Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 08

Košmaras Europos čempionate: Lietuvos 20-metės klydo dažniau nei rinko taškus

Penktadienį Sopote (Vengrija) startavo FIBA U-20 merginų Europos čempionatas. Jame Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės vadovaujamos lietuvaitės (0-1) susitiko su Ispanijos (1-0) dvidešimtmetėmis ir pralaimėjo rezultatu 40:80 (16:18, 11:21, 5:19, 8:22).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / FIBA.com nuotr.

Net 46 klaidas padariusios lietuvės antroje rungtynių pusėje sugebėjo pelnyti tik 13 taškų.

Rytoj mūsiškių laukia dvikova su Lenkija (14:30 val.), praneša Lietuvos krepšinio federacija.

Rungtynes lietuvaitės pradėjo sėkmingai ir po Savostaitės ir Motekaitytės tritaškių pirmavo 8:6. Tačiau kėliniui persiritus į antrąją pusę ispanės suaktyvino gynybą ir likus žaisti mažiau nei 2 minutes persvėrė rezultatą. Kėlinio pabaigą žymėjo gausybė lietuvaičių klaidų (iš viso suklysta net 10 kartų) ir ispanių persvara švieslentėje 18:16.

VIDEO: Spain v Lithuania | Full Basketball Game | FIBA U20 Women's European Championship 2022

Antrajame kėlinyje lietuvės ir toliau sunkiai rasdavo kelius prie varžovių krepšio, o ispanės surengė 11-0 spurtą ir atitrūko dviženkliu pranašumu (29:18). Poilsio komandos išėjo rezultatui esant 39:27.

Mūsiškės ir toliau daug klydo (12 klaidų per antrąjį kėlinį, 22 klaidos per pirmąją rungtynių pusę) bei pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 24-22 (ispanės atkovojo net 18 kamuolių puolime). Tik išprovokuotos pražangos leido Lietuvai laikytis rungtynėse – mūsiškės sumetė visus 13 baudų metimų (pirmoje rungtynių pusėje ispanės metė tik 6 baudų metimus).

Trečiojo kėlinio pradžia persilaužimo neatnešė, o sužaidus mažiau nei dvi minutes Štreimikytė-Virbickienė jau buvo priversta imti minutės pertraukėlę. Ispanės ir toliau spaudė lietuves per visą aikštę, o mūsiškės klydo. Noa Maria Djiu perėmė kamuolį ir per visa aikštę pabėgus pelnė taškus iš po krepšio, didindama persvarą iki 45:27. Savo pirmuosius taškus lietuvės pelnė likus žaisti 4:36 iki kėlinuko pabaigos, kai Zdanevičiūtė pataikė vieną baudos metimą iš dviejų.

Paskutinis rungtynių kėlinys tebuvo formalumas. Ispanija nugalėjo ir rytoj susitiks su Bulgarija.

Lietuva: Audronė Zdanevičiūtė 12, Sintija Aukštikalnytė 9.

Ispanija: Noa Maria Djiu 13, Claudia Contell 10, Txel Alarcon ir Laia Lamana po 9, Julia Rueda 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius