-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 14

Keturios mįslės, kurias į „Lietuvos rytą“ atsineša Rimas Kurtinaitis

Beprotiška praėjusi savaitė Vilniuje atnešė permainų ir „Lietuvos ryto“ sudėtyje, ir trenerio kėdėje. Bet, ko gero, tai dar ne pabaiga. Į „Lietuvos rytą“ sugrįžęs Rimas Kurtinaitis atsineša ir keturis svarbius klausimus, į kuriuos bus atsakyta greitu metu.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“ nuotr.

Ar Kurtis dar turi parako?

Rimas Kurtinaitis pretendavo į Lietuvos krepšinio rinktinės postą kaip solidžiausią CV turintis specialistas. Daugelis 56-erių trenerį įvardijo kaip šiuo metu stipriausią po Jono Kazlausko. Tačiau pastarieji metai R.Kurtinaičiui buvo labai sunkūs.

2016-ųjų kovą „Chimki“ atleido R.Kurtinaitį nepaisant dar trejus metus galiojusios sutarties. Turtingas Chimkų klubas strigo Eurolygoje, o žiniasklaidoje netrūko pranešimų apie charakterių nesuvaldymą rūbinėje.

Rugpjūtį R.Kurtinaitis padėjo parašą po sutartimi su Kantu „Red October“, tačiau Italijoje išdirbo tik tris mėnesius – startavęs 2 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais, turėjo trauktis iš posto.

Aišku, prie to prisidėjo ir netvarka „Red October“ klube, tačiau 2016-ieji R.Kurtinaičiui buvo labai nesėkmingi.

„Lietuvos rytas“ treneriui gali tapti puikia galimybe vėl atsispirti nuo tramplino ir šokti aukštai. Kita vertus, 2011–2016 metais R.Kurtinaitis įprato dirbti su milijonieriais Chimkuose, o vos persikėlęs į Italiją su kuklesnio biudžeto komanda nesurado pergalių kelio.

Kuo baigsis jo antrasis sugrįžimas į „Lietuvos rytą“?

Ar Davidas Loganas reikalingas Rimui Kurtinaičiui?

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./David Logan
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Davidas Loganas

Davido Logano istorijoje – taškas ar klaustukas? Perėmęs „Lietuvos ryto“ vairą, R.Kurtinaitis lrytas.lt pasakojo, kaip stums D.Loganą į įžaidėjo poziciją, nors dar sezono pradžioje Tomas Pačėsas aiškino, kad šioje pozicijoje amerikietis išeikvoja per daug energijos, kad susitikimo pabaigoje išsaugotų jėgas tiksliems tritaškiams ir teisingesniems sprendimams.

Tarp Vilniaus ir Avelino užsisukusi Logano drama, pasak 24sek šaltinių, dar neparodė paskutinės serijos. 24sek pasiekė signalai iš Italijos, kad „Sidigas“ klubas nenuleidžia rankų ir vėliau dar tikisi pabandyti perpirkti 34-erių snaiperį.

Realiausia – po Karaliaus Mindaugo taurės varžybų. Nors Avelino komanda svajojo D.Loganą pasitelkti Italijos taurės turnyrui, tačiau būtų logiška, jeigu „Lietuvos rytas“ išspaustų iš legionieriaus maksimumą ir tik tada paleistų kapitoną į Italiją.

„Tell Rytas to #FreeLogan“ – feisbuke savo socialinio tinklo draugei prieš porą dienų rašė pats D.Logano brolis Darienas, kuris dirba krepšinio agentu „Solid Sports Group“ agentūroje.

„Facebook“ nuotr./Davido Logano brolio žinutė
„Facebook“ nuotr./Davido Logano brolio žinutė

Vėliau šis įrašas dingo iš feisbuko. Apie tik šiai akimirkai sudėtus ginklus krepsinis.net sakė ir D.Logano agentas Johnas Fosteris, anksčiau minėjęs, kad jis su savo klientu nesėkmės Europos taurėje atveju nori žaisti Italijoje.

Be to, D.Loganas nebūtinai gali tikti R.Kurtinaičio žaidimo schemoms. Tą pagrindžia ir faktas, kad R.Kurtinaitis nori jį perstumti iš atakuojančio gynėjo į įžaidėjo poziciją, nors čia dar turi Cleviną Hannah bei Corey Fisherį.

„Noriu pačiupinėti ir padirbti su tais žaidėjais, kuriuos turiu, o pagalvosiu po to“, – krepšinio komentatoriui Giedriui Vaitkevičiui prieš pirmąsias savo rungtynes su „Šiauliais“, kurias „Lietuvos rytas“ laimėjo tik po atkaklios pabaigos 82:81, sakė R.Kurtinaitis.

Dviejų pirmųjų savaičių „Lietuvos ryto“ trenerio pareigose R.Kurtinaičiui gali užtekti įvertinti, ar noru žaisti kitoje komandoje degęs D.Loganas tinka jo žaidimo vizijai geriau nei kuris nors kitas norimas žaidėjas laisvųjų agentų turguje.

Kokios kitos permainos gali būti „Lietuvos ryte“?

Luko Balandžio / 15min nuotr./Corey Fisheris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Corey Fisheris

Iki kovo 13-osios, pagal LKL taisykles, „Lietuvos rytas“ dar gali atlikti du ėjimus.

Dar prisistatydamas „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ treneris minėjo, kad jeigu pavyks, norėtų dar kiek pakoreguoti sudėtį.

Laisvų solidžių lietuvių rinkoje šiuo metu nėra, nebent „Lietuvos rytas“ vėl perpirktų kurios nors kitos LKL žaidėją. Bet realiau, kad R.Kurtinaitis žvalgysis į legionierių.

Didžiausia trintis atrodo įžaidėjų pozicijoje, į kurią dar stumiamas D.Loganas. Todėl realiausia, kad „Lietuvos rytas“ galėtų atsisakyti dar ir Corey Fisherio arba Clevino Hannah paslaugų. Pirmosiose rungtynėse jiedu žaidė po 22–23 minutes. C.Fisheris buvo rezultatyvesnis (7-5), bet C.Hannah išskirstė daugiau rezultatyvių perdavimų (7-4), ir jam esant aikštėje „Lietuvos rytas“ pranoko šiauliečius 6 taškais, kai C.Fisherio vadovaujamas sostinės klubas „Šiauliams“ nusileido 11-a taškų.

Aukštaūgių grandis ideali – Artūras Gudaitis su Drew Gordonu sudaro labai solidžią priekinę liniją. Daug nerimo pasėjo Deivido Gailiaus liga, kuri visiškai išmušė snaiperį iš rikiuotės pastarąjį mėnesį. Jeigu snaiperis neįsivažiuotų, pastiprinimas būtų logiškas atakuojančio gynėjo-lengvojo krašto puolėjo pozicijoje tuo atveju, jei „Lietuvos rytas“ atsisveikintų ir su vienu iš tikrų įžaidėjų (C.Fisheris arba C.Hannah), ir su D.Loganu.

K.Bakūno nuotr./Larry Drew
K.Bakūno nuotr./Larry Drew

Beje, gal vietoj kažkurių iš šių vyrukų į „Lietuvos rytą“ atvyks Larry Drew? Iš Klaipėdos „Neptūno“ atleistas įžaidėjas meistriškumu nenusileidžia nei C.Fisheriui, nei C.Hannahui, o po skandalo Klaipėdoje neturėtų būti labai brangus.

Taip pat „Lietuvos rytui“ neprošal būtų prailginti atsarginių suolą.

Portalas krepsinis.net sufleruoja, kad dėl savo vietos komandoje turėtų neramiai jaustis Adamas Lapeta, bet lenkas yra pigus rezervinis vidurio puolėjas, kuriam surasti atitinkamo atlygio ir judresnį dublerį, kuris išspręstų „Lietuvos ryto“ problemą ginantis prieš „Žalgirio“ žaidimą „du prieš du“, būtų sudėtinga.

R.Kurtinaičio rankos pakankamai surištos, nes jis gavo ne savo stiliaus komandą. Todėl labai realu, kad naujasis treneris norės išnaudoti abi likusias rokiruotes „Lietuvos ryto“ sudėtyje.

Kas laukia Tomo Pačėso?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Tomas Pačėsas paliko „Lietuvos ryto“ trenerio postą, bet ar paliks „Lietuvos ryto“ šeimą?

Sunku prisiminti trenerį, su kuriuo išsiskyręs „Lietuvos rytas“ jį būtų taip transliavęs visuomenei. Paprastai buvę vilniečių treneriai tyliai ramiai susikraudavo lagaminus ir patraukdavo savais keliais. O T.Pačėsas šmėžavo ir „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“, ir išplatino didelio atgarsio sulaukusį dramatišką atsisveikinimo vaizdo įrašą.

VIDEO: T.Pačėso žinutė sirgaliams

T.Pačėsas prasitarė, kad bus arti komandos. Mažų mažiausiai kaip žiūrovas, bet galbūt T.Pačėsas gali likti „Lietuvos ryto“ arenoje asistuodamas komandai kaip vienas iš klubo vadovų?

Visus metus netilo kalbos, kad į „Lietuvos rytą“ gali sugrįžti ilgametis komandos direktorius Jonas Vainauskas. Tačiau ir vieną kartą praėjusį sezoną, ir antrą šį sezoną durys klubo prezidento Gedvydo Vainausko sūnui užsitrenkė prieš pat nosį.

T.Pačėsas jau nuo seno garsėja kaip treneris-vadybininkas, aktyviai prisidėjęs prie Alytaus „Dzūkijos“ komandos gyvavimo. Toks žmogus praverstų „Lietuvos rytui“, juolab kad turi panašią pasaulėžiūrą kaip G.Vainauskas ir atrado kalbą tiek su jo aplinka, tiek su dabartiniu klubo direktoriumi Martynu Purliu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Pačėsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Pačėsas

Tai ne tas atvejis, kai „Lietuvos rytas“ norėjo pasilikti Virginijų Šeškų asistentų rate, nors į komandą pakvietė naują trenerį Marcelo Nicolą. R.Kurtinaitis ir T.Pačėsas kartu darbavosi Sopoto „Trefl“ klube, tik tada T.Pačėsas buvo vyr. treneris, o R.Kurtinaitis – lenkų komandos konsultantas. Gal Vilniuje vyrai apsikeis pozicijomis?

Praėjusi savaitė „Lietuvos rytui“ buvo labai dramatiška: nepatekimas į kitą Europos taurės etapą, Davido Logano drama, Jimmy Barono įsigijimas, trenerių permainos. Šią savaitę laukia Karaliaus Mindaugo taurės turnyro sosto gynimas, kuris prasidės jau antradienio dvikova su Utenos „Juventus“ 18 val. 30 min. Utenoje.

„Lietuvos rytą“ sudrebinę permainų vėjai gali vėl įsisiūbuoti būtent po Karaliaus Mindaugo taurės kovų. Mįslių nemažai, bet laukti liko nedaug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius