Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 12 06

K.Kemzūra pratrūko spaudos konferencijoje: „Ar aš tik vienas buvau tose rungtynėse?“

Kęstutis Kemzūra pratrūko spaudos konferencijoje. Skaudžiausią pralaimėjimą Vilniaus „Wolves“ istorijoje sugėręs specialistas buvo nepatenkintas ir žaidimu, ir žurnalisto klausimu.
Europos taurės rungtynės: „Wolves“ - „Paris Basketball“
Europos taurės rungtynės: „Wolves“ - „Paris Basketball“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Vos vieną pralaimėjimą per devynerias rungtynes patyręs Paryžiaus klubas parodė, kodėl nestokoja ambicijų ateityje žengti į Eurolygą.

Nors vilniečiai pradėjo rungtynes sėkmingiau ir veržėsi į priekį 11:5, tačiau kėlinį Paryžiaus komanda uždarė spurtu 19:2 ir jau po pirmųjų 10-ties minučių turėjo dviženklį pranašumą (24:13).

Svečiai iš Prancūzijos ASG arenoje šeimininkavo ir toliau, greitai išaugino pranašumą ir iki 20-ties taškų.

Rungtynės buvo baigtos dar iki pertraukos – „Paris“ laikė solidų pranašumą ir į kiekvieną „Wolves“ bandymą karpyti deficitą rado atsakymus.

Galutinis rezultatas – 110:79. Taip skaudžiai vilkams per trumpą klubo istoriją dar joks klubas nebuvo iškaršęs kailio.

Arnas Beručka, pelnęs 8 taškus (2/9 trit.) buvo atviras po pralaimėjimo.

„Tiesiog neatlaikėme jų greičio. Žinojome, kad jie bėga, visa Europa šneka apie šitą Bonos buvusią komandą. Turėjome pirmą raundą Europos taurėje, dabar ir šitas. Tragedija. Atspardė užpakalius. Antros rungtynės Europoje, kai nežaidėme“, – nusiminęs dėstė A.Beručka.

Spaudos konferencijoje anglišką komentarą pateikęs treneris K.Kemzūra dar laikėsi.

„Nėra ką daug pasakyti. Ne nuo pat pradžių, tačiau nuo pirmo kėlinio antros pusės Paryžiaus komanda susikrovė persvarą dėl mūsų perskubėjimo, ne pačių geriausių sprendimų puolime. Mūsų problema buvo greitų atakų stabdymas, ypač antrajame kėlinyje. Nesugebėjome jų stabdyti, varžovai puikiai pataikė. Bandėme kovoti, bet to neužteko. Didžiulis nusivylimas“, – dėstė treneris.

Bet tuomet išgirdo 15min klausimą ir pratrūko.

– Pati rungtynių pradžia buvo jums sėkmingesnė, pirmavote 11:5, tada sekė varžovų spurtas 19:2. Ar kažkas konkretaus nutiko, ar varžovai, prametę pirmus metimus, ėmė pataikyti ir pasimatė jų tikrasis veidas? – klausėme K.Kemzūros.

– Tai jūs buvot rungtynėse. Kodėl jūs visada klausiat: o kas buvo? Ar aš tik vienas buvau tose rungtynėse?

– Treneri, bet jūs juk esate profesionalas, mes žurnalistai.

– Jūs ekspertai esate. Kas buvo? Taip ir buvo. Kaip sakiau angliškai, taip ir buvo. Kažkur perskubėjome, buvo penkios klaidos pirmam ketvirtyje, nesustabdėme. Paėmė ir nubėgo. Čia toks taktikos... Ruošėmės zoninę gynybą, dar kažką. Kad tą žaistume reikia sugrįžti, reikia apsiginti. Šitas buvo akcentuojama, bet mes nepadarėm. Galim daug kalbėt ir galim labai trumpai kalbėt. Pažiūrėkit jų procentus – 70 proc. dvitaškiai, 50 proc. tritaškiai. Taip, jie metė kai kuriuos į veidą, per rankas ir taip toliau, bet jie metė tik 13 baudų. Tai mūsų nebuvo šiandien. Tiesiai pasakysiu – nebuvo mūsų šiandien.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Europos taurės rungtynės: „Wolves“ – „Paris Basketball“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Europos taurės rungtynės: „Wolves“ – „Paris Basketball“

– Jums abejos rungtynės su „Paris“ buvo nesėkmingos...

– Sakyčiau pirmos rungtynės buvo geresnės. Mes tris kėlinius laikėmės ir paskui mus nulaužė.

– TJ Shortsą (24 tšk., 11 rez. perd.) jūsų komandai įmanoma sustabdyti ar tenka tiesiog jo talentą pripažinti?

– Šiandien tenka pripažinti, ką aš galiu pasakyti... Bet jei turėtume Taylorą ir Sulaimoną, gal kalbėtume kitaip.

– Aikštėje pasirodė ir naujokas Garissinas Brooksas. Koks pirmas įspūdis, ko iš jo galime laukti ateityje?

– Manau, jis šiandien visai neblogai atrodė tas kelias minutes. Gal reikėjo ir daugiau duoti, bet nenorėjau mesti jo į ugnį. Jis išėjo, nieko nesugadino, kamuolių nusiėmė, krito ant kamuolio, pats įmetė. Palieka gerą įspūdį.

– Minėjote, kad jūsų nebuvo rungtynėse. Kokia to pagrindinė priežastis: nusiteikimas, sutrumpėjusi rotacija ar kiti faktoriai?

– Galim kalbėti ir burti labai daug. Būna taip. Kaip sakėte, pradžioje pradėjome, lyg viskas gerai, paskui išsimušėme, jie nubėgo ir mes subliuškome. Nusiteikimas... Laukėme jo, bet nežinau, ką čia teisintis. Ką besakyčiau, skambės kaip pasiteisinimas. Turėjome tų problemų. Laikas ne mūsų sąjungininkas, bet niekam tas neįdomu. Turi išeiti ir kovoti. Galim pralaimėti, varžovas žaidė tikrai gerai. Bet kiek buvo situacijų, kai turime pražangų, o jie – bum, bum, bum, pum, pum, pum ir iš po krepšio įmeta. Palaukit, vyručiai... Nė viena sistema už jus neapsigins. Aš ir varžovas, aš ir varžovas. Jei jie meta iš ten ir pataiko, dengiam, kur jis pataiko. Jei jis įmeta iš vidurio linijos, dengiam ten.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius