Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 29

Griausmingą Marco Gasolio sugrįžimą į ACB lygą apkartino „Real“ tritaškių liūtis

Marcas Gasolis po 14 metų pertraukos vėl žaidė Ispanijos ACB lygos rungtynėse, bet naudingo jo pasirodymo neužteko tam, jog turnyro debiutantai pasipriešintų čempionams.
Marcas Gasolis
Marcas Gasolis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

37-erių veterano atstovaujama Žironos „Basquet“ ekipa namuose 88:94 (20:17, 16:28, 21:24, 31:25) nusileido titulą ginančiam Madrido „Real“.

M.Gasolis yra ir Katalonijos klubo, kurį įkūrė 2014 metais, prezidentas. Jam ispanas atstovauja nuo 2021 m., kai baigė karjeros etapą NBA, o pernai su Žironos klubu Marcas laimėjo antrą Ispanijos divizioną ir pateko į ACB pirmenybes.

Šventiškoje atmosferoje rungtynes pradėjęs šeimininkų klubas, kuris ACB žaidžia pirmą kartą, galingai pradėjo mačą ir pirmavo 17:5, bet Mario Hezonjos tritaškių prikeltas „Real“ greitai perėmė iniciatyvą ir antrajame ketvirtyje jau turėjo dviženklį pranašumą – 39:29.

Po ilgosios pertraukos „Basquet“ sugebėjo atsitiesti ir beveik ištirpdyti „Real“ persvarą (55:56), bet vėl tritaškiais varžovų krepšį užlieję „karaliai“ nutolo 71:57.

Dar sykį katalonai varžovus beveik prisivijo ketvirtajame kėlinyje, kai ėmė provokuoti „Real“ klaidas ir iš jų skirtumo paliko tik 4 taškus (75:79), bet Sergio Rodriguezas ir Sergio Llullas pataikė po tritaškį ir užsivedę svečiai nurūko link pergalės.

Pirmas rungtynes ACB lygoje per beveik pusantro dešimtmečio žaidęs M.Gasolis per 25 minutes pelnė 21 tašką (1/5 dvit., 3/3 trit., 10/12 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko net 34 naudingumo balus, tapdamas naudingiausiu mačo krepšininku.

Įdomu tai, kad nors jo komanda pralaimėjo 6 taškais, M.Gasoliui esant aikštėje Žironos klubas varžovus pranoko 11 taškų skirtumu.

Pagrindinė „Real“ pergalės priežastis buvo tritaškiai – jų Chuso Mateo auklėtiniai pataikė net 18 iš 32. Vien M.Hezonja įmetė penkis, o S.Llullas, S.Rodriguezas ir Džananas Musa pataikė po tris tolimus metimus.

„Basquet“: Kameronas Tayloras 22 (6 rez. perd.), Marcas Gasolis 21 (7 atk. kam., 7 rez. perd., 34 naud. bal.), Dušanas Miletičius 13.

„Real“: Mario Hezonja 23 (5/7 trit., 7 atk. kam.), Guerschonas Yabusele 17 (6 atk. kam.), Džananas Musa 15 (5 kld.), Sergio Rodriguezas ir Sergio Llullas (7 rez. perd.) po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius