Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Kova dėl pirmosios vietos: trys įdomiausi Lietuvos ir Čekijos rungtynių aspektai

Lietuvos rinktinė kyla į paskutinę kovą Rygoje. Prie Europos čempionato D grupės finišo linijos liko Lietuvos ir Čekijos komandos, kurios spręs pirmosios vietos likimą. Pateikiame tris įdomiausius rungtynių aspektus.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jono Valančiūno liga

Įpusėjus Europos čempionato grupės varžyboms lietuvių puolimo lyderį Joną Valančiūną paguldė virusas. Dėl jo „centras“ praleido rungtynes su Estija, kuriose Jonas Mačiulis paskutinėmis sekundėmis išplėšė išvargtą pergalę 64:62.

J.Valančiūnas buvo akivaizdus rinktinės pranašumas po krepšiu. Europos čempionate jis renka 19,7 taško ir atkovoja po 10 kamuolių.

Iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, ar J.Valančiūnas žengs į aikštę rungtynėse dėl pirmosios vietos grupėje.

Čekai po krepšiu turi neabejotiną lyderį Janą Vesely, kuris nepaiso autoritetų ir turėtų pridaryti daug rūpesčių lietuvių baudos aikštelėje.

J.Valančiūno pagalba būtų naudinga, tačiau nežinia, ar nusilpęs ir keletą treniruočių praleidęs „centras“ būtų toks naudingas.

Charakteris

Lietuvos rinktinė D grupėje kol kas sužaidė tik vienerias solidžias rungtynes – su Latvija, po kurių Jonas Kazlauskas leido sau šypsotis. Su ukrainiečiais ir estais pergalės buvo išvargtos, belgams – dar ir pralaimėta.

Daugelis prognozavo Lietuvos komandos atgimimą prieš dvikovą su Estija, bet viskas vos nesibaigė didžiule sensacija.

Lietuvos rinktinės sirgaliai ir patys krepšininkai laukia, kada žaidimas bus toks, kokio laukiama.

„Akivaizdu, kad tiek treneriai, tiek žaidėjai ir sirgaliai nėra patenkinti žaidimo kokybe“, – neslėpė Gintaras Krapikas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Įdomu, kaip Lietuvos krepšininkai psichologiškai sureaguos į dramą su Estija – išvysime kitokią komandą, ar tai bus dar vienas nervingas ir ilgas vakaras Lietuvos krepšinio gerbėjams.

Rezervai

Lietuvos rinktinė turi dar daug neišnaudotų rezervų. Geriausiai apie tai kalba geriausio nacionalinės komandos snaiperio rezultatyvumo vidurkis - 1 taškas per dvejas rungtynes.

Pasirengimo cikle solidžiai atrodęs L.Lekavičius per 13 minučių pelno vos 1,3 taško ir pataikė tik 2 metimus iš 13.

Didesnio rezultatyvumo iš Roberto Javtoko tikėtis sudėtinga (2 tšk.), tačiau šlubuoja ir Deivido Gailiaus pataikymas (3,5 tšk., 33,3 proc. met.).

Prieš Europos čempionatą užtikrinčiau atrodė ir jaunasis Domantas Sabonis. Kol kas didelio J.Kazlausko pasitikėjimo puolėjas neįgijo - žaidžia trumpiausiai visoje rinktinėje (9,3 min.).

Išskyrus sėkmingą pasirodymą su Belgija (10 tšk.), per akistatas su Ukraina ir Estija jis įmetė du taškus. J.Kazlauskas vis dažniau į aikštę meta žemą penketą su Jonu Mačiuliu ir Mindaugu Kuzminsku puolėjų grandyje.

Apie Lietuvos rinktinės rezervą kalba ir pats žaidimas. Jo daug, tačiau J.Kazlauskui dar reikia tai išnaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius