TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2018 10 31

Po pertraukos smogęs „Rytas“ išsivežė pergalę iš Juodkalnijos

Iki pertraukos kaip reikiant vargęs Vilniaus „Rytas“ visgi išsivežė pergalę iš Juodkalnijos. Trečiadienio vakarą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Europos taurės rungtynėse svečiuose 92:69 (26:23, 23:26, 22:8, 21:12) pranoko varžybų debiutantę Baro „Mornar“.
Dominique'as Suttonas
Dominique'as Suttonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Rytas“ pirmą varžybų etapą baigė su trimis pergalėmis. Juodkalnijos čempionai savo sąskaitoje turi vieną laimėjimą.

Vilniečiai gana smagiai pradėjo rungtynes ir nuo pat pirmųjų minučių diktavo tempą. 9-ąją minutę jaunojo Deivido Sirvydžio įkvėpto „Ryto“ persvara pasiekė 8 taškų žymą (26:19) ir atrodė, kad toliau viskas eisis tik geriau.

Visgi antrajame kėlinyje D.Adomaičio vyrai stabtelėjo ir „Mornar“ tuo pradėjo naudotis. Vangiai puolusius vilniečius Baro ekipa baudė ir už vangią gynybą, tad antrojo kėlinio pabaigoje juodkalniečiai pavijo savo varžovus ir net buvo išsiveržę į priekį, o ilsėtis komandos išėjo švieslentėje degant lygiam rezultatui – 49:49.

Visgi pertraukos metu vilniečiai išvadas sugebėjo padaryti. Žymiai pagerinę gynybą „Ryto“ krepšininkai kėlinio viduryje surengė galingą šturmą ir tiesiog pasiuntė šeimininkus į nokdauną. Trečią rungtynių atkarpą Lietuvos vicečempionai laimėjo 22:8 ir nepaliko savo varžovams jokių vilčių.

Pergalę kiek apkartino trečiojo kėlinio pabaigoje Chriso Kramerio patirta kojos trauma. Rezultatyviai užbaigęs ataką gynėjas aikštę paliko šlubuodamas ir daugiau rungtynėse nepasirodė.

Kitose D grupės rungtynėse lyderė Kazanės „Uniks“ namuose 83:80 nugalėjo Frankfurto „Skyliners“, o Turino „Fiat“ ir Malagos „Unicaja“ dvikova bus žaidžiama vėliau.

„Mornar“: Bronsonas Koenigas 14, Strahinja Miloševičius 11, Nikola Rebičius ir Urošas Lukovičius po 10.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas ir Martynas Echodas po 13, Dominique'as Suttonas 12, Eimantas Bendžius ir Deividas Sirvydis po 10.


Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Rytas“ – „Mornar“ 92:69 (26:23, 23:26, 22:8, 21:12)

38 min. Paskutinės minutės – formalumas. Vilnius švenčia trečią pergalę. Aikštėje pasirodo ir Aistis Pilauskas.

36 min. „Mornar“ strategas Mihailo Pavičevičius įsiutęs, nes jo auklėtiniai aikštėje atrodo beviltiškai ir visiškai palūžę. Greitai puolantys vilniečiai ir toliau didina persvarą – 87:61.

35 min. Dainius Adomaitis jau ramus. Į aikštę leidžiamas ir jaunasis Marekas Blaževičius.

33 min. Šeimininkai visiškai subyrėjo. Kėlinį vilniečiai pradėjo spurtu 11:0 ir tapo aišku, kad „Mornar“ po šio patirto smūgio jau neatsikels – 82:57.

III kėlinys. „Rytas“ – „Mornar“ 71:57 (26:23, 23:26, 22:8).

28 min. Aikštę šlubčiodamas paliko Chrisas Krameris. Panašu, kad amerikietis į aikštę negrįš.

27 min. Kur kas malonesnis vaizdas akiai. „Mornar“ užpulti niekaip nesugeba, o „Rytas“ toliau veržiasi į priekį. Pirmą kartą šiose rungtynėse vilniečių persvara tapo dviženklė, bet net ir po to Dominque'as Suttonas ir Martynas Echodas sudrebino varžovų krepšį dėjimais – 69:55.

26 min. Gal dabar? Po D.J.Seeley sudėtingo metimo ir Dominique Suttono reido – 62:55. Dvi minutės chaoso, kuris į naudą išėjo Vilniaus klubui.

24 min. Deividas Sirvydis ir toliau sumeta viską, ką meta, bet „Rytui“ atitrūkti vis nepavyksta – 55:55.

22 min. „Rytas“ ir toliau neapsigina prieš tolimus „Mornar“ metimus. Strahinja Micovičius įleidžia tritaškį ir vėl turime taško deficitą – 51:52.

21 min. Gera trečio kėlinio pradžia. Chrisas Krameris įmeta su pražanga, bet baudos nepataiko – 51:49.

II kėlinys. „Rytas“ – „Mornar“ 49:49 (26:23, 23:26).

20 min. Mindaugas Girdžiūnas pataikė iš toli ir vėl grąžino persvarą vilniečiams, bet tuo pačiu atsakė ir Antabia Walleris.

19 min. Kėlinį vėl geriau užbaigė šeimininkai, spurtavę 9:2. Pirmą kartą šiame mače „Rytas“ atsidūrė besivejančių vaidmenyje – 42:43.

18 min. D.J.Seeley taškai su pražanga – 40:34.

17 min. Deivido Sirvydžio dar vienas aštrus reidas ir uždirbta varžovo pražanga – 37:34. „Mornar“ prarado vieną krepšininką – traumą patyrė ir ant komandos draugų pečių aikštę paliko Marko Mugoša.

16 min. Kėlinio viduryje vilniečių puolimas pradėjo strigti, bet užpulti sunkiai sekėsi ir šeimininkams.

14 min. Chrisas Krameris pataikė sudėtingą metimą atsilošęs, puikus Evaldo Kairio epizodas ir 35:30.

13 min. „Mornar“ ekipai vis pavykdavo priartėti, bet tuomet vilniečiai įjungdavo aukštesnę pavarą ir vėl nutoldavo. Po Arno Butkevičiaus greito išpuolio ir svečių spurto 5:0 – 31:25.

I kėlinys. „Rytas“ – „Mornar“ 26:23.

9 min. Pro šalį pirmajame kėlinyje svaidė „Ryto“ snaiperis Eimantas Bendžius, bet Martynas Echodas labai sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių po varžovų krepšiu. Persvara auga – 26:19.

8 min. „Rytas“ šiose taškų lenktynėse ir toliau lieka priekyje. Visgi apsiginti nuo trumpų ir greitų šeimininkų atakų taip pat sekasi sunkiai. Arnas Butkevičius pabandė iš toli. Bingo – 23:17.

5 min. Dar viena kairiarankio Deivido Sirvydžio tolima „bomba“. „Rytas“ iniciatyvos neatiduoda, bet juodkalniečiai intensyviai šnopuoja į nugaras – 14:11.

3 min. Jaunasis Deividas Sirvydis „atsidarė“ tritaškiu, bet į tai „Mornar“ atsakė dviem tolimais metimais, parodydama, kad ne be reikalo yra vadinama tritaškininkų komanda. Kol kas esame priekyje – 9:8.

1 min. Rungtynių pradžioje taiklūs Dominique Suttono ir Evaldo Kairio metimai išvedė „Rytą“ į priekį – 4:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius