-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 28

„Gran Canaria” kelionių vargai: per sezoną apsuko Žemę triskart

Europos taurę iškovojusi ir teisę kitą sezoną žaisti Eurolygoje pelniusi Las Palmo „Gran Canaria“ nedega nori žaisti elitiniame turnyre dėl itin tolimų kelionių. Leidinys „Marca“ suskaičiavo, kad šiemet komanda nukeliavo net 121 tūkst. km.
„Gran Canaria“ triumfas
„Gran Canaria“ triumfas / „Scanpix“ nuotr.

Žemės pusiaujo apytikslis ilgis yra 40 tūkst. km., o per sezoną Las Palmaso ekipa įveikę triskart didesnį atstumą. Anot „Marca“, NBA komandos per sezoną nukeliauja apie 66 tūkst. km.

Kanarų salose įsikūrusios ekipos vyriausiasis treneris Jaka Lakovičius teigė, kad komandai taip gyventi yra sunku. Po vienų išvykos rungtynių „Gran Canaria“ lieka žemyne laukti kitų, todėl kartais išvykos užtrunka net 10 dienų.

„Sezonas yra sunkus, nes Gran Kanarijos sala yra ten, kur yra. Keliaujame daug, o kelionės būna sunkios. Keliaujame daugiausiai pasaulyje, įskaitant ir NBA komandas, – sakė slovėnas. – Sunku planuoti ne tik keliones, bet ir treniruočių krūvius. Reikia į daug ką atsižvelgti, tačiau galiausiai pripranti.“

Las Palmo komanda keliavo reguliariais reisais, tad, anot „Marca“, netrūksta ir anekdotinių situacijų, kai žaidėjams teko skristi skirtingais lėktuvais, pasimetė daiktai ir pan.

Pasak „Gran Canaria“ prezidento Sitapho Savane, į Eurolygą iš Europos taurės turnyro persikėlusios „Valencia“ kelionių išlaidos nuo 0,5 mln. eurų išaugo iki 1,5 mln.

„Esame Kanarų salose, gyvename Afrikoje, tad žinome, kad mūsų biudžetas padidėtų daugiau nei milijonu“, – abejones dėl žaidimo Eurolygoje pagrindė „Gran Canaria“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius