Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13

Kosminiai vokiečiai – pusfinalyje: pašalinto G.Antetokounmpo ir graikų žygis baigtas

Pašėlusias rungtynes puolime sužaidę Vokietijos krepšininkai eliminavo Graikiją ir ryškiausią Europos čempionato žvaigždę Giannį Antetokounmpo, kuris nebaigė ketvirtfinalio dėl gautų dviejų nesportinių pražangų.
Franzas Wagneris
Franzas Wagneris / FIBA.com nuotr.

NBA tempu taškus rinkę Gordono Herberto auklėtiniai šventė pergalę 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25) ir sugrįžo į Europos čempionato pusfinalį pirmą sykį nuo Dirko Nowitzkio laikų (2005 m.).

Tritaškiais graikų krepšį nuo pat pradžių užpylę vokiečiai greitai pabėgo į priekį dviženkliu skirtumu (22:11).

Tačiau nesustabdomas Giannis Antetokounmpo ir kompanija netruko šeimininkus pasivyti, nors vokiečiai ir toliau puikiai atakavo iš toli.

Ilsėtis ekipos išėjo po fantastiško Kosto Slouko parašiuto iš aikštės vidurio su sirena ir jau pirmaujant graikams (57:61).

Vis dėlto trečiajame kėlinyje graikai visiškai užsikirto puolime – per 7 minutes sukrapštė vos tašką, o vokiečiai toliau pylė tritaškius.

Po šeimininkų spurto 20:1 skirtumas staiga išaugo iki 15 taškų (77:62).

G.Antetokounmpo ir graikai dar bandė gelbėtis, bet vokiečiai toliau tiesiog rinko taškus, o Dimitrio Itoudžio auklėtiniai galiausiai prarado ir ryškiausią savo žvaigždę.

Du kartus nesportinę pražangą užsidirbęs G.Antetokounmpo buvo priverstas palikti aikštę likus žaisti 5 minutes, o be lyderio likusiems graikams sukurti stebuklo nepavyko.

G.Antetokounmpo per 30 minučių buvo pelnęs 31 tašką (12/17 dvitr., 1/5 trit., 4/8 baud.), atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, sugriebęs 7 kamuolius, bet padaręs ir 5 klaidas bei surinkęs 31 naudingumo balą.

Pagrindinio įžaidėjo rungtynių pabaigoje neteko ir vokiečiai – dėl dviejų techninių pražangų aikštę palikti buvo priverstas Dennisas Schroderis, bet vokiečiai tuo metu jau kontroliavo situaciją aikštėje (103:82).

Vokiečiai galiausiai pataikė net 17 tritaškių iš 31 bandymo (54,8 proc.).

Vokietija: Dennisas Schroderis 26 (3/6 trit., 8 rez. perd.), Andreasas Obstas (5/7 trit.) ir Franzas Wagneris (5/7 trit.) – po 19, Danielis Theisas 13 (16 atk. kam.), Johannesas Thiemannas 10.

Graikija: Giannis Antetokounmpo 31 (8 rez. perd., 7 atk. kam., 5 klaid.), Giannoulis Larentzakis 18 (4/4 trit.), Tyleris Dorsey 13, Kostas Sloukas 8.

Pusfinalyje Europos čempionato šeimininkai vokiečiai kovos su lietuvių skriaudikais ispanais.

Rytoj savo ketvirtfinalius pradės kitos dvi poros – čempionų titulą ginantys slovėnai žais su lenkais, o prancūzai – su italais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius