-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 12 /21:38

„Lietuvos rytas“ Europos taurėje startavo pralaimėjimu „Chimki“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmosiose Europos taurės rungtynėse išvykoje nusileido Maskvos srities „Chimki“. Nors Rusijos klubas demonstravo labai prastą žaidimą, tačiau itin netaikliai iš toli metę ir daug klaidų padarę vilniečiai pralaimėjo 71:76 (20:20, 17:18, 14:21, 20:17).
Drew Gordonas
Drew Gordonas buvo nesustabdomas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmajame ketvirtyje T.Pačėsas panaudojo net dešimt savo žaidėjų, o komandą į priekį vedė 9 taškus surinkęs D.Gordonas. Rusai prametė visus penkis savo tritaškius, o vilniečiai pataikė tris ir pirmavo 21:16. Nesėkmingai susiklostė paskutinė ketvirčio minutė, per kurią šeimininkai priartėjo iki taško – 20:21.

Antrą ketvirtį vilniečiai pradėjo vangiai ir netrukus buvo aplenkti. Po J.Vialcevo tritaškio „Chimki“ išsiveržė į priekį 27:25. Vilniečiai priartėjo iki taško, tačiau D.Gordonas apmaudžiai nepataikė iš po krepšio, o dviem svečių klaidomis „Chimki“ pasinaudojo idealiai – 35:30. Po minutės pertraukėlės svečiai susiėmė, D.Loganas pataikė tritaškį, puikią atkarpą sužaidė A.Gudaitis ir komandas skyrė tik taškas šeimininkų naudai – 38:37.

D.Gordonas prasižengė prieš tritaškį įmetusį E.Rowlandą (43:39), tačiau netrukus pats įmetė du taškus su nesportine pražanga. Po akimirkos C.Fisheris smeigė tritaškį ir pranašumas vėl buvo svečių pusėje – 45:43. Žaidimas klostėsi taškas į tašką iki priešpaskutinės ketvirčio minutės, kai pratrūko J.Pullenas, pataikęs du iš eilės tritaškius – 59:49.

Per lemiamą ketvirtį D.Gordono ir A.Gudaičio vesti vilniečiai jau buvo beveik paviję „Chimki“ (61:59), tačiau ir vėl padarė dvi iš eilės klaidas, už kurias rusai nubaudė 4 taškais. Likus žaisti minutę D.Loganas prarado kamuolį, o greitoje atakoje varžovą stabdęs R.Giedraitis gavo nesportinę pražangą, tačiau N.Boungou-Colo metimas vis tiek įkrito – 73:65.

„Lietuvos rytas“ apsigynė ir į priekį nuskuodęs D.Loganas pelnė du taškus su pražanga. „Chimki“ išsimetant iš užribio vilniečiai perėmė kamuolį, o tritaškį metęs C.Fisheris išprovokavo pražangą ir sumetė baudas – 73:71.

Tačiau J.Pullenas likus 15 sek. smeigė tritaškį per A.Jomanto rankas, tai ir garantavo pergalę Rusijos klubui.

„Lietuvos rytas“ suklydo net 22 kartus, o „Chimki“ – tik 8. Abi ekipos labai prastai metė tritaškius, tačiau „Chimki“ išmetė net 10 baudos metimų daugiau.

„Chimki“: E.Rowlandas (3/5 dvit., 2/4 trit.) 15, J.Pullenas (3/7 trit.) 13, M.Todorovičius ir S.Monia po 9.

„Lietuvos rytas“: D.Gordonas (7/9 dvit., 14 atk. kam.) 21, A.Gudaitis (7/10 dvit.) 17, C.Fisheris (2/3 trit., 4 rez. perd.) 13, D.Loganas (1/7 trit., 6 atk. kam., 11 rez. perd., 6 kld.) 10.

Kitose B grupės rungtynėse Berlyno ALBA savo aikštėje 88:81 įveikė Fuenlabrados „Montakit“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius