Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29

G.Žibėnas nusiteikęs nešvariems žaidimams Graikijoje: „Bus daug provokacijų“

Vilniaus „Rytas“ po beveik mėnesį trukusios pertraukos sugrįžta į FIBA Čempionų lygos kovas – trečiadienį vilniečiai išvykoje bandys įveikti Atėnų „Peristeri“ ekipą.

Per pirmus tris mačus „Rytas“ iškovojo vienintelę pergalę, kai namuose 89:64 nugalėjo būtent „Peristeri“.

Vis dėlto į Graikiją susiruošęs vilniečių treneris Giedrius Žibėnas įsitikinęs, kad išvykos rungtynėse jo komandai bus sunkiau negu Vilniaus „Jeep“ arenoje.

„Žinome, kad laukia ilgos rungtynės, kupinos daug emocijų. Turime pasiruošti ne tik kūnus, bet ir galvas. Tikrai žinome, kad bus daug provokacijų, tikrai žinome, kad tos pirmos rungtynės „Peristeri“ komandą įžeidė, – kalbėjo G.Žibėnas. – Tikrai jie reaguos, turime būti tam pasiruošę ir turime būti pasiruošę visas 40 minučių.

Labai svarbu pamiršti tas pirmas rungtynes, nes čia bus visai kita istorija. Tai komanda, kuri turi balansą puolime tiek išeidinėjant iš užtvarų, metikus – (Marcusą) Denmoną, tiek labai agresyvius pikenrolo žaidėjus, ypač (Sylvainą) Francisco, tiek žaidėjus po krepšiu, ypatingai (Miro) Bilaną, kuris žais nugara į krepšį. Jie turi visą kombinaciją puolime.

O gynyboje mes žinome, kad jie spaus mus per visą aikštelę visų rungtynių metu. Tam turime būti pasiruošę, būti stiprūs su kamuoliu, nesitikėti pagalbų iš teisėjų, nes bus daug mažų pražangų, kurios nebus sušvilptos.

Kaip ir sakiau, turime paruošti ne tik kūnus, bet ir galvas.“

„Rytas“ prieš „Peristeri“ svečiuose žaidė ir prieš dvejus metus, kai nusileido graikams 74:81. Tuo metu komandos asistentu dirbęs G.Žibėnas įsitikinęs, kad tai – skirtinga komanda negu buvo 2020-aisiais.

„Tikrai skirtinga istorija, skirtingos komanda. Atmosfera tikrai Graikijoje bus karšta, buvo ir tada karšta. Atsimenu, kad buvo provokacijų ir žaidėjų suolui iš tribūnų. Turėsime visus tuos pašalinius veiksmus ignoruoti ir susitelkti į mūsų žaidybinį planą, kurį tikrai paruošėme. Mūsų užduotis bus jį įgyvendinti visas 40 minučių, turint omenyje, kad bus tikrai daug pašalinių veiksnių“, – kalbėjo Lietuvos čempionų specialistas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Spalį stipriai strigęs „Rytas“ dabar yra užšokęs ant penkių pergalių bangos – po laimėjimų prieš Alytaus „Wolves“, „Peristeri“ ir Kauno „Žalgirį“ prieš rinktinių langą, vilniečiai nugalėjo ir „Gargždus“ bei „Šiaulius“ per pastarąsias savaites.

„Visada po pergalių yra šviežesnis oras, – sėkmingą seriją vertino G.Žibėnas. – Svarbiausia, ką dabar išskirčiau po tų dviejų pergalių, kad rungtynėse nesimato abejonių, tikime tuo, ką darome, tikime tuo, kokį planą atsinešame į rungtynes. Matau žaidėjų veiduose ir veiksmuose mažiau abejonių.“

„Rytas“ ir „Peristeri“ trečiadienį rungtynes pradės 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius