Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 05

Katalonija jau aikčioja: „Tai buvo Roko Jokubaičio šou“

Rokas Jokubaitis greitai apšilo kojas Barselonoje. Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas padėjo „Barcelona“ komandai pasiekti Katalonijos taurės varžybų finalą ir sulaukė komplimentų Ispanijos žiniasklaidoje. „Jokubaitis nušvietė kelią į finalą“, – rašė „Mundo Deportivo“. „Barcelona“ pateko į finalą po Jokubaičio šou“, – antraštėje skelbė sport.es.

Rokas Jokubaitis 11 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie „Barcelona“ žygio į Katalonijos taurės finalą.

Tačiau net ne statistika buvo svarbiausia rungtynėse, per kurias Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda 82:69 nugalėjo Badalonos „Joventut“.

R.Jokubaitis aikštėje pakeitė žaidimą, kuomet Barselonos komanda kankinosi.

Trečiajame kėlinyje ji dar buvo atsilikusi 40:44, kai 20-metis lietuvis žengė į aikštę.

„Nuo tada aikštėje buvo tik viena komanda – „Barcelona“, meistriškai vedama Roko Jokubaičio, – rašė sport.es. – Lietuvis padėjo savo komandos draugams žaisti tarsi angelams ir net įskraidino tritaškį, kuriuo pabaigė „Barcelona“ katapultinį spurtą.“

Su R.Jokubaičiu „Barcelona“ pabėgo 20:2 ir likus žaisti tris minutes tame pačiame trečiame kėlinyje jau pirmavo 60:46.

„Mundo Deportivo“ pažymėjo, kad dabar „Barcelona“ turi kitokio braižo įžaidėjus, galinčius keisti pagrindinį atakų organizatorių Nicką Calathesą.

„Nico Laprovittolos ir Roko Jokubaičio atvykimas suteikia „Barca“ daugiau variantų įžaidėjo pozicijoje nei praėjusiais metais“, – rašė Jose Ignacio Huguetas, priminęs, kad nei Thomas Heurtelis, nei Leo Westermannas taip ir netiko Š.Jasikevičiui, tad praėjusio sezono pabaigoje treneris įžaidėjais bandė Leandro Bolmaro ir Adamą Hangą.

„Laprovittola patvirtino rungtynėse su „Joventut“, kad tikrai bus alternatyva 1 ir 2 pozicijoms, o Jokubaitis parodė puikius lyderystės sugebėjimus, ypač savo greičiu ir nuostabiu universalumu, leidusiu jam prasilaužti pro varžovus ir pabaigti ataką pačiam arba surasti laisvu tapusį partnerį, – analizavo J.I.Huguetas. – Iš trijų debiutantų, kurie žaidė (S.Sanli buvo traumuotas, tad kiti trys naujokai buvo N.Laprovittola, Nigelas Hayesas ir R.Jokubaitis), jaunasis lietuvis buvo tas, kuris paliko geriausią įspūdį, nes komanda sugebėjo perlaužti rungtynes su juo trečiajame kėlinyje. Jis taip pat daug nuveikė gynyboje ir pasižymėjo kitoje aikštės pusėje, kamuoliu maitindamas Brandoną Daviesą.”

Š.Jasikevičius rungtynėmis neliko patenkintas, pareiškęs, kad prieš akis dar laukia daug darbo ir komanda privalo žaisti solidžiau.

O pats R.Jokubaitis džiaugėsi gerais santykiais komandoje.

„Per trumpą laiką mes sukūrėme gerus santykius. Jie yra geri žaidėjai, patyrę veteranai, kurie žino kaip priimti jaunus žaidėjus. Jaučiuosi čia labai laimingas“, – pabrėžė 20-metis lietuvis.

Katalonijos turnyro finalas įvyks sekmadienio vakarą, kai „Barcelona“ žais su Manresos „Baxi“.

„Jie vėl susitiks su „Barcelona“, kuri įveikė Badalonos „Joventut“, užvesta naujo pirkinio Jokubaičio“, – finalą anonsavo sport.es.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius