Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 11

Lietuvos rinktinę Lilyje pasitiko visiškas chaosas

Lietuvos rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis gerokai nustebo, kai pamatė mūsiškių treniruotės pabaigoje prie atsarginių suolo lyg niekur nieko atvestus Ispanijos krepšininkus. Ši situacija puikiai iliustruoja situaciją Lilyje, kur šeštadienį prasidės lemiamos Europos čempionato kovos. Kol kas didžiausiame mieste Prancūzijos šiaurėje – tikras chaosas.

„Kol kas jie dar gerokai grybauja“, – šypsojosi Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas, negailėjęs organizatoriams kritikos.

Geros nuotaikos nestokojęs trenerių štabo narys stebėjosi viskuo – betvarkės viešbutyje netrūksta, nuostabą kelia maistas, organizaciniai nesklandumai.

Pavyzdžiui, rinktinė dar tiksliai nežino, kur vyks vakarinė treniruotė.

„Labai daug chaoso. Pasakysiu taip – visi esame nustebę. Ne tik mes, lietuviai, bet ir visos kitos su mumis gyvenančios komandos“, – atviravo D.Maskoliūnas.

Lietuviai „Mercure Lille Airport“ viešbutyje gyvena su serbais, turkais, italais ir ispanais. Būtent jie likus penkioms minutėms iki ir taip trumpos rinktinės pasimėtymo treniruotės (45 min.), nesidrovėdami atsidūrė ant atsarginių suolo.

„Tik atėjome ir tuoj pat išvarė, todėl negalime susidaryti įspūdžio apie areną. Nebuvo kada žvalgytis, nors, aišku, pats objektas – didelis“, – sakė rinktinės trenerių štabo narys.

– Treneri, toks Europos čempionato formatas su aštuntfinaliu, o ne antruoju grupių etapu, jums priimtinesnis?

– Taip žaidėme ir pernai pasaulio čempionate. Visi sakėme, kad taip gerai. Tos dvi grupės labai ištempdavo čempionatą.

– Turbūt tos dvi laisvos dienos iki aštuntfinalio rinktinei dabar buvo labai reikalingos?

– Mums labai reikėjo to poilsio. Gerai, kad mes jas turime. Kai kuriems žaidėjams reikia atsistatyti fiziškai, po ligos. Kai kuriuos išsekinome, todėl tos dvi dienos mums tikrai į naudą.

– Ar visi sveiki?

– Visi sveiki. Mikrotraumų yra visada, bet svarbiausia, kad niekas neserga ir nėra jokių temperatūrų.

– Jonas Valančiūnas jau tvirčiau stovi ant kojų?

– Dar taip svyruodamas (Juokiasi). Bet jau stovi. Tikrai tiek neplanavome jo naudoti rungtynėse su čekais, bet Jonas – šaunuolis, parodė didelę širdį.

– Gal jau teko analizuoti Gruzijos rinktinės žaidimą?

– Žiūrėjome dvejas rungtynes. Pagal sudėtį tai tikrai labai gera komanda. Turi natūralizuotą amerikietį (Jacobą Pulleną. – Red.), kuris bet kada gali iššauti. Tai tikrai gera komanda su geru treneriu. Lengva nebus. Niekam nebus lengva šiame etape.

– Kurią Europos čempionato komandą gruzinai primena labiausiai?

– Nežinau, kokią rinktinę jie primena. Bet gruzinai turi du labai stiprius „centrus“. Perimetro žaidėjai irgi rungtyniauja geruose klubuose, atletiški, stiprūs. Silpnų vietų, kurias galėtume išskirti, tikrai nėra. Galbūt suolelis jų trumpesnis, bet 6-7 žaidėjai yra tikrai aukštos klasės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius