Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 19

K.Lavrinovičiaus šou neišgelbėjo – „Lietkabelis“ dėl bilieto į kitą etapą dar turės kautis

Kšištofas Lavrinovičius pelnė 24 taškus, bet Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai (4-5) neišnaudojo galimybės iškopti į Europos taurės turnyro antrą etapą. Antradienį savo arenoje LKL vicečempionai 77:84 (19:25, 21:27, 17:18, 20:14) nusileido Stambulo „Galatasaray“ klubui (4-5).
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Karolio Kavolėlio nuotr.

„Lietkabelis“ turės dar kautis dėl patekimo į Europos taurės „Top 16“ varžybas.

Nesėkmė Panevėžio klubą paliko mėsmalėje B grupėje, iš kurios į kitą etapą žengs keturi klubai.

Sumaištį šešių komandų grupėje padidino „Galatasaray“ pergalė didesniu nei penkių taškų skirtumu.

Būtent penkiais taškais (78:73) „Lietkabelis“ įveikė Turkijos klubą pirmojo rato akistatoje Stambule, bet antradienį neišnaudojo šanso išlaikyti bent teigiamą tarpusavio taškų balansą, kai Adas Juškevičius prametė tritaškį, o dėl kamuolio kovoję Kšištofas Lavrinovičius ir Žanis Peineris sutrukdė vienas kitam pakartoti metimą paskutinę sekundę.

K.Lavrinovičius šiame mače per 26 min. pelnė net 24 taškus, o iš viso surinko 34 naudingumo balus.

Tačiau visas rungtynes sąlygas diktavę Turkijos klubo krepšininkai pataikė net 14 tritaškių iš 32. Panevėžio komandai ypač trūko solidesnės gynybos bei įžaidėjų indėlio. Lorenzo Williamsas ir Gary Taltonas kartu pelnė tik 6 taškus mače, kurių viduryje Turkijos klubas buvo įgijęs ir 17 taškų pranašumą.

Šis pralaimėjimas dar labiau pagilino krizę Panevėžio klube, kuris prieš dešimt dienų atleido nuo sezono pradžios klubui vadovavusį latvį Artūrą Štalbergą, o naujo trenerio dar nerado. Šiuo metu komandai vadovauja laikinasis treneris ukrainietis Vitalijus Černijus.

Po šių rungtynių panevėžiečiams pirmajame etape liko vienintelis mačas – Juodkalnijoje su Podgoricos „Budučnost“ (4-4).

„Lietkabelis“: K.Lavrinovičius 24, A.Juškevičius 14, D.Lavrinovičius 10, Ž.Peineris 9, S.Jasaitis 5;

„Galatasaray“: G.Koksalis 17, J.Renfroe 15, R.Hendrixas 13, E.Preldžičius 10.

Svarbios antradienio dvikovos įvykius fiksavo 24sek.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Apmaudi pabaiga – po netaiklaus A.Juškevičio tritaškio dėl kamuolio kovoję K.Lavrinovičius ir Ž.Peineris sutrukdė vienas kitam ir panevėžiečiams nepavyko sumažinti skirtumo iki penkių taškų – 77:84.

39 min. K.Lavrinovičius žaidžia dar galingiau už savo brolį, bet jo jėgos neužtenka. 75:84.

35 min. D.Lavrinovičius nubaustas technine pražanga, kai teisėjai vaidyba įvertino jo griuvimą ginantis prieš varžovą. Panevėžio krepšininkai vis dar atsilieka didesniu nei penkių taškų skirtumu: 67:81.

33 min. D.Lavrinovičius grumiasi, krenta, bet vytis varžovų nesiseka. 61:74.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darjušas Lavrinovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darjušas Lavrinovičius

Trečiasis kėlinys

30 min. Gary Taltonas tik dabar pelnė pirmuosius taškus „Lietkabeliui“. Kai jis ir kitas Panevėžio klubo įžaidėjas L.Williamsas kartu yra pelnę tik 4 taškus, sudėtinga tikėtis kažko kita nei 57:70.

29 min. „Galatasaray“ jau pataikė trylika tritaškių iš 28. Be to, Stambulo klubas suklydo tik tris kartus. „Lietkabelis“ gilioje duobėje – 53:70.

24 min. K.Lavrinovičius greitoje atakoje žiebėsi į reklaminį stendą, bet 38 metų veterano spurtų šį vakarą nepakanka. Nors Kšištofas pataikė tritaškį, „Lietkabelis“ atsilieka 47:59.

Antrasis kėlinys

20 min. 40:52 atsilieka Panevėžio klubas, nepaisant įsibėgėjusio A.Juškevičiaus. Iki pertraukos jis pelnė 12 taškų, Ž.Peineris – 9.

17 min. Jau 30:47 atsilikusiam „Lietkabeliui“ trūksta įprasto lyderių indėlio. K.Lavrinovičius pelnė tik 3 taškus. Gal Kšištofą slegia tai, kad mačą arenoje seka tituluota gražuolė? Jo žmona Tatjana praėjusią savaitę tapo grožio konkurso „Misis Pasaulis“ nugalėtoja.

Mrs Globe nuotr./Tatjana Lavrinovič
Mrs Globe nuotr./Tatjana Lavrinovič

14 min. E.Preldžičius žaidžia kaip savo geriausiais laikais. Universalus 30-metis krepšininkas jau pelnė 9 taškus Turkijos klubui. 24:36.

12 min. Šeimininkai pirmą kartą atsiliko dviženkliu skirtumu: 19:30.

11 min. Mačas sustabdytas porai minučių dėl švieslentės nesklandumų.

Pirmasis kėlinys

10 min. Gynyba yra didžiausia Panevėžio komandos problema pirmajame ketvirtyje, kurį šeimininkai pralaimėjo 19:25. Varžovai jau metė net 12 tritaškių (pataikė 4), o panevėžiečiai – tiek vieną (K.Lavrinovičius prametė).

8 min. Dešimt sezonų Eurolygoje žaidęs Emiras Preldžičius pasirodė aikštėje. Turkijos pilietybę turintis bosnis tolima tritaške bomba prisidėjo prie svečių atakų šuoro – 15:22.

4 min. Šeimininkai rungtynes pradėjo dėjimų į krepšį serija. Ž.Peineris įkrovė du kartus, V.Čepukaitis – sykį, o pridėjus keturis taškus A.Juškevičiui, Panevėžio klubas lengvai surinko 10 taškų. Vienintelė bėda, kad taip pat lengvai tiek pat taškų surinko ir Turkijos klubas: 10:10. Štai viena pavyzdinė ataka:

„Lietkabelio“ starto penketas: Lorenzo Williamsas, Adas Juškevičius, Žanis Peineris, Kšištofas Lavrinovičius, Vaidas Čepukaitis.

„Galatasaray“: Scotty Hopsonas, Alexas Renfroe, Dwightas Hardy, Ege Araras, DaJuanas Summersas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius