Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2021 12 12

Dešimtmečius neįminta mįslė: žudiko kulkos „Partizan“ kapitoną pakirto šalia arenos

Jau 21 metai praėjo nuo dienos, kai Belgrado „Partizan“ komandos kapitonas Haris Brkičius buvo nušautas šalia „Pionir“ arenos. Nors laiko prabėgo daug, klausimų šioje istorijoje – vis dar daugiau nei atsakymų.
Haris Brkičius
Haris Brkičius / nuotr. kkpartizan.rs

Gruodžio 12-ąją – lygiai prieš 21 metus – kulkų buvo pakirstas garsus serbų krepšininkas, vėliau miręs ligoninėje. Incidentas įvyko prie pat „Pionir“ arenos, kulkos buvo paleistos tiesiai H.Brkičiui į galvą.

Vis dėlto žudiko tapatybė taip ir nebuvo atskleista. Bent jau kol kas, mat pastaruoju metu ėmė girdėtis detalės, vedančios link Zemuno gaujos – vienos garsiausių Serbijoje ir net visame pietryčių Europos regione.

Lemtingą dieną H.Brkičius treniravosi su „Partizan“ komanda, tačiau pasijuto prastai, o treneris Darko Ruso išleido krepšininką namo anksčiau laiko.

Netrukus pasigirdo šūviai stovėjimo aikštelėje. Dvi kulkos susmigo į 26-rių vyrą: viena po skruostikauliu, kita – po akimi. Praeivis rado H.Brkičių be sąmonės, atvyko pagalba, buvo atlikta skubi operacija, tačiau gyvybės išgelbėti taip ir nepavyko. Po trijų dienų gyvybė užgeso.

VIDEO: Hario Brkičiaus žaidimo epizodai

Viena iš Serbijoje sklandančių versijų tokia, kad „Golf 3“ bandę pavogti asmenys nušovė krepšininką, kita – jog H.Brkičius buvo nužudytas profesionalo iš Juodkalnijos dėl skolų, trečioji – krepšininko gyvybė buvo atimta iš pavydo.

Garsaus krepšininko tėvas iškeliavo Anapilin taip ir nesužinojęs, kas nužudė jo sūnų. Motina Radmila neseniai „Blic“ portalui prisiminė lemtingą ir skausmingiausią jos gyvenime dieną.

„Jis miegojo, atsikėlė ir išvyko į treniruotę. Nieko neįprasto. Jis ir Miča Beričius išvyko kartu. Jis pradėjo sportuoti, bet Miča man pasakojo, jog sūnus pasijuto prastai, – pasakojo Radmila. – Tai viskas, ką žinau. Mes su vyru buvome namie ir pusę 12 dienos paskambino sesuo. Vyras tuo metu žiūrėjo rungtynes, suskambo telefonas. „Ar girdėjai, kas nutiko? Sako, kad Haris buvo nušautas“, – pasakė ji. Tačiau kodėl kažkas turėtų žudyti Harį? Kur ji tai išgirdo? Tuo metu daug kas vyko Belgrade, tad pasakiau jai, jog kažką ne taip nugirdo. Tuomet sesuo liepė įsijungti „Studio B“. Jie kaip tik buvo nutraukę programą dėl šios žinios.“

H.Brkičius gimė 1974-siais Sarajeve, Bosnijoje ir Hercegovinoje pradėjo žaisti krepšinį būdamas 10-ties. „Partizan“ jaunimo sistemoje ėmė žaisti 1992-siais, būdamas 17-kos.

Vėliau po metų Čačako „Borac“ komandoje jis sugrįžo į Belgradą ir debiutavo „Partizan“ pagrindinėje komandoje. Per šešerius metus jis laimėjo tris Serbijos čempiono titulus, taip pat tris šalies taures.

H.Brkičius buvo vienas kertinių „Partizan“ krepšininkų. Per 290 rungtynių jis pelnė 3709 taškus ir yra aštuntas visų laikų rezultatyviausių ekipos žaidėjų sąraše.

Dar ir dabar juodai baltų sirgaliai prisimena per anksti šį pasaulį palikusį savo dievuką.

„Palikai mus, Hari, ir liko tik liūdesys. Bet visada būsi mylimas „Grobari“ šeimos iš Pietų tribūnos“, – tokia skanduote prisimenamas „Partizan“ buvęs krepšininkas.

O Serbijoje toliau kirba maža viltis, kad žudikas kada nors sulauks bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius