Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 14

Jonas Kazlauskas: „Kartais pagalvoju, kad reikalingas ne treneris, o psichologas“

Per rungtynių pauzę prieš ketvirtąjį kėlinį Lietuvos rinktinė Jono Kazlausko nurodymų klausėsi vieningai apsikabinusi. Robertas Javtokas prieš kėlinį padrąsino visus iki vieno: „Žaidžiam!“ Dar viena drama su dar viena laiminga pabaiga. Gruziją 85:81 įveikusi Lietuva – Europos čempionato ketvirtfinalyje.
Jonas Kazlauskas
Jono Kazlausko emocijos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Labai sunkios rungtynės. Visomis prasmėmis. Tiek fiziškai, buvo grubu, tiek psichologiškai. Negaliu pasakyti, kad gerai susitvarkėme: kai kurie prasčiau, kai kurie – geriau. Gerai, kad po pertraukos pradėjome kontroliuoti žaidimą ir laimėjome. Bet trūko atsipalaidavimo, kai kuriuos žaidėjus įtampa dar slegia. Dėl to kenčia mūsų greitis, laisvumas, metimai, perdavimai... Daug kas.

Gruzija yra tikrai gera komanda su labai patyrusiais žaidėjais. Pažiūrėkite, yra NBA krepšininkų, kiti žaidžia Vitorijos „Laboral Kutxa“, Maskvos CSKA. Nereikia žiūrėti į tą komandą, kad „ai“... Tai tikrai stipri komanda“, – sakė J.Kazlauskas.

Valančiūnas pralaimėjo fizinį kontaktą, kas yra normalu po tos ligos. Gerai, kad Robis labai vyriškai atstovėjo.

– Kaip vertinate Jono Mačiulio pasirodymą?

– Jono Mačiulio pasirodymas – labai geras. Atsimenu, grupėje pagyriau, bet po to buvo blogos rungtynės, todėl daugiau nebeklausinėkit (Šypsosi.).

– Kiek sumaišė kortas Jono Valančiūno pralaimėta mikrodvikova Zazai Pačulijai?

– Jis kažkaip nusilpęs. Jau per treniruotes skundėsi, kad neturi energijos ir jėgų. Jis pralaimėjo fizinį kontaktą, kas yra normalu po tos ligos. Gerai, kad Robis labai vyriškai atstovėjo.

– Įtampos įveikus degantį barjerą bus mažiau?

– Nuo pat pradžių kartojau: esame, kas esame. Džiaugiuosi už vyrus, kad stengiamės, kovojame. Stengsimės ir ketvirtfinalyje. Tai bus visiškai kitoks mačas. Italija – Europos žvaigždžių komanda, su gerais snaiperiais ir žaidimu vienas prieš vieną. Kažkuria prasme, grįšime prie žaidimo Rygoje, nes jie labai gerai pataiko iš toli. Priklausys nuo to, kaip leisime jiems pajusti ritmą.

– Dviejų dienų pertrauka (rinktinė su Italija žais trečiadienį, – red. past), dabar labai reikalinga?

– Mums tos pertraukos reikia. Gal Jonas atsistatys. Turėsime laiko paanalizuoti žaidimą.

– Ar rinktinės žaidimo kreivė kyla?

– Ten buvo visai kitokie varžovai. Sakėte, kad labai silpna grupė, bet iš jos į ketvirtfinalį pateko trys komandos. Tai gal nebuvo toks silpnas tas pogrupis? Latviai ir čekai taip sudaužė tas komandas, kad, kaip sakoma, kibiru vežk.

Negaliu pasakyti, kad viskas... Visa Lietuva pripratusi prie kitų žaidėjų, kitų pergalių. Manau, tuos jaunus žaidėjus labai slegia. Nėra to laisvumo. Yra sunkus darbas. Kartais pagalvoju, kad reikalingas ne treneris, o psichologas. Jie kaunasi, stengiasi, mes įmetame daugiau, bet pastarąsias dvi rungtynes daugiau ir praleidome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius