-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

FIBA nesitraukia – iš 2017 metų Europos čempionato pašalintos 8 šalys

FIBA prezidentas patvirtino – tarptautinė krepšinio federacija neketina trauktis ir iš 2017 metų Europos krepšinio čempionato jau pašalino 8 šalis. Dar 6 šalys, tarp kurių yra ir Lietuva, gali būti pašalintos artimiausiu metu. Tokią informaciją pateikė FIBA direktorius Kamilis Novakas.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teigiama, kad 2017 metų Europos krepšinio čempionate sirgaliai neišvys dabartinės čempionės – Ispanijos rinktinės. Taip pat iš čempionato šalinamos Makedonijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Juodkalnijos, Slovėnijos, Serbijos, Kroatijos ir Rusijos krepšinio rinktinės.

K.Novakas grasina, kad pačių rimčiau sankcijų – pašalinimo iš Europos krepšinio čempionato – gali sulaukti dar 6 šalys. Tokia grėsmė yra iškilusi Lietuvos, Italijos, Graikijos, Turkijos, Izraelio ir Lenkijos krepšinio rinktinėms.

FIBA jau anksčiau grasino, kad nacionalinės federacijos, kurių valstybių komandos pasirinks dalyvavimą Europos taurės, o ne FIBA Čempionų lygos turnyre, bus suspenduotos.

Ispanijos naujienų portalai bei Eurohoops.net anksčiau išreiškė susirūpinimą, kad toks FIBA kelia grėsmę Ispanijos ir Lietuvos rinktinėms, kurios jau turi kelialapius į Rio.

Vis dėlto pašalinti komandas iš olimpinių žaidynių FIBA gali būti kur kas sunkiau. Tokiu sprendimų tektų priimti ne tik savo organizacijos rate, tačiau jį palaiminti turėtų ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius