Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 13

Įspūdingą serbų rinktinę surašęs A.Džordževičius prisisaugo Lietuvos

Įspūdingą Serbijos rinktinės kandidatų sąrašą sudaręs Aleksandras Džordževičius atsargiai žvelgia į savo šansus planetos pirmenybėse. Anksčiau drąsiai apie tikslus tik laimėti kiekvieną turnyrą garsiai kalbėdavęs specialistas dabar tarp pavojingiausių konkurentų įžvelgia ir lietuvius.
Aleksandras Džordževičius
Aleksandras Džordževičius / „Scanpix“ nuotr.

Serbijos žiniasklaida skelbia, kad šalyje kilo euforija, kai Nikola Jokičius nusprendė atstovauti nacionalinei komandai planetos pirmenybėse Kinijoje.

Bet serbų žvaigždyne ryškiai švies ne tik vienas geriausių NBA centrų.

Bogdanas Bogdanovičius, Milošas Teodosičius, Bobanas Marjanovičius, Nemanja Bjelica, Vasilije Micičius, Marko Guduričius, Nikola Milutinovas, Nemanja Nedovičius ir kiti taip pat turėtų būti galingoje A.Džordževičiaus rikiuotėje.

Vis dėlto A.Džordževičius ramiai analizavo pasaulio čempionato paveikslą.

„Laikas pastumti emocijas į šalį ir šaltu protu išanalizuoti situaciją. Mūsų laukia labai sunkus pasaulio čempionatas, – tikino A.Džordževičius. – Net kelios rinktinės pastaraisiais metais smarkiai sustiprėjo. Vien pradedant Graikija, kuri turi labiausiai NBA dominuojantį žaidėją Giannį Antetokounmpo.

Prancūzija ir Lietuva taip pat yra labai aukšto meistriškumo komandos ir ypatingai pavojingos bet kuriai varžovei. Tai pavyzdinės krepšinio šalys.

Antrame plane yra Rusija, Turkija, kurios visada ieškos savo šansų.

O priekyje visada yra Ispanija. Juk NBA superfinale žaidžia du ispanai – Marcas Gasolis ir Serge'as Ibaka. Pasveikinau Sergio Scariolo su puikiu sezonu Toronte (Ispanijos rinktinės treneris dirba „Raptors“ asistentu. – red.). Net ir nepaisant Navarro pasitraukimo ar Pau Gasolio traumos, tai išlieka kokybiškiausia komanda.“

A.Džordževičius mato didžiulę grėsmę ir iš kitų žemynų.

„Išvardinau tik kelias fantastiškas komandas, kurios susirinks Kinijoje. Australai atvažiuos su 9-10 NBA žaidėjų. Brockas Motumas turėtų būti Europos krepšinio atstovas jų rinktinėje. Tai daug ką pasako apie šios komandos pajėgumą, – tikino A.Džordževičius. – Kanada ant popieriaus taip pat atrodo labai pavojingai.“

Kalbėdamas apie etatinius favoritus amerikiečius, A.Džordževičius ryškiausia žvaigžde laiko ne krepšininką.

„JAV rinktinės sprendimas vyr. treneriu samdyti Greggą Popovichių tik parodo, kaip rimtai nusiteikusi ši komanda“, – pridūrė serbų treneris.

Bolonijos „Virtus“ treniruojantis 51-erių specialistas savo tautiečių prašė neužbėgti įvykiams už akių ir nenuvertinti priešininkų.

„Tikiu mūsų komandos galimybėmis, bet negalime daryti klaidos ir manyti, kad mes tikrai žaisime finale“, – pabrėžė A.Džordževičius.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31-ąją.

Lietuvos ir Serbijos rinktinės rugpjūčio 10 ir 12 d. susitiks draugiškose rungtynėse Kaune ir Belgrade.

VIDEO: „Ginčas“: kaip atrodys Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius