-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 19

Koronavirusas įsisuko į ACB lygos ekipas: organizatoriai priversti keisti tvarkaraštį

Jau šiandien startuosiančio Ispanijos krepšinio čempionato (ACB lygos) organizatoriai per dvi dienas buvo priversti nukelti net tris pirmojo turo susitikimus. To priežastys – klubuose įsisukęs koronavirusas.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar penktadienį buvo išplatintas pranešimas, jog šeštadienį nebus žaidžiamas suplanuotas mačas tarp Badalonos „Joventut“ ir Malagos „Unicaja“, nes pastarojoje nustatytas COVID-19 atvejis.

Šeštadienį atskleista, jog koronaviruso atvejų ACB lygos komandose yra ir daugiau – užsikrėtė ir Obradoiro CAB, kurioje rungtyniauja Laurynas Birutis ir Laurynas Beliauskas, bei Saragosos „Casademont“ klubų nariai.

Dėl šios priežasties atšauktas Obradoiro ir Fuenlabrados klubų mūšis, turėjęs vykti šeštadienio vakarą, ir „Casademont“ susitikimas su Tenerifės „Iberostar“, kuris turėjo vykti sekmadienį.

ACB lyga pranešė, jog rungtynes bus siekiama sužaisti kaip įmanoma greičiau. Vis dėlto prieš tai visi minėtų trijų komandų, kuriose įsisuko COVID-19, nariai turės atlikti papildomus koronaviruso testus.

ACB lygoje ateinantį sezoną rungtyniaus dar penki lietuviai (Rokas Giedraitis, Tadas Sedekerskis, Arnoldas Kulboka, Martynas Sajus ir Dovydas Giedraitis), tačiau nė vieno iš jų klubo rungtynės nukeltos nebuvo.

Ispanijos pirmenybių favoritės „Barcelona“ gretose 2020-2021 m. sezone dirbs ir lietuviškas trenerių štabas su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje. Katalonų klubo pirmos rungtynės numatytos sekmadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius