Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 29

Krepšinio rinka bunda: laisvų įžaidėjų Top-10, kuriame yra ir „Žalgirio“ gynėjas

Eurolygos sezonas baigėsi, netrukus finišuos ir nacionaliniai čempionatai, o tai metas, kai aktyviai pradeda veikti krepšinio rinka. Joje bus daug krepšinio žvaigždžių, kurių sutartys su klubais baigiasi šią vasarą. „Eurohoops“ pateikia dešimtuką įžaidėjų, kurie turi galimybių keisti komandas arba sudaryti naujas sutartis su esamais klubais.
Kostas Sloukas, Sergio Rodriguezas, Milošas Teodošičius, Isaiah Tayloras yra tarp įžaidėjų, kurių sutartys baigiasi šią vasarą.
Kostas Sloukas, Sergio Rodriguezas, Milošas Teodošičius, Isaiah Tayloras yra tarp įžaidėjų, kurių sutartys baigiasi šią vasarą.

Eurohoops.net išskyrė dešimtuką labiausiai geidžiamų įžaidėjų Europoje, o sąrašo pabaigoje mini dar eilę krepšininkų, kurie yra laisvi judėti krepšinio turguje 2023 metų vasarą.

Tarp įžaidėjų, kurių sutartys baigiasi sulig šio sezono pabaiga, yra tituluotų ir garsių Eurolygos komandų gynėjų.

Kostas Sloukas

Kostas Sloukas yra vienas labiausiai vertinamų Eurolygos įžaidėjų, nors jam jau 33-eji.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Po 11 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus Eurolygoje rinkęs graikas turi teisę palikti Pirėjo „Olympiakos“, kuriame leidžia antrąjį karjeros etapą – padėjęs laimėti Eurolygos čempionų titulus 2012 ir 2013 metais, vėliau jis 2015–2020 m. žaidė Stambulo „Fenerbahče“ klube, o pastaruosius trejus metus vėl gynė Graikijos komandos garbę.

Veteranas įžaidėjas yra vienas ekipos variklių, vedusių į Eurolygos finalo ketvertą, nors komandos lyderio vaidmuo priklauso Sašai Vezenkovui.

K.Slouko kontraktas baigiasi, bet, žinoma, jis gali pratęsti sutartį su „Olympiakos“, kuris sieks išlaikyti savo atakų dirigentą.

Shabazzas Napieras

Shabazzas Napieras buvo Kauno „Žalgirio“ akiratyje sezono viduryje, kai Lietuvos klubas ieškojo, kuo pakeisti Keenaną Evansą, o pasirinko Isaiah Taylorą.

Sh.Napieras nutūpė Milano „Olimpia“ klube ir per trumpą laiką sugebėjo prikelti Italijos komandą, pastarąjį Eurolygos sezoną kentėjusią nuo žaidėjų traumų.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Shabazzas Napieras
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Shabazzas Napieras

Po 13,8 taško ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo rinkusio amerikiečio įžaidėjo įtaka Milano krepšininkų žaidimui ir rezultatui buvo labai didelė, nors į atkrintamąsias varžybas „Olimpia“ nebespėjo įšokti.

Dabar jo sutartis su Ettore Messina treniruojama ekipa baigiasi ir tai bus žaidėjas, kuris domins ne vieną klubą, jei tik anksčiau nesutars su „Olimpia“ dėl sutarties pratęsimo.

Sergio Rodriguezas

Popieriuje jo rodiklių (po 4,9 taško ir 4,4 rez. perd. Eurolygoje) neužtektų patekti į Top-10, o ir metų Chacho vadinamam ispanui jau 36-eri.

Tačiau Sergio Rodriguezas savo žaidimu Eurolygos ketvirtfinalio serijoje ir finalo ketverte įrodė, kad gali būti lyderis, o daug krepšinio specialistų svarstė, kad finalinio turnyro Kaune naudingiausiu žaidėju tapti jis buvo vertas nemažiau nei Walteris Tavaresas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Finalo ketverte ispanas rinko po 13,5 taško ir 7 rezultatyvius perdavimus, įrodęs, kad parako dar turi savyje daug.

Tikėtina, kad S.Rodriguezas pratęs sutartį su Madrido „Real“, kuris turi būti dėkingas savo įžaidėjui už Kaune iškovotą čempionų titulą.

Milošas Teodosičius

Grįžęs į Eurolygą su Bolonijos „Virtus“ ekipa Milošas Teodosičius atskleidė, kad puolime dar gali naudotis savo genialiu talentu.

36 metų serbas rinko po 10,3 taško ir 6 rezultatyvius perdavimus žaisdamas po 18 minučių vidutiniškai, o krepšinio grožį skleidė tik jam būdingais kamuolio serviravimais komandos draugams.

Jau kurį laiką šnekama, kad „Crvena zvezda“ norėtų privilioti į Belgradą įžaidėją, kurio burtai dar veikia, o kontraktas su „Virtus“ ištiksės šią vasarą.

Nigelas Williamsas-Gossas

Prieš kelerius metus Nigelas Williamsas-Gossas labai domino „Žalgirį“, bet pastaruoju metu jo kaina buvo labai aukšta, o atlyginimas kopė į daugiau nei milijono eurų už sezoną kalną.

Madrido „Real“ gretose jis įsibėgėjo lėtai, trukdė traumos, konkurencija ir kitos priežastys, tad rodikliai nėra stebuklingi – 6,5 taško ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo Eurolygoje.

Scanpix Baltics nuotr./Nigelas Williamsas-Gossas
Scanpix Baltics nuotr./Nigelas Williamsas-Gossas

Tačiau sezono pabaigoje amerikietis įžaidėjas pagavo žaidimo ritmą ir labai prisidėjo prie Ispanijos klubo triumfo Eurolygoje, ypač ketvirtfinalio nuožmioje serijoje su Belgrado „Partizan“.

N.Williamso-Gosso sutartis veikiausiai nebus pratęsta, tad palikęs Madridą jis gali dominti bet kurį kitą elitinį Eurolygos klubą, kuriame vaidmuo gali būti ir didesnis.

Dee Bostas

Prieš penkerius metus Dee Bostas nepritapo Kauno „Žalgiryje“ ir anksti paliko Lietuvą, bet po klajonių įvairiose komandose jis rado save Vilerbano ASVEL gretose.

Bulgarijos pilietybę turintis amerikietis tapo vienu Prancūzijos klubo lyderių, parodęs, kad būdamas 33-ejų gali suteikti naudos ir Eurolygoje. Ten jis pelnė po 9,8 taško ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

FIBA nuotr./Dee Bostas
FIBA nuotr./Dee Bostas

Galbūt D.Bostas nedomins pačių turtingiausių žemyno komandų, bet jo lyderystė ir gebėjimas gintis gali suteikti galimybę pasirodyti gerai ir kitame stipriame Europos klube.

Cassiusas Winstonas

Po pirmųjų dviejų profesionalių sezonų tarp NBA ir G lygos, Cassiusas Winstonas nusileido Miuncheno „Bayern“ gretose pernai rudenį.

Amerikiečio žaidimas bangavo, bet Andrea Trinchieri komandoje jis parodė blyksnių ir potencialą, kad gali būti dominuojantis įžaidėjas, ypač jei pagerintų tritaškių taiklumą.

Imago / Scanpix nuotr./Cassiusas Winstonas
Imago / Scanpix nuotr./Cassiusas Winstonas

Eurolygoje bavarams pelnė po 11,1 taško ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

Maodo Lo

Nuo 2020 metų Berlyno ALBA atstovaujantis gynėjas įžaidėjo poziciją dalinosi su Jaleenu Smithu, o savo klasę yra įrodęs ir Europos čempionate pernai, kai žaidė Vokietijos rinktinėje.

Galbūt elitiniai klubai ir neskubės teikti kontrakto 30-mečiui įžaidėjui, bet efektingai per trumpą laiką galinčiam sužaisti krepšininkui turėtų nestigti rimtų pasiūlymų.

Scanpix/IMAGO/Nordphoto nuotr./Vasilije Micičius prieš Maodo Lo
Scanpix/IMAGO/Nordphoto nuotr./Vasilije Micičius prieš Maodo Lo

M.Lo pelnė po 11,5 taško ir 2,9 rezultatyvaus perdavimo Eurolygoje.

Jaredas Harperis

Nedidukas įžaidėjas nutūpė „Valencia“ klube ir tapo vienu rezultatyviausių Ispanijos komandoje, nors dažnai kildavo į žaidimą nuo atsarginių suolo, o komandos lyderio raktus valdė kitas gynėjas Chrisas Jonesas.

Vis dėlto, ir 178 cm ūgio Jaredas Harperis geba pasinaudoti pirmuoju žingsniu ir gebėjimu susikurti progas metimams, ypač kai pagauna ritmą atakuojant.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jaredas Harperis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jaredas Harperis

Nežinia, ar „Valencia“ sugrįš į Eurolygą kitam sezonui, bet amerikiečio gali geisti ir kitos pajėgios komandos.

Isaiah Tayloras

Kauno „Žalgiris“ čiupo Isaiah Taylorą, kai šis buvo laisvas žiemą rinkoje – jo trumpalaikė sutartis su Stambulo „Anadolu Efes“ nebuvo pratęsta, o Lietuvos klubui tiko, nes reikėjo mikliai pakeisti traumuotą Keenaną Evansą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“

Nors šlaunies raumens traumos vis trukdė įsibėgėti reaktyviniam įžaidėjui, su I.Tayloru aikštėje „Žalgiris“ atrodė daug laisvesnis ir laimėjo daugiau rungtynių.

Dabar „Žalgiris“ veikiausiai pasiliks K.Evansą ir Luką Lekavičių, tad galingu prasiveržimu pasižymintis I.Tayloras turbūt ners į krepšinio rinką, vos tik pabaigs reikalus LKL finalo serijoje su Vilniaus „Rytu“.

Eurohoops.net taip pat siūlo atkreipti dėmesį ir dar kelis įžaidėjus, kurių sutartys taip pat baigiasi ir jie gali būti paklausūs krepšinio turguje:

Aleksa Avramovičius (Belgrado „Partizan“)

Stefanas Markovičius („Crvena zvezda“)

Johnas DiBartolomeo (Tel Avivo „Maccabi“)

Ismetas Akpinaras (Stambulo „Fenerbahče“)

Corey Waldenas (Miuncheno „Bayern“)

Nikola Ivanovičius („Crvena zvezda“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius