Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

G.Žibėnas prieš svarbiausią sezono kovą: „Turėjome laiko suvirškinti klaidas“

Vilniaus „Rytas“ intensyviai ruošiasi žūtbūtinei akistatai FIBA Čempionų lygoje. Įkrintamųjų varžybų starte veidu į purvą tėškęsi Lietuvos vicečempionai jau pirmadienį pasiekė Atėnus ir ten rengiasi trečiadienio rungtynėms prieš Atėnų „Peristeri“, kurios gali tapti paskutinėmis vilniečiams tarptautiniame fronte šį sezoną.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai įkrintamųjų serijos starte praėjusią savaitę net 92:110 nusileido „Peristeri“ ir serijoje iki dviejų pergalių atsilieka 0-1.

Dabar „Rytas“ privalo nugalėti graikus išvykoje, kad grąžintų seriją į Vilnių, kur lemiamos rungtynės vyktų sausio 17-ąją.

„Turėjome daug gero laiko suprasti, kodėl pralaimėjome rungtynes. Išsiaiškinti visas taktines, emocines klaidas. Turėjome laiko suvirškinti klaidas. Jeigu žaisime kartu, turime visus šansus“, – prieš antrąją dvikovą Atėnuose sakė G.Žibėnas.

110 taškų praleistų taškų yra vienas blogiausių rezultatų šio sezono Čempionų lygoje – daugiau buvo pelniusios tik dvi komandos.

Ką vilniečiai pirmajame susitikime darė blogai?

„Mes patys pavertėme juos geresniais žaidėjais. Visą laiką sakau, kad varžovų potencialas yra tikrai didelis ir viskas priklauso nuo to, kaip tu leisi jiems žaisti. Mes jiems leidome žaisti ir pavertėme gerais žaidėjais. Bet išsiaiškinome, kur klydome ir stengsimės tų klaidų nebekartoti rytojaus rungtynėse“, – sakė „Ryto“ treneris.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

Sostinės ekipai pasiruošimą palengvino nukeltos „Betsafe-LKL“ rungtynės prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, kurios buvo numatytos praėjusį šeštadienį. Tokį sprendimą lėmė išretėjusi panevėžiečių sudėtis, o „Rytas“ rungtynių nukėlimui nesipriešino.

Kaip į tokią žinią reagavo G.Žibėnas – tai palengvino jo darbą ar sujaukė numatytą darbotvarkę?

„Mums labai svarbu prieš ateinančias rungtynes, kad žaidėjams būtų labai aišku, kaip mes norime žaisti, kokius norime atlikti pokyčius, ypatingai gynyboje. Tam reikia laiko. Jeigu būtume žaidę su Panevėžio komanda, to laiko automatiškai tikrai būtų mažiau. Be to, Panevėžys žaidžia su kitokia gynyba, tai būtų kitokios treniruotės, kitoks pasiruošimas, šiek tiek išeitume iš ritmo.

Tik vienos rungtynės per savaitę mums nėra kliūtis, nes tai ne pirmas ir ne antras kartas šį sezoną. Čempionų lygoje mes žaidžiame mažiau rungtynių negu kitų Europos turnyrų komandos. Pasiruošti, ypač po tokių rungtynių, kokias sužaidėme, tikrai reikėjo laiko“, – sakė G.Žibėnas.

VIDEO: Giedrius Žibėnas: „Turėjome gerą laiką suvirškinti visas klaidas“

Pirmajame įkrintamųjų mače „Rytas“ vertėsi be dviejų žaidėjų – Keitho Hornsby ir Javino DeLaurier. Bent jau pastarasis, panašu, turėtų išbėgti ant parketo Atėnuose.

„Javinas paskutinėse dvejose treniruotėse jau sportavo, viskas su juo yra gerai. Žinoma, minimalių traumų yra visą laiką pas kiekvieną žaidėją, bet čia tokios kategorijos rungtynės, kai turi paruošti savo kūną, o tos mažos traumelės niekam neįdomios. Turime pasiruošti statyti kūnus ir kautis žymiai geriau negu tai darėme pirmose rungtynėse“, – teigė komandos treneris.

Svarbiausios „Ryto“ sezono rungtynės trečiadienį startuos 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius