjo“

Kai po „Barcos“ rungtynių dėl trečiosios vietos Rokas Jokubaitis priėjo pasikalbėti su 15min, parodėme jam „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ rungtynių rezultatą. Tuo metu kauniečiai atsiliko aštuoniais taškais, o Rokas griebėsi už galvos. „Ai, dar nesibaigė?“ – apsidžiaugė gynėjas ir ėmė ploti lyg ragindamas „Žalgirį“ atsitiesti. Ir nors „Barca“ atsitiesė po niukso Eurolygos pusfinalyje, Lietuvoje žalgiriečiams taip ir nepavyko.
Rokas Jokubaitis ir Thomasas Walkupas
Rokas Jokubaitis ir Thomasas Walkupas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galime net neabejoti, kad „Žalgirio“ rungtynių pabaigą žiūrėjo R.Jokubaitis grįžęs į rūbinę „Štark“ arenoje. Ir jam vėl teko griebtis už galvos.

Bet prieš tai 21-erių lietuvis kalbėjo apie tai, kaip galiausiai pavyko pergale užbaigti Eurolygos sezoną – 84:74 nugalėtas Pirėjo „Olympiakos“.

„Nuotaikos geros, – 15min sakė R.Jokubaitis. – Ne tokios geros, su kokiomis tikėjomės užbaigti Eurolygos sezoną, bet vis tiek reikėjo rasti motyvacijos, sukovoti. „Olympiakos“ nėra prasta komanda, jie liko reguliariam sezone antri, mes – pirmi. Dabar dėl bronzos žaidėm.

Truputį liūdna, bet suradom motyvacijos, jų sirgaliai mus irgi motyvavo. Ir užbaigėme reikalus. Trečia vieta geriau nei ketvirta, ne to atvažiavome, bet svarbu, kad iškovojome pergalę.“

Dieną prieš bronzines rungtynes R.Jokubaitis pasakojo, kad tokių veidų, kuriuos pamatė po pralaimėjimo ketvirtadienį, dar nebuvo regėjęs rūbinėje.

Man motyvacijos ieškoti nereikėjo, vis tiek pirma tokia patirtis

Ar kiek kitaip buvo prieš šeštadienio mačą?

„Nebuvo kažkokios užsivedusios akys labai ar kažkas tokio, bet nuo pat rungtynių pradžios paėmėme iniciatyvą, įsivažiavome ir užtikrintai visai sužaidėme. Visi taip atsipalaidavę žaidė, tai... Nieko nelėmė rungtynės, bet smagu buvo žaisti, visi užsivedę, visi dalinasi kamuoliu. Tas patiko. O kaip ir sakėt, man motyvacijos ieškoti nereikėjo, vis tiek pirma tokia patirtis“, – svarstė lietuvis, pasižymėjęs keturiais taškais šeštadienį.

Kalbėdamas apie savo sezoną Rokas buvo pozityvus. Vien finalo ketverte jis ant parketo praleido 23 minutes per dvejas rungtynes ir, kaip sakė Šarūnas Jasikevičius, pasirodė puikiai.

„Super, – taip šeštadienį R.Jokubaičio pasirodymą komentavo Šaras. – Tą patį pasakiau po ketvirtadienio: čia ne Roko laikas versti kalnus. Taip, jam viskas nauja, varžovai patys kiečiausi. Atlaikė spaudimą, padavė minučių pailsėti lyderiams. Tik tiek norisi. Jau iki dabar suprantame, kad Roko sezonas kosminis, jis viršijęs visų lūkesčius visoje Europoje.“

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

„Daug bangavimų buvo, – svarstė pats krepšininkas. – Tikrai nei aš, nei jūs, nei kiti nesitikėjo, kad toks sezonas bus asmeniškai. Čia didžiausi nuopelnai treneriams, komandos draugams, nes žaidžiant su tokiais komandos draugais jie tave padaro geresnį. Tikrai neblogas sezonas. Buvo pakilimų, nuopuolių, bet čia normalu. Paskutinis momentas galėjo būti geresnis, bet šiaip sezonas neblogas ir smagu, kad dar laukia atkrintamosios Ispanijoje. Ten atsigriebsime.“

Lietuvį sužavėjo graikų sirgalių jūra „Štark“ arenoje. Skaičiuojama, kad raudonųjų Belgrade šią savaitę – daugiau nei 10 tūkstančių.

„Ir „Olympiakos“ komandai gerai, kad jų buvo, ir mums papildoma motyvacija. Daugumą laiko jie kiek tylesni šiandien laikėsi. Mums buvo motyvacija juos pritildyti, kad kuo geriau girdėtume savo sirgalius. Ir kaip priešininkui labai smagu žaisti, kai turi persvarą, o visi prieš tave, tada labiau pasitiki savimi. O „Olympiakos“ žaidėjams išvis turėtų būti... Pora greitų atakų ir pasimiršo, kad -10. Smagu pamatyti, nežinau ar būtų su „Barcos“ sirgaliais taip pat, ar būtų įmanoma taip juos surinkti, bet „Olympiakos“ žaidėjams – tik pavydėti“, – pasakojo R.Jokubaitis.

„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“
„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Išvykdamas atgal į Barseloną finalo ketvertą jaunasis Lietuvos talentas įsiminė kaip vietą, kurioje – labai klampus krepšinis, kur komandos atvyksta pasiruošusios iki menkiausių detalių.

„Žiūrovams turėjo patikti, visos komandos demonstravo gražų krepšinį, tai rodo, kad buvo susikaupusios. Sirgaliai irgi padaro... Aišku, „Olympiakos“ buvo nenugalimi pagal sirgalius, bet tikrai daug žmonių susirinko, atmosfera buvo gera. Visi susikaupę, atvažiavę čia dėl vieno tikslo. Netekę dar būti tokiam solidžiam renginy“, – reziumavo R.Jokubaitis.

Ir jei finalo ketvertas baigėsi, tai sezonas – toli gražu ne. Dabar „Barca“ pradės kovas Ispanijos lygos atkrintamosiose, kur tikslas bus vienas – atkeršyti Madrido „Real“ už skaudų smūgį Eurolygos pusfinalyje.

„Čia pralaimėjome jiems, bet nėra taip, kad baigėsi sezonas. Turime šansą atsigriebti. Nėra taip, kad pralaimėjome Eurolygoje ir turėsime iki kito sezono laukti. Gerai, kad ACB lygoje juos turėsime. Jei turėsime, aišku. Liko keturios savaitės, visi geriausios formos. Laukiame atkrintamųjų ir norime pademonstruoti gerą krepšinį“, – užbaigė R.Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius