-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 04

JV dvejonės ir kur Sabas? Pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir treneriui

Nusileidę Europos čempionams slovėnams pirmajame ture, Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkai krito ir antrajame, klampiu žaidimu ir fizine kova pažymėtame susitikime prieš olimpinius vicečempionus prancūzus 73:77. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai rinktinėms krepšininkams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

#4 Eigirdas Žukauskas – be vertinimo

Debiutavo Europos čempionate, žaidė mažai, todėl pasirodymo nevertinsiu.

#9 Ignas Brazdeikis – 6,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
12 tšk., 3 atk. kam., 3 kld., 1 blk., 7 naud. bal., 23 min.

Geri įėjimai į aikštelę, gera pradžia starto penkete. Ignas sumetė metimus, padarė epizodą ir 2+1. Gaila, kad mynė tritaškio liniją vieną kartą, o po to – ir antrą kartą tame pačiame aikštelės krašte. Tai yra dalykai, matyt, kad žaidėjas yra pripratęs prie NBA matmenų aikštelės, kurioje yra daugiau vietos kampe tarp tritaškio ir šoninės linijos.

I.Brazdeikio blokas Elie Okobo buvo labai efektingas, kitą vertus jį patį kartelį itin efektingai „stogavo“ ir prancūzas Terry Tarpey.

Man patiko Igno agresyvus nusiteikimas ir stabilus metimas. Pagirčiau jį ir už tai, kad pabaigoje labai tvarkingai tyčia prametė antrąjį baudų metimą. Tikrai ne kiekvienam žaidėjui pavyksta išpildyti šį elementą.

Gynyboje klaidelių buvo, bet kol kas tai yra normalu, nes jaunas žaidėjas dar pratinasi prie europietiško krepšinio. Tai buvo toks Igno Brazdeikio žaidimas, kokio iš jo ir reikėtų.

#11 Domantas Sabonis – 4,5

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
6 tšk., 9 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 11 naud. bal., 36 min.

Labai daug minučių aikštelėje, nes dėl akivaizdžių priežasčių buvo būtinybė Lietuvos rinktinei žaisti dideliu penketu, bet efektyvumas puolime vėl buvo nuviliantis.

Matome skaičius protokole, kurie nėra patys blogiausi, bet Domantą Sabonį vertiname ne kaip eilinį žaidėją, o žaidėją, kuris turėtų keisti rungtynes.

Vėl buvo nesėkmingų bandymų žaidžiant nugara į krepšį. Vėl buvo pamestų kamuolių, kai varžovai gynyboje ateidavo į pagalbą. Vėl rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykis nebuvo teigiamas. Šįkart – trys ir trys.

Šis mačas galbūt buvo solidesnis nei prieš Slovėniją, bet iš Domanto Sabonio mes tikimės kur kas daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius