TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Graikai skelbia naują Mariaus Grigonio kontraktą: brangiausias lietuvis Europoje

Pirmadienį 15min portalas pranešė apie naują ilgalaikį Mariaus Grigonio ir Atėnų „Panathinaikos“ kontraktą, o Graikijos portalai trimituoja apie pinigus, kuriuos Lietuvos rinktinės žaidėjas susižers per šį laikotarpį.

15min portalas pirmasis pranešė apie naują 29-erių metų 198 cm ūgio krepšininko ir Atėnų „Panathinaikos“ garantuotą trejų metų kontraktą, kurį po kosminių rungtynių Graikijos čempionate su Rodo „Kolossos“ patvirtino pats žaidėjas.

„Tiesą sakant, pasirašiau kontraktą jau truputį anksčiau, tad tai ir atšvenčiau, – po mačo sakė Marius Grigonis. – Man buvo labai svarbu rasti komandą, kuri manimi pasitikėtų ilgiau nei sezonui. Esu laimingas galėdamas su šeima likti Graikijoje.“

Pasak „Euro Hoops“, per šiuos trejus metus Atėnuose lietuvis susižers 3,5 milijono eurų. Tai – didžiausias uždarbis Senajame žemyne tarp visų lietuvių krepšininkų.

Palyginimui, pasak 15min šaltinių, praėjusį mėnesį Tadas Sedekerskis ir Vitorijos „Baskonia“ sudarė penkerių metų 4 milijonų eurų sutartį.

Graikijos žiniasklaidos žiniomis, Igno Brazdeikio uždarbis Pirėjo „Olympiakos“ klube siekia 900 tūkstančių eurų per sezoną, o Donatas Motiejūnas šį sezoną Monako Kunigaikštystėje uždirba 825 tūkstančius eurų.

VIDEO: PIKENROLAS: NBA krepšinis Vilniuje, J.Mačiulio išvarymas ir naujas M.Grigonio kontraktas

Nors praėjusios vasaros pradžioje M.Grigoniui buvo pasiūlyta ieškotis naujo klubo, krepšininkas ne tik išsikovojo vietą sudėtyje, bet ir tapo vienu svarbiausių Atėnų komandos žaidėju.

Didžiulio Ergino Atamano pasitikėjimo sulaukęs M.Grigonis yra ketvirtas Atėnų komandos žaidėjas pagal žaidimo laiką Eurolygoje. Per vidutiniškai beveik 27 minutes ant stipriausio Senojo žemyno turnyro parketo lietuvis renka po 10,1 taško (58,4 proc. dvit., 43,7 proc. trit., 89,6 proc. baud.), 3 atkovotus kamuolius, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 9,8 naudingumo balo.

M.Grigonio atstovaujama „Panathinaikos“ paskutinį Eurolygos reguliaraus sezono turą pasitinka iš antros pozicijos – 22 iškovotos pergalės ir 11 patirtų pralaimėjimų.

VIDEO: PIKENROLAS: NBA krepšinis Vilniuje, J.Mačiulio išvarymas ir naujas M.Grigonio kontraktas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius