Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 05

Lietuvos rinktinė nuskynė bilietą į Stambulą – be vargo sutriuškinta Ukraina

Lietuvos krepšinio rinktinė jau užsitikrino vietą Europos čempionato aštuntfinalyje. Įspūdingai žaidusio Jono Valančiūno vedami lietuviai 94:62 (27:10, 17:20, 28:17, 22:15) sutriuškino Ukrainą ir prieš paskutines grupės rungtynes su Vokietija galės kiek ramiau atsipūsti. Tiesa, pirmoji vieta grupėje – dar negarantuota.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinė darė, ką norėjo su ukrainiečiais ir greitai susikrovė dviženklį pranašumą. Tiesa, 17 taškų persvara po pirmųjų 10 minučių kiek apsuko galvą lietuviams, kurie antrąjį kėlinį pradėjo tragiškai. Supykęs Dainius Adomaitis ėmė vieną minutės pertraukėlę po kitos ir privertė krepšininkus susiimti.

Išbarstyta persvara greitai sugrįžo ir po pirmosios rungtynių pusės Lietuva pirmavo 44:30. Svarbiausia – lietuviai nekartojo klaidų ir trečiajame kėlinyje triuškino varžovus. Prieš ketvirtąjį kėlinį lietuviai pirmavo 25 taškais ir D.Adomaitis leido pasižymėti su atsarginių suoliuku susidraugavusiam Eimantui Bendžiui.

Trečiojo kėlinio pradžioje po susidūrimo su varžovu susiėmęs už nosies ant atsarginių suolo sėdo ir jau nebepakilo Jonas Mačiulis.

Jonas Valančiūnas jau po dviejų kėlinių buvo arti dvigubo dublio (14 taškų ir 8 atkovotų kamuolių), o per visas rungtynes surinko 22 taškus ir atkovojo 14 kamuolių. Tai kol kas geriausios uteniškio rungtynės šiame čempionate.

Mindaugas Kuzminskas pridėjo 17 taškų. Mantas Kalnietis surinko dvigubą dublį – 10 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Ukrainos rinktinėje ryškiausiai žibėjo tik Artiomas Pustovijus, kuris susirinko 29 taškus.

Paskutines grupės rungtynes su Vokietija lietuviai žais trečiadienį 14:45 val. Nugalėję vokiečius, lietuviai užsitikrintų pirmąją vietą B grupėje ir aštuntfinalyje susitiktų su ketvirtąja A grupės komanda.

Lietuva: J.Valančiūnas 22, M.Kuzminskas 17, M.Gecevičius 11, M.Kalnietis 10, J.Mačiulis ir D.Motiejūnas po 7, A.Juškevičius ir A.Gudaitis po 6, E.Bendžius 5, A.Milaknis 3, M.Grigonis ir E.Ulanovas taškų nepelnė.

Ukraina: A.Pustovijus 29, V.Bobrovas ir M.Pustozvonovas po 5.

Rungtynių eiga

Ketvirtas kėlinys: Lietuva – Ukraina 94:62

40 min. Lietuvos rinktinė iškovojo trečią pergalę Europos čempionate ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

35 min. A.Pustovijus toliau pildė savo taškų sąskaitą, tačiau ukrainiečiai jau pralaimėjo. M.Kuzminsko tritaškis buvo dar vienas skaudus to priminimas – 86:56.

Kęstas Rimkus KĘSTAS RIMKUS, 24sek korespondentas Tel Avive
Ukrainos krepšinio legenda Oleksandras Volkovas jau tik viena akimi stebi rungtynes. Jis apmaudžiai maigo telefoną ir netrukus pasveikins su pergale savo gerą bičiulį Arvydą Sabonį, sėdintį greta pirmojoje eilėje.

32 min. Taškus toliau rinkosi J.Valančiūnas, o jam talkino ir E.Bendžius. Lietuvių pranašumas išsipūtė iki 30 taškų – 78:48.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek korespondentas Tel Avive
Eimantas Bendžius tritaškiu pelnė pirmuosius savo taškus Lietuvos rinktinėje oficialiose rungtynėse. Beje, jo pasirodymas aikštėje reiškia, kad per nosį gavęs Jonas Mačiulis turbūt nebežais su Ukraina. Jis sėdi už atsarginių suolo, šalia rinktinės personalo. Tiesa, vatos iš kraujavusios nosies jau ištrauktos.

Trečias kėlinys: Lietuva – Ukraina 72:47

30 min. Po M.Gecevičiaus tritaškių iš toli pataikė ir E.Bendžius, pelnydamas pirmuosius taškus Lietuvos rinktinėje.

28 min. Pergalę jau užuodžiantis ir vaizdu aikštėje patenkintas D.Adomaitis į išleido Eimantą Bendžių – 67:43.

24 min. J.Valančiūnas – atkovotas kamuolys, du taškai ir pražanga. Jonas tikrai sužvėrėjo ir lietuviai užtikrintai pirmavo – 53:34.

Kęstas Rimkus KĘSTAS RIMKUS, 24sek korespondentas Tel Avive
Sirgaliai skanduoja „Jonas, Jonas, Jonas“. Jonas Mačiulis paliko aikštę užkimšta vata nosimi – tai susidūrimo su varžovu pasekmė.

22 min. J.Mačiulis po klaidinančio J.Valančiūno perdavimo smeigė tritaškį, tačiau netrukus skaudžiai susidūrė su varžovu ir susiėmęs už nosies sėdo ant atsarginių suolo – 47:32.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos rinktinės sirgaliai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lietuvos rinktinės sirgaliai

Antras kėlinys: Lietuva – Ukraina 44:30

Kėlinio pradžioje subyrėję lietuviai vėliau atsitiesė ir po pirmosios rungtynių pusės turėjo 14 taškų pranašumą. Būtent tiek taškų savo sąskaitoje turėjo J.Valančiūnas.

20 min. Kėlinys baigėsi nesportine ukrainiečio pražanga ir taikliais J.Valančiūno ir M.Grigonio baudos metimais. Su sirena dar vieną tritaškį pataikė herojus Adas!

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek korespondentas Tel Avive
Lietuvos rinktinės gynyba subyrėjo kaip daržovės iš kiauro falafelio. „Ginkitės!“ – jau pyksta sirgaliai. Per 6 antrojo kėlinio minutes Ukraina surinko jau 17 taškų.

18 min. V.Bobrovas prasižengė puolime ir sustabdė sėkmingą ukrainiečių seriją. M.Gecevičius pataikė labai reikalingą tritaškį – 37:28.

Kęstas Rimkus KĘSTAS RIMKUS, 24sek korespondentas Tel Avive
M.Kalnietis ne veltui baksnojo į kaktą, kai jo bendražygiai šėlo po lengvai laimėto pirmojo kėlinio. Lietuviai pametė galvą antrajame – Ukrainos milžinas A.Pustovijus pelnė 14 taškų ir priartino savo komandą prie Lietuvos.

16 min. Po Artiomo Pustovijaus dėjimo D.Adomaitis nepatenkintas prašė dar vieno pasitarimo. Lietuviai pirmavo tik 5 taškais – 29:24.

15 min. Ukrainiečiai sumažino skirtumą iki 7 taškų. D.Adomaitis į aikštę siuntė D.Motiejūną ir M.Gecevičių – 29:22.

13 min. Savo taškų sąskaitą po gero M.Kuzminsko perdavimo atidarė A.Gudaitis – 29:18.

12 min. A.Pustovijus kėlinį pradėjo dviem dvitaškiais iš eilės ir tirpdė lietuvių pranašumą. D.Adomaitis pirmą kartą šiose rungtynėse paprašė minutės pertraukėlės – 27:14.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek korespondentas Tel Avive
Arvydas Sabonis iš pirmosios žiūrovų eilės kažką patarė Jonui Valančiūnui. Centras kažką atsakė pasimosuodamas rankomis. Pokalbis, ko gero, įvyko dėl jau penkto ukrainiečių puolime atkovoto kamuolio. Tačiau kitoje aikštės pusėje JV darė viską, kad Sabas būtų ramus – pelnė jau 10 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o lietuviai pirmąjį ketvirtį laimėjo 27:10.

Pirmas kėlinys: Lietuva – Ukraina 27:10

10 min. Ukrainiečiai kėlinį baigė trečia pražanga puolime. Lietuviai nubaudė skaudžiai – J.Valančiūno dėjimas po puikaus A.Juškevičiaus perdavimo sudrebino areną. Negana to, tolimą bombą su sirena paleido M.Kuzminskas – 27:10.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek korespondentas Tel Avive
Donatas Motiejūnas jau 7-ąją minutę galėtų pasigirti, kad tai rezultatyviausios jo rungtynės Europos čempionate. D-Mo sąskaitoje jau 7 taškai. Nuo savo ūselio taškelius jis renka lyg išlupinėtų saldainius.

7 min. M.Kalnietis, J.Mačiulis ir D.Motiejūnas greitai sugrąžino lietuviams solidžią persvarą. Lietuvių pranašumas išaugo iki 10 taškų, o A.Juškevičius sėkmingai keitė M.Gecevičių – 18:8.

Kęstas Rimkus KĘSTAS RIMKUS, 24sek korespondentas Tel Avive
Rungtynių aplinka būtų blanki, jei ne Lietuvos sirgaliai. Apytuštėje salėje žaliųjų aistruolių yra virš tūkstančio, jie traukia „Ant kalno mūrai“ ir muša būgnus. Tačiau be lietuvių krepšinio žiūrovų vargu ar yra bent šimtas.

5 min. Po Ukrainos minutės pertraukėlės varžovai pelnė keturis taškus iš eilės po kelių minučių pertraukos – 9:6.

3 min. D.Motiejūnas – du taškai ir pražanga! – 5:2.

2 min. V.Konievas baigiantis atakos laikui ir šalia budint J.Valančiūnui smeigė dvitaškį. Jonas atsidėkojo reidu po krepšiu ir taikliu savo metimu – 2:2.

Startinis penketas: M.Kalnietis, J.Valančiūnas, J.Mačiulis, M.Gecevičius, D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius