Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 24

L.Kleiza ir R.Vyšniauskas apie „Ryto“ šansus „Top 16“: „Bus sudėtinga“

Vilniaus „Rytas“ tęsia žygį Europoje ir antradienį pradeda kovas FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape.

Įkrintamųjų seriją 2:1 prieš Salonikų PAOK praėjusią savaitę laimėję Lietuvos čempionai didelio įspūdžio Linui Kleizai ir Ryčiui Vyšniauskui nepadarė.

„Matėme, kas ten žaidė. Ne to lygio žaidėjai. Individualus krepšinis, gal pasiseks sužaisti vienas prieš vieną, gal Jalenas Riley įmes tritaškį?“ – 15min laidoje „Pikenrolas“ PAOK strategija stebėjosi L.Kleiza.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Linas Kleiza

„Jeigu PAOK treniruotų tarkim mano tėvas, o ne Aris Lykogiannis, kuris rungtynių metu nusiplėšė ir kaklaraištį, greičiausiai jie žaistų taip pat ir rezultatai nenukentėtų“, – šmaikščiai pritarė R.Vyšniauskas.

Įveikę PAOK „Ryto“ vadovai įteikė naują sutartį Giedriui Žibėnui, o savaitgalį išgyveno dramą ir Karaliaus Mindaugo taurėje – tik po pratęsimo palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

„Pasirinktas laikas sutarties pratęsimui, manau, buvo labai geras. Jei rodai pasitikėjimą treneriu ir nusprendi likti su G.Žibėnu, tuomet tikrai aukštas balas klubui už pasirinktą laiką. Niekam, nei žaidėjams, nei kitiems tuomet nekyla jokių klausimų“, – pagyrė L.Kleiza.

Tačiau netrukus davė pylos dėl sunkios serijos su Kėdainių klubu ir išsakytų priekaištų arbitrams.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

„G.Žibėnui dar teisėjai užkliuvo... Būtų lengviau laimėję... Seneliumbai, tokias rungtynes turi laimėti su teisėjais, be teisėjų, ryte, vakare, (naktį) atsikėlęs. Neleisčiau sau dėl tokios serijos kaltinti teisėjų“, – teigė L.Kleiza.

„Jeigu taip sunku įveikti „Nevėžį“, tai klausimas, ar KMT finalo ketverte mes matome „Rytą“ kaip pretendentą? – klausė R.Vyšniauskas. – „Rytui“ įveikti „Nevėžį“ yra pareiga, o ne pasiekimas.“

Praėjusią savaitę išgyvenęs ir FIBA Čempionų lygoje, ir KMT turnyre, šią „Rytas“ pradeda naują etapą – „Top 16“ kovas.

J grupėje Lietuvos čempionų laukia mūšiai su Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija), Manresos BAXI (Ispanija) ir Stambulo „Bahčešehir“ (Turkija).

„Manau, sudėtinga grupė. „Rytui“ bus sudėtinga. Žymiai sunkesnė grupė, nei buvo iki šiol“, – vilniečių šansus vertino L.Kleiza.

„Bus įdomu pamatyti vieną pirmaujančių komandų Vokietijoje ir vieną pirmaujančių Lietuvoje. Palyginti šias lygas. Aišku, ispanai visada yra pavojingi. Ypatingai išvykose mes turime daug problemų žaisdami su jais. Grupė sunki, bet visko gali būti. Nebūčiau nustebęs, jei „Rytas“ sužaistų geriau, nei jie žaidžia dabar“, – pridūrė L.Kleiza.

„Laukia sunkios išvykos – Turkija, Ispanija, Vokietija. Manresos ekipa Ispanijoje yra prie autsaiderių, bet Čempionų lygoje bet kuri Ispanijos ekipa – ar paskutinė, ar vidurinė – žaidžia gerai.

Bonos „Telekom Baskets“ yra viena pirmaujančių Vokietijos čempionate. Turi labai įdomų žaidėją T.J.Shortsą, apie kurį šiek tiek buvo kalbama, kad šį sezoną jis gali ir į Eurolygą persikelti. Toks nedidelio ūgio, bet labai talentingas puolimo žaidėjas“, – pasakojo R.Vyšniauskas.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Rytis Vyšniauskas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Rytis Vyšniauskas

„Manau, Bonos komanda – grupės favoritė. Tuomet dar yra Manresa ir tik Turkijos komanda „Bahčešehir“ kiek mažiau pažįstama. Tikrai nebus lengva iš tokios grupės „Rytui“ patekti toliau, nors G.Žibėnas po laimėtos įkrintamųjų serijos ir sakė, kad komandos tikslai yra didesni. Nebūčiau drąsus prognozuoti, kad „Rytas“ įveiks šią grupę“, – atsargiai vilniečių šansus vertino R.Vyšniauskas.

„Jeep“ arenoje „Rytas“ gali laimėti viską. Nė vieni iš varžovų nėra elitinė komanda, kuri būtų neįveikiama, bet reikės prieš kažką laimėti ir išvykoje“, – pabrėžė R.Vyšniauskas.

Iš keturių grupės komandų į kitą Čempionų lygos etapą – ketvirtfinalį – pateks dvi pirmąsias vietas užėmusios.

Vilniečiai „Top 16“ kovose startuoja jau šio antradienį vakarą išvykoje prieš Manresos BAXI ekipą.

Įdomu, kad prieš naująjį etapą komandų pajėgumo reitingą sudarė ir pati FIBA Čempionų lyga. Pagal jį, Bonos „Telekom Baskets“ užima net 2 vietą, o Vilniaus „Rytas“ – septintą (aukštyn pakilo net per 16 vietų).

Tiesa, likusios dvi J grupės ekipos – Manresos BAXI ir Stambulo „Bahčešehir“ – minėtame reitinge užima dvi paskutines vietas – atitinkamai 15 ir 16 pozicijas.

Bonos „Tekemom Baskets“ pirmajame Čempionų lygos etape laimėjo B grupę su 5 pergalėmis iš 6 galimų, o Vokietijos čempionate su 14-2 rezultatu atsilieka tik nuo Eurolygoje žaidžiančios Berlyno ALBA (14-1).

Manresos BAXI į „Top-16“ pateko taip pat laimėjusi F grupę su 4 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais. Tiesa, Ispanijos pirmenybėse Manseros ekipa su 3-14 rezultatu dalinasi paskutinę vietą ir rizikuoja iškristi į žemesnę lygą.

Galiausiai Stambulo „Bahčešehir“ klubas, kaip ir Vilniaus „Rytas“, dėl vietos „Top 16“ etape turėjo kautis įkrintamosiose. „Bahčešehir“ dramatiškai 2:1 palaužė Ostendės „Filou“ iš Belgijos, o lemiamą mačą namie laimėjo tik po pratęsimo. Turkijos pirmenybėse Stambulo klubas su rezultatu 8-8 užima 7 vietą.

„Rytas“ FIBA Čempionų lygoje žaidžia trečiąjį sezoną. Pirmajame vilniečiams nepavyko įveikti pirmojo etapo, o praėjusiame jie sustojo būtent „Top 16“ kovose, užėmę 3 vietą grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius