Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

„Lietkabelį“ pasitinkantis Željko Obradovičius išskyrė du Panevėžio žaidėjus

Panevėžio „Lietkabelio“ kelyje – ambicingus tikslus sau kelianti viena Europos taurės favoričių Belgrado „Partizan“. Po 30 metų pertraukos į pirmąjį savo klubą sugrįžęs Željko Obradovičius išskyrė pagrindinius mačo su „Lietkabeliu“ akcentus.
Željko Obradovič
Željko Obradovičius / Euroleague.net nuotr.

Trečiadienis | Europos taurė | „Partizan“ – „Lietkabelis“ | 21:30 | Belgradas

Trimis pergalėmis sezoną Europos taurėje pradėjusi Belgrado „Partizan“ pirmąją nesėkmę įsirašė praėjusią savaitę Andoroje prieš vietos „MoraBanc“, o po kelių dienų pirmąjį kartą krito ir Adrijos lygoje, kai juos į vienus vartus suvystė principinis varžovas „Crvena zvezda“.

Į Eurolygą „Partizan“ klubą išvesti siekiantis Željko Obradovičius į pergalių kelią bandys sugrąžinti dvikovoje prieš Panevėžio „Lietkabelį“, kurio gretose jis išskyrė du krepšininkus – Džoržde Gagičių ir Gediminą Oreliką.

„Sakykim, „Lietkabelis“ žaidžia klasikinį lietuvišką krepšinį. Skirtumas tas, jog komandos puolimas orientuotas į baudos aikštelę, kurioje jie daug tikisi iš vidurio puolėjo Gagičiaus. Tai pagrindinės „Lietkabelio“ puolimo idėjos, bet reikia pabrėžti, jog pirmuosiuose keturiuose turuose Panevėžio ekipa rinko po 28 taškus iš tolimų metimų. Ką turime padaryti, tai sumažinti jų pataikymą. Turime išlaikyti lygį gynyboje, kokį demonstravome ligi šiol. Bet privalėsime žaisti geriau puolime, greičiau organizuoti atakas, geriau žaisti pozicinėse atakose bei pagerinti pataikymą, ties kuo ir dirbame treniruotėse“, – prieš mačą su „Lietkabeliu“ kalbėjo Željko Obradovičius.

Tai bus pirmasis „Partizan“ sezono Europos taurėje mačas „Štark“ arenoje, kuri talpina kiek daugiau nei 18 tūkstančių sirgalių.

61-erių specialistas paminėjo ir „Lietkabelio“ šaulį Gediminą Oreliką, kuris praėjusiame ture į Hamburgo „Towers“ krepšį įskraidino 7 tritaškius ir surinko 31 tašką.

Beveik po 30 minučių rungtyniaujantis G.Orelikas renka po 16 taškų (60 proc. dvit., 40 proc. trit., 87,5 proc. baud.), atkovoja po 3,8 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šiuo krepšininku Ž.Obradovičius domėjosi prieš keletą metų, kai lietuvis siautėjo Turkijos ir Italijos lygose, o serbas vadovavo Eurolygos klubui Stambulo „Fenerbahče“.

„Ketvirtoje pozicijoje rungtyniauja toks žaidėjas Orelikas, kuris pastarajame susitikime pataikė 7 tritaškius iš 14, o vidutiniškai išmeta po 9 tolimus metimus per susitikimą. Turėsime sumažinti ir išmestus metimus, ir realizaciją“, – sakė „Partizan“ galva.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gediminas Orelikas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gediminas Orelikas

Mintimis apie būsimą akistatą su Aukštaitijos ekipa pasidalijo ir „Partizan“ įžaidėjas Dallasas Moore'as.

„Mūsų laukia gera komanda. Žaisime namuose, o tai yra geras dalykas. Turime koncentruotis į savo žaidimą ir išpildyti dalykus, kuriuos paruošėme treniruotėse. „Lietkabelyje“ rungtyniauja geri metikai, esantys geroje sportinėje formoje. Oreliką pamenu iš žaidimo Italijoje. Mes būsime labai gerai pasiruošę ir dėmesingi visoms aikštelėje vyksiančioms situacijoms. Mūsų gynyba yra puiku, bet puolime turime judėti daugiau be kamuolio ir sparčiau pradėti greitą puolimą“, – sakė 27-erių metų 185 cm ūgio krepšininkas.

„Lietkabelis“ buvo arti visų keturių pergalių Europos taurės sezono starte, bet liko su dvejomis. Panevėžiečiai išvykose 70:59 ir 77:61 įveikė Vroclavo „Slask“ bei Trento „Dolomiti Energia“, tačiau namuose po atkaklių kovų 84:85 ir 96:100 nusileido atitinkamai Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Hamburgo „Towers“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius