Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 09

FIBA nusileido: rusams bus leista žaisti Europos čempionate

FIBA persigalvojo. Po susitikimo su Rusijos krepšinio federacija Tokijuje, FIBA suteikė teisę Rusijos krepšinio rinktinei dalyvauti artėjančiose Europos pirmenybėse.
Rusijos ekipos sirgaliai
Rusijos ekipos sirgaliai / A.Venskaus nuotr.

Liepos 29-ąją FIBA buvo diskvalifikavusi Rusijos krepšinio federaciją ir uždraudė šios šalies nacionalinėms komandos dalyvauti oficialiuose tarptautiniuose turnyruose.

Dėl to į Europos šešiolikmečių pirmenybes Kaune neatvyko Rusijos jaunučių komanda.

Bet net ir po diskvalifikacijos rusai tęsė pasiruošimą Europos pirmenybėms ir tikėjo, kad jiems bus suteikta teisė dalyvauti čempionate.

J.Pašutinas: „Kai sužinojome apie FIBA sankcijas, komandoje sutarėme, kad į tai nekreipsime dėmesio ir ruošimės atitinkamai atstovauti Rusijai Europos čempionate bei kovosime dėl medalių“

„Kai sužinojome apie FIBA sankcijas, komandoje sutarėme, kad į tai nekreipsime dėmesio ir ruošimės atitinkamai atstovauti Rusijai Europos čempionate bei kovosime dėl medalių“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė Kazanės UNICS treneris.

Dėl traumų nacionalinei komandai nepadės Aleksejus Švedas, Timofejus Mozgovas, karjerą baigė Aleksandras Kaunas. Tačiau ir su esama sudėtimi J.Pašutinas užsidegęs kovoti dėl medalių bei patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes tiesiai arba per atranką.

„Daugelis žaidėjų praėjusį sezoną savo komandose buvo lyderiai. Dabar svarbiausia pasitikėti savo jėgomis ir eiti į kiekvieną mačą kaip į finalą“, – pareiškė J.Pašutinas.

Ryškiausios dabartinės Rusijos rinktinės žvaigždės – Sergejus Monia ir Vitalijus Fridzonas.

Pirmasis kirtis

Rusijos krepšinio federacija rugpjūčio pradžioje sulaukė oficialaus patvirtinimo, kad šalies jaunučių rinktinė negalės dalyvauti Europos šešiolikmečių čempionate Kaune.

Rusai liko turnyro užribyje dėl FIBA sankcijų. Toks pat likimas turėjo laukti ir Rusijos vyrų rinktinės.

Šiuo metu vykstančiame Europos jaunučių čempionate liko 15 komandų. 

Skandalai Rusijos krepšinyje

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Kirilenka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Kirilenka

Dar 2013 metų liepos mėnesį iš RFB prezidento posto atsistatydino Aleksandras Krasnenkovas, o jį rugpjūtį pakeitė Julija Anikejeva, iki išrinkimo ėjusi laikinosios prezidentės pareigas.

Vėliau Permės krašto krepšinio federacija kreipėsi į teismą su reikalavimu, panaikinti visus RFB rinkimų konferencijos 2013 m. rugpjūtį priimtus sprendimus, išskyrus vieną – palikti J.Anikejevą prezidente. Jos išrinkimą prezidente neteisėtu jau buvo pripažinęs kitas teismas.

Rugpjūčio 2-ąją turėjo vykti nauji RFB prezidento rinkimai. Didžiausia Rusijos krepšinio žvaigždė Andrejus Kirilenka neseniai viešai paskelbė apie ketinimą kandidatuoti į RFB prezidento postą ir įvesti federacijoje tvarką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius