Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 14

Italų „atominė musė“ pratrūko po pralaimėjimo: „Tai turi pasikeisti!“

Po didžiausios Italijos krepšinio pergalės, kaip ją įvardino Gianmarco Pozzecco, dabar italai patyrė vieną skaudžiausių nesėkmių. Viena koja Europos čempionato pusfinalyje buvę „mėlynieji“ išleido iš rankų pergalę prieš Prancūziją, bet „atomine muse“ vadinamas italų strategas po skaudžios nesėkmės vadino savo komanda geriausia turnyre ir pyko dėl teisėjų.
Gianmarco Pozzecco
Gianmarco Pozzecco / FIBA nuotr.

Aštuntfinalyje, G.Pozzecco žodžiais tariant, „šokiravę pasaulį“, kai užmėtė tritaškiais ir eliminavo vieną Europos čempionato favoričių Serbiją, italai buvo per plauką nuo pergalės ir ketvirtfinalyje.

Likus mažiau nei dviem minutėms iki ketvirto kėlinio pabaigos G.Pozzecco vyrai 7 taškais pirmavo prieš prancūzus, bet šie, kaip ir aštuntfinalyje prieš turkus, stebuklingai išplėšė pratęsimą ir jame triumfavo 93:85.

Emocingasis G.Pozzecco verkė iš laimės po pergalės prieš serbus, o dabar beveik braukė ašarą iš liūdesio ir pykčio.

„Mano žaidėjai turi dideles širdis. Sužaidėme nuostabias rungtynes, bet krepšinyje taip jau nutinka, – apgailestavo italas iškart po mačo kalbėdamas žiniasklaidos pasikalbinimo zonoje. – Man labai dėl jų gaila. Nenoriu kalbėti apie save, nes mano gyvenimas nepasikeičia dėl to, laimime ar ne. Bet mačiau visus žaidėjus nuo pasiruošimo pradžios. Kiekvieną prakeiktą sekundę, kiekvieną treniruotę. Praleidome kartu du mėnesius, o tai nėra lengva, turi būti stiprus. Žaidėjai parodė, kad myli krepšinį, jie nusipelnė laimėti.

Žinoma, sveikinimai Prancūzijai, jie niekada nepasiduoda, bet mes sužaidėme nuostabias rungtynes. Parodėme visiems, ką sugebame, galimai žaidėme geriausią krepšinį šiame turnyre. Nusipelnėme patekti į pusfinalį, bet toks yra krepšinis, toks yra sportas, toliau keliauti gali tik viena komanda. Bet tai, ką parodėme šiame turnyre, buvo čempioniška. Mes niekada to nepamiršime.“

FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco
FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco

Vėliau jis tikrą šou užkūrė ir spaudos konferencijoje.

„Kai rašysite apie šias rungtynes, rašykite tai, ką galvojate. Visi, visi iš jūsų. Visi! Rašykite iš širdies, nuoširdžiai, gerai?! Mano žaidėjai padarė, ką galėjo, o dabar jūs padarykite, prašau. Nebijokite!“ – prologu, skirtu žurnalistams, spaudos konferenciją pradėjo rytoj 50-metį minėsiantis italas.

Galimai žaidėme geriausią krepšinį šiame turnyre.

Paklaustas apie teisėjų darbą, G.Pozzecco emocijose maišėsi pyktis ir apmaudas.

„Tai turi pasikeisti, turi pasikeisti, turi pasikeisti... Po šio Europos čempionate visi turi susėsti ir kalbėtis. Nėra lengva žaidėjams, daug jų patiria traumas. Aš pradėjau žaisti, kai buvau ketverių, galėčiau palikti krepšinį rytojaus rytą, kai man bus 50-imt, bet vienintelis dalykas, kurio noriu, kad visi, kurie yra krepšinyje, mylėtų žaidėjus, nes jie yra svarbiausi. Turime juos saugoti, kad ir kas nutiktų“, – sakė G.Pozzecco.

Ketvirtfinalyje jis buvo ramesnis nei aštuntfinalyje, kai buvo eliminuotas iš rungtynių dėl techninių pražangų. Vis dėlto po rungtynių italas gailėjosi, kad užsidirbęs techninę pražangą pratęsime, negavo ir antrosios, kuri jį būtų pasiuntusi tiesiai į rūbinę.

„Padariau klaidą, tikrai. Tai mano darbas, bet nėra taip lengva. Lengva kalbėti stebint iš šalies, bet aš turėjau būti išvarytas, 100 procentų“, – pareiškė G.Pozzecco.

Spaudos konferencijoje užklaustas apie epizodą, kai ketvirtojo kėlinio pabaigoje jo auklėtinis Marco Spissu buvo nubaustas technine pražanga už vaidybą, italų treneris pratrūko.

„Galiu apie teisėjus pasakyti tik vieną dalyką: kodėl jie nėjo pažiūrėti įrašo? Kodėl? Kam tada tai reikalinga, kad tiesiog mokėtų atlyginimą dar vienam žmogui? Kam tada reikalingos tos peržiūros? Kodėl jų nenaudoja? Bet daugiau nebenoriu apie tai šnekėti. Per daug traumų“, – rėkė G.Pozzecco.

FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco ir Nicolo Melli
FIBA nuotr./Gianmarco Pozzecco ir Nicolo Melli

Jis užstojo ir labai svarbias baudas ketvirto kėlinio pabaigoje prametusį savo komandos lyderį Simone Fontecchio. Italų žvaigždė galėjo padidinti italų pranašumą iki 4 taškų likus 16 sekundžių, bet prametė baudas, o prancūzams pratęsimą išplėšė Thomasas Heurtelis.

„Tai gali nutikti bet kam, visi gali pramesti. Prieš kelias dienas nuostabus NBA žaidėjas Osmanas irgi prametė, tai gali nutikti bet kam. Jis bus monstras NBA lygoje, nesvarbu, kad prametė šiuos metimus. Apgailestauju dėl jo, nes jis to nenusipelnė, bet jis stiprus, kietas žmogus. Šiąnakt jis nemiegos, bet po kelių dienų supras, ką padarė šiame čempionate, kuriame jis buvo MVP“, – sakė G.Pozzecco, kuriam tai buvo pirmas turnyras prie Italijos rinktinės vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius