-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07

Į keblią situaciją patekęs Tomas Pačėsas pagyrė du žaidėjus, bet kaltino save

Vilniaus „Lietuvos ryto“ (3-4) treneris Tomas Pačėsas per rungtynes su Berlyno ALBA (4-4) patikrino kojos spyriu „Siemens“ arenos stendą, bet galiausiai po Europos taurės mačo bedė pirštu ne į krepšininkus, o į save.
Tomas Pačėsas ir Corey Fisher
Europos taurė: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Berlyno ALBA / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mano dalis kaltės, kad nenuteikiau komandos – visi išėjo pasižaisti, tad šiandien yra toks rezultatas, kad reikės kovoti ir kitą savaitę“, – pareiškė T.Pačėsas.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai turėjo šansą trečiadienį patys atsidaryti duris į kitą Europos taurės etapą, tačiau namie 97:99 pralaimėjo Berlyno ALBA komandai.

Davidas Loganas prametė baudas likus 2,4 sek. ir B grupėje vilniečiai smuktelėjo iš antrosios pozicijos į trečiąją. "Lietuvos rytas“ galėjo užsitikrinti vietą kitame etape, jei būtų palankiai susiklostęs vėlyvesnis grupės mačas, tačiau dviejų Ispanijos komandų dvikovoje: Bilbao „Retabet“ (3-4) namie 97:83 nugalėjo Fuenlabrados „Montakit“ komandą (3-4).

Po šio mačo paaiškėjo, kad viskas spręsis per paskutinį turą kitą savaitę, kai vilniečiai Fuenlabradoje žais su „Montakit“, kurią įveikė pirmajame rate Vilniuje.

Sostinės krepšininkai iškops į kitą etapą, jei nugalės Ispanijoje. Jei ten pralaimėtų, vilniečiams reikėtų „Chimki" (5-2) pergalės Rusijoje prieš Bilbao klubą, kuris liktų paskutinis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Berlyno ALBA

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Berlyno ALBA

Trečiadienį T.Pačėsas pažymėjo, jog Fuenlabrada ypač galingai žaidžia namie, bet į priekį pernelyg nesižvalgė

Jam labiau buvo apmaudu dėl „Siemens“ arenoje mače su ALBA prakiurusios gynybos. „Šįkart totaliai dominavo puolimas. Mes sugebėjome užpulti, bet nesugebėjome apsiginti. Keistai atrodo – 60 proc. metėme tritaškius (15 iš 25), bet pralaimėjome.

Keistai atrodo – 60 proc. metėme tritaškius (15 iš 25), bet pralaimėjome.

Pritrūko pabaigoje racionalumo, kantrybės. Mes padarėme per daug klaidų antrojoje rungtynių pusėje“, – teigė „Lietuvos ryto“ treneris.

Lemtingu metu suklydo ir „Lietuvos ryto“ lyderis Davidas Loganas. Vilniaus komandai iš dangaus nukrito šansas išplėšti pratęsimą, kai penkiais taškais pirmavusi ALBA sutriko paskutinėmis sekundėmis – praleido Josho Akognono tritaškį ir prarado kamuolį likus žaisti 3 sek.

Vokietijos krepšininkai dar ir prasižengė netyčia prieš D.Loganą. Tačiau rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas likus 2,4 sek. prametė baudą, o antros nepataikė tyčia, vildamasis, jog komandos draugai atkovos kamuolį. Taip nenutiko.

Treneriai skirtingai reagavo į paskutinių sekundžių dramą.

„Galvojau, kad vis tiek bus pratęsimas, nors giliai viduje jaučiau, kad D.Loganas gali pramesti, – sakė ALBA treneris Ahmetas Arifas Caki. – Manau, kad mes nusipelnėme pergalės šiose rungtynėse“.

T.Pačėsas nesmerkė D.Logano, priminęs, jog amerikietis prieš tai yra išplėšęs pergalę „Lietuvos rytui“. Vilniečių treneris labiau mąstė apie kitus dalykus.

„Mes visur vėlavome gynyboje. Buvo visiškas atsipalaidavimas“, – sakė T.Pačėsas, kurio komanda vėl buvo bejėgė prieš Elmediną Kikanovičių. Berlyno komandos lyderis iš Bosnijos pelnė 29 taškus, didžiąją jų dalį surinkęs ketvirtajame kėlinyje, kai Vokietijos krepšininkai perlaužė mačo eigą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Berlyno ALBA
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Berlyno ALBA

„Stengėmės jį varginti, kad kristų jo pataikymų procentas, bet nepavyko. Šiandien buvo jo diena“, – tvirtino T.Pačėsas.

Jam liko paguoda – didesnis nei įprasta dviejų Vilniaus komandos žaidėjų indėlis. Rokas Giedraitis pelnė 16 taškų ir, pakartojęs savo Europos taurės rezultatyvumo rekordą, nusipelnė trenerio komplimentų už solidumą.

T.Pačėsui patiko ir aikštėje siautęs J.Akognonas, 12 taškų surinkęs per mažiau nei 12 minučių: „Akognonas žaidė labai intensyviai, jis yra labai talentingas žaidėjas, ypač žaidžiant vienas prieš vieną, du prieš du. Trūksta laiko susiprasti, ypač gynyboje, bet jis labai pozityvus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius