Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

Geriausią rezultatą pasiekusi Latvija ieškos naujo trenerio

Apie šimtas sirgalių ir 30 žurnalistų trečiadienį Rygoje pasitiko Latvijos rinktinę, po gražios kovos kritusią Europos pirmenybių Stambule ketvirtfinalyje.
Ainaras Bagatskis
Ainaras Bagatskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį Latvijos krepšininkai 97:103 nusileido Slovėnijai, bet pasiekė geriausią rezultatą šaliai atgavus Nepriklausomybę.

Nors latviai nepateko į pusfinalį, Europos čempionate jie finišuos penktoje arba šeštoje vietoje – priklausomai nuo trečiadienį vykstančių ketvirtfinalio rungtynių baigties. Iki šiol aukščiausia mūsų šalies kaimynų pozicija buvo aštuntoji, kurią latviai užėmė 2001 ir 2015 metų žemyno pirmenybėse.

Jau lapkritį Latvija pradės pasaulio čempionato atrankos varžybas. Per grupės rungtynes su Švedija, Turkija ir Ukraina latvius tikriausiai ves naujas treneris, o ne Ainaras Bagatskis.

Nors Bagatskis dabar neturi sutarties su jokiu klubu, tai netruks ilgai

Dėl naujos varžybų sistemos, pagal kurią atrankos varžybos vyks klubų sezono įkarštyje, užsienio klubus treniruojantys krepšinio specialistai neturės galimybių vadovauti nacionalinėms rinktinėms.

„Mes norime sudaryti sutartį su treneriu visam ciklui. Nors Bagatskis dabar neturi sutarties su jokiu klubu, tai netruks ilgai, žinant jo darbo kokybę,“ – naujienų agentūrai LETA sakė Latvijos krepšinio sąjungos prezidentas Valdis Voinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ainaras Bagatskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ainaras Bagatskis

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas ir treneris A.Bagatskis treniravo Latvijos rinktinę nuo 2010 metų, perėmęs komandos vairą iš Kęstučio Kemzūros.

Ilgai darbščią komandą kūręs, o šiemet ir Kristapo Porzingio sulaukęs A.Bagatskis teigė, jog tikėjosi šiame Europos čempionate su komanda žengti toliau, bet pridūrė, jog geriausi Latvijos krepšinio laikai dar laukia priešakyje.

Jei būtume sugrįžę pirmadienį ryte, sakyčiau, kad pasiekėme maksimumą

„Jei būtume sugrįžę pirmadienį ryte (po Europos pirmenybių finalų), sakyčiau, kad pasiekėme maksimumą. Dabar – nėra blogai, bet galėjo būti ir geriau“, – vertino A.Bagatskis, kurio vadovaujami latviai Europos pirmenybėse laimėjo penkerias rungtynes iš septynerių.

Jis teigė, jog po kelių savaičių viešbučiuose ir krepšinio salėje norėtų pailsėti ir įkvėpti gaivaus oro. Bet atostogos nebus ilgos, nes A.Bagatskis ketina greitai grįžti į krepšinį. Praėjusį sezoną jis pradėjo Stambulo „Daruššafaka“ trenerių štabe, paskui sulaukė pasiūlymo treniruoti Tel Avivo „Maccabi“, bet pagerinti Izraelio superklubo žaidimo nesugebėjo ir buvo atleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius