-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 30

Italijoje spindinčiam S.Jasaičiui – klausimai apie sugrįžimą į Lietuvos rinktinę

Nereikalingas Vilniaus „Lietuvos rytui“, antras pagal rezultatyvumą Italijos čempionate: kas? Simas Jasaitis. Vidutiniškai 18,5 taško Italijos pirmenybėse renkantis 33 metų puolėjas įrodinėja skeptikams, kad jis buvo nurašytas be reikalo. Savo žaidimu Kapo d'Orlando „Orlandina“ lyderis gali priversti Joną Kazlauską sugrąžinti jo pavardę į nacionalinės kandidatų sąrašą.
Jonas Kazlauskas ir Simas Jasaitis
Jonas Kazlauskas ir Simas Jasaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

202 cm ūgio snaiperis Italijoje dvitaškius meta 52, tritaškius – 44 proc. tikslumu, dar atkovoja 5,5 kamuolio ir renka po 18 naudingumo balų.

Dar prieš porą metų S.Jasaitis atstovavo Lietuvos rinktinei, o pastarąją vasarą net nebuvo įtrauktas į išplėstinį kandidatų sąrašą.

Jonui Kazlauskui gali tekti sugrąžinti Simo pavardę į sąrašus? Klausimo apie rinktinę S.Jasaitis sulaukė ir iš italų žiniasklaidos.

– Lietuva pateko į Rio olimpines žaidynes. Ar turite tikslą grįžti į nacionalinę komandą ir dalyvauti jau trečiose olimpinėse žaidynėse?

– Dar apie tai negalvojau. Dabar mano tikslas – padėti „Orlandina“ komandai. Taip toli dar negalvoju.

– Simai, ar jūsų paties nenustebino tokia sezono pradžia?

– Jei atvirai, niekada negalvoju apie asmeninius rezultatus. Man svarbiausia „Orlandina“ pergalės ir komandos žaidimas. Aš stengiuosi padėti komandai, nes krepšinyje svarbiausia pergalės.

facebook.com/orlandinabasket nuotr./Simas Jasaitis
facebook.com/orlandinabasket nuotr./Simas Jasaitis

– Tai jums pirmasis sezonas Italijoje. Kuo ši lyga kitokia nei visos kitos, kuriose žaidėte?

– Italijos čempionatas yra stiprus. Čia labai daug panašaus pajėgumo komandų. Neturi teisės nuvertinti varžovo ir kiekvieną vakarą turi žaisti geriausias savo rungtynes. „Orlandina“ tapo to pavyzdžiu. Mes įrodėme, kad galime žaisti su geriausiomis komandomis.

– „Orlandina“ fantastiškai pradėjo sezoną – 3 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

– Taip, bet sezonas dar tik prasidėjo ir priešaky laukia daug kovų. Dabartinė situacija turnyro lentelėje neturi jokio svorio.

– Kokį išvydote Kapo d'Orlando miestą?

– Tai – mažas miestas, bet čia labai jauku. Žmonės labai paslaugūs, bet kada padės ir gatvėje. Sirgaliai – draugiški. Jei taip trumpai, tai Kapo d'Orlandas yra miestas, kuriame gera gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius