Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 08

G.Žibėnas prieš mačą Strasbūre: „Svarbiausia, kad sąžinė būtų rami, jog padarėme viską“

Vilniaus „Rytas“ antradienio vakarą pasitiks „gyvenk arba mirk“ svarbos rungtynes Prancūzijoje. Nesėkmė prieš vietos Strasbūro SIG ekipą beveik palaidotų Giedriaus Žibėno auklėtinių galimybes prasibrauti į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Trečiąją vietą L grupėje po pirmojo „Top 16“ rato užimantis Vilniaus „Rytas“ savo sąskaitoje turi vieną pergalę, Strasbūro SIG – dvi, Tenerifės „Lenovo“ – visas tris, tuo metu Sombathėjaus „Falco“ krepšininkai pergalės skonio taip ir nepatyrė.

Vilniuje rezultatu 71:76 prieš Strabūro SIG kritę vilniečiai privalo revanšuotis svečiuose, idealiu atveju – didesniu nei 5 taškų pranašumu.

„Spaudimą užsidedame patys sau. Niekas kitas neuždės spaudimo tiek, kiek mes jo užsidedame sau patys. Turiu tai pabrėžti, – prieš žūtbūtinį mūšį Prancūzijoje kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Man, kaip treneriui, svarbiausia, jog iš šių rungtynių išeitume švaria sąžine ir ramia galva, kad padarėme viską, ką galėjome.“

Po niūraus Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto „Rytas“ lengvai 109:85 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu“ ir išskrido į Strasbūrą, kur jų lauks šeštoji pagal pajėgumą šiuo metu Prancūzijos čempionato ekipa.

„Norime būti solidūs gynyboje, jog išjungtume pagrindinius jų puolimo veiksmus ir žaidėjus. Tai nebus lengva, bet varžovų žaidimo stilių ir puolimą turime limituoti, tuo metu puldami patys turėsime būti agresyvūs“, – sakė G.Žibėnas.

Prieš tris dienas vietos pirmenybėse SIG patyrė triuškinantį pralaimėjimą, kai namuose žaidusi Limožo CSP prieš būsimą „Rytą“ varžovą triumfavo net 89:62.

Šį susitikimą pabrėžė ir Vilniaus ekipos vairininkas.

„Rungtynės bus susijusios su paskutinėmis SIG rungtynėmis, – sakė G.Žibėnas. – Jie bus labai agresyvūs gynyboje, bandys atkirsti perdavimų linijas, tad turėsime statyti geras užtvaras, dalintis kamuoliu, žaisti agresyviai, provokuoti pražangas, eiti į vidų ir žaisti kartu. Puolime reikės kuo įmanoma drausmingiau laikytis žaidybinio plano.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

G.Žibėnas akcentavo ir pirmojo tarpusavio nesėkme pasibaigusio mačo „Avia Solutions Group“ arenoje išmoktas pamokas, kurių „Rytas“ privalės nekartoti 6,2 tūkstančių žiūrovų talpinančioje „Rhénus Sport“ arenoje.

„Visų pirma, tai mes tikrai leidome jiems žaisti savo krepšinį. Jie metė vos dvi baudas per visas rungtynes, prisirinko labai daug lengvų taškų, o net 23 SIG taškai buvo po mūsų klaidų. Tai – didžiausios pamokos ir didžiausi akcentai. Turėsime būti atsargūs su kamuoliu ir teisingai įeiti į derinius. Pirmosiose rungtynėse padarėme vos 13 pražangų, šįkart turėsime būti žymiai kietesni. Manau, kad žaidėjams parodėme pakankamai videoįrašų, jog pirmajame mače turėjome pakankamai šansų laimėti, bet jais nepasinaudojome“, – sakė Vilniaus „Rytas“ vyriausiasis treneris.

Dvikovos tarp SIG ir „Ryto“ pradžia – 21 val. Lietuvos laiku Strasbūre.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Rutkauskas – karo iškraipyta rinka suteiks neeilinį šansą „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius