Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13

Europoje žaidžiantiems Lietuvos klubams – palankios A.Verygos įstatymo pataisos

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį priėmė naują sprendimą, svarbų profesionalų sportui. Nuo šiol tarptautiniuose turnyruose žaidžiančioms Lietuvos komandoms grįžus iš užsienio nebereikės izoliuotis, kaip ir nereikės izoliuotis, jei ekipoje atsiras teigiamas COVID-19 testo atsakymas.

Laisvė Kauno „Žalgiriui“, Panevėžio „Lietkabeliui“ ir už dviejų savaičių kelionę FIBA Čempionų lygoje pradėsiančiam Vilniaus „Rytui“.

15min žiniomis, šie nuopelnai keliauja Eurolygai, kuri atskiru raštu kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją.

„Aukšto meistriškumo sportininkams, dalyvaujantiems tarptautiniuose turnyruose, kurių organizavimui nustatytos ir patvirtintos atskiros tarptautinės taisyklės dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) valdymo“, – rašoma Registrų centrui teiktoje pataisoje.

Iki šiol „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ klubų nariai po dvikovų Mytiščiuose ir Monake laiką leido saviizoliacijoje, kurios vietą palikti galėdavo tik keliaudami į treniruotes ar rungtynes ir tik su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro išduotais leidimais.

Be leidimo buvo leidžiama išeiti tik pasivaikščioti su kauke 1 kilometro spinduliu aplink izoliacijos vietą. Draudžiama eiti į žmonių susibūrimo vietas, parduotuves ir restoranus.

Į Lietuvą grįžę šalies klubai privalėdavo izoliuotis iki kol sulaukdavo neigiamo COVID-19 testo atsakymo. Gavę rezultatus, jie turėdavo pildyti prašymus dėl NVSC leidimo žaidėjams, treneriams, medikams ir personalui palikti izoliacijos vietą.

Tekdavo nurodyti kiekvieno asmens tikslų gyvenamos vietos adresą ir treniruočių bei rungtynių adresus ir laikus, nuo kada iki kada būdavo paliekama izoliacijos vieta.

Tas pats būdavo taikoma ir iš užsienio atvykstančioms komandoms ir teisėjams.

Kitas pataisymas – nuo šiol visiems Europos turnyruose žaidžiančios komandos nariams nereikės izoliuotis, jei ekipoje atsiras teigiamas COVID-19 atvejis.

Tokiu būdu ateityje turėtų pavykti išvengti nesklandumų, kurių arti „Žalgiris“ buvo praėjusios savaitės pabaigoje, kai su komanda į Rusiją išvykti negalėjo Joffrey Lauvergne'as.

Pagal tuometį sprendimą išvykti negalėjo ir „Žalgirio“ komanda, kuri privalėjo lįsti į saviizoliaciją.

Pabrėžtina, jog ši tvarka netaikoma tik vietinėse pirmenybėse besikaunantiems klubams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius