Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 07

Kosminis mūšis – L.Dončičiaus kraujas, taškų rekordas ir pergalė prieš prancūzus

Luka Dončičius sužaidė kosmines rungtynes, o jo tempiama Slovėnijos rinktinė (4-1) laimėjo A grupės kovas.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paskutinėse grupės rungtynėse Europos čempionų titulą ginantys slovėnai 88:82 (20:19, 24:21, 20:24, 24:18) palaužė olimpinius vicečempionus prancūzus (3-2).

Neįtikėtinai žaidęs L.Dončičius nugalėtojams pelnė net 47 taškus (9/12 dvit., 6/11 trit., 11/12 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, ir suklydo 4 sykius.

Slovėnai po šios pergalės užėmė 1-ąją vietą A grupėje, o prancūzai liks treti, nepriklausomai nuo to, kaip baigsis vėliau vyksiančios vokiečių (3-1) ir vengrų (0-4) rungtynės.

Jau aišku, kad prancūzai aštuntfinalyje susitiks su Turkija, užėmusia 2 vietą B grupėje, o slovėnai savo varžovų dar turės palaukti – jei Juodkalnija nugalės Sakartvelą, tada ketvirti A grupėje liks belgai. Jei pralaimės – tada su slovėnais turės žaisti patys juodkalniečiai.

Prancūzai, kuriuos vėl palaikė ir lietuviai, startavo galingai (14:3), bet tada Kelno „Lanxess“ arenoje prasidėjo 23-ejų L.Dončičiaus magija.

Slovėnų vunderkindas pataikė net tritaškį viena ranka nuo vienos kojos baigiantis atakos laikui ir per pirmąją pusę vienas sumetė 27 taškus.

Antrojo kėlinio pabaigoje aikštėje pasipylė ir L.Dončičiaus kraujas. Prancūzų aukštaūgis Vincent‘as Poirier kovodamas dėl kamuolio alkūne prakirto slovėnų lyderiui galvą.

Teisėjai skyrė nesportinę pražangą.

Ketvirto kėlinio viduryje slovėnai pirmavo dviženkliu skirtumu (80:70), bet prancūzai nepasidavė. Visiškai surakinę varžovų puolimą jie išlygino rezultatą (82:82).

Goranas ir Zoranas Dragičiai tada po sykį pavogė kamuolį iš varžovų ir slovėnai triumfavo.

Net 47 taškus galiausiai pelnęs L.Dončičius pagerino šio Europos čempionato rezultatyvumo rekordą. Giannis Antetokounmpo vakar ukrainiečiams buvo pelnęs 41 tašką.

Įdomu, kad L.Dončičius vakar kaip tik ir sulaukė klausimo, kas, jo nuomone, sužais individualiai rezultatyviausią mačą. Slovėnas tuomet atsakė, kad statytų už G.Antetokounmpo.

L.Dončičiui šiek tiek pritrūko iki jo asmeninio rekordo Slovėnijos rinktinėje. Pernai olimpinėse žaidynėse jis sumetė 48 taškus argentiniečiams.

Visų laikų Europos čempionatų rekordas išlieka nepajudinamas nuo 1957 metų, kai belgas Eddy Terrace'as į albanų krepšį pelnė net 63 taškus.

L.Dončičius pakilo į antrą vietą, aplenkdamas legendinį Niko Galį (46).

Slovėnija: Luka Dončičius 47 (6/11 trit., 7 atk. kam.), Goranas Dragičius 14, Edo Muričius 9.

Prancūzija: Rudy Gobert'as 19 (8 atk. kam.), Evanas Fournier 15 (1/6 trit.), Amathas M’Baye 13 (5 rez. perd.), Elie Okobo 11, Thomasas Heurtelis 10 (10 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius