Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 22

Manto Kalniečio perėjimą paaiškinęs Paulius Motiejūnas: „Ieškosime tik įžaidėjo“

Mantas Kalnietis gavo pasiūlymą, kokio negalėjo atsisakyti. O pagrindiniam įžaidėjui Kauno „Žalgiris“ priešintis tiesiog negalėjo. Lietuvis kelia sparnus į Milano „Emporio Armani“ klubą, o „Žalgiris“ pradeda naujo įžaidėjo paieškas. „Perėjimas – iš Manto pusės“, – 24sek teigė Kauno klubo direktorius Paulius Motiejūnas.
paulius-motiejunas-atsako-i-zurnalistu-klausimus
paulius-motiejunas-atsako-i-zurnalistu-klausimus

„Emporio Armani“ užmetė tinklus dar Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje. „Žalgiris“ neketino paleisti pagrindinio įžaidėjo. Tačiau M.Kalniečio noras persikelti į Italiją buvo toks didelis, kad klubas negalėjo sulaikyti krepšininko.

„Daugiau viskas priklausė nuo Manto. Jis gavo pasiūlymą, kurio negalėjo atsisakyti, todėl tiesiog negalime morališkai jo laikyti čia, kai žmogui yra tokia galimybė“, – 24sek sakė P.Motiejūnas.

24sek žiniomis, M.Kalnietis Milane žais iki 2017-ųjų vasaros. Per mėnesį ten uždirbs 65 tūkst. eurų, kai „Žalgiryje“ gaudavo 45. Per kitą sezoną Italijoje M.Kalnietis uždirbs 650 tūkst. eurų.

Jis tikino, kad derybų eiga nepriklausė nuo išpirkos sumos: „Tikrai nebuvo taip, kad iš pradžių neišleidome, nes išpirka buvo per maža. Ar tai kai ją pakėlė, nusprendėme išleisti žaidėją. Ne. Tiesiog pasiūlymas buvo toks, kokio Mantas negalėjo atsisakyti“. 

Italijos žiniasklaida skelbia, kad išpirka siekia 250 tūkst. eurų. Pats P.Motiejūnas to nekomentuoja. Bet jo teigimu, ne visi pinigai bus skirti naujam įžaidėjui: „Didžioji dalis – skoloms padengti, o ne naujo įžaidėjo pirkimui“.

„Žalgirio“ direktorius pasikartojo, kad ieškomas – tik įžaidėjas: „Ne kartą kartojome, kad didelio neieškome. Ieškosime tik mažiuko“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mantas Kalnietis

Tikimasi, kad naujas atakų organizatorius „Žalgirį“ papildys per porą artimiausių savaičių.

Įžaidėjo pozicija yra labai sunki. Dėl to italai ir neatstojo nuo Manto. Tai parodo, kad gerą įžaidėją rasti labai sunku.

Vasario 19-21 d. „Siemens“ arenoje vyks Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, todėl „Žalgirio“ tikslas – apšaudyti naujoką iki turnyro starto.

Eurolygoje registruoti krepšininką bus galima tik nuo vasario vidurio – prasidėjus antrajam „Top 16“ etapo ratui. 

„Šis žingsnis nebuvo planuotas, todėl bus labai sunku. Bet nėra kur trauktis. Turės pasitempti kiti žaidėjai“, – pridūrė P.Motiejūnas.

Anot „Žalgirio“ vadovo, tokiu sezono metu rasti gerą įžaidėją nėra paprasta.

„Įžaidėjo pozicija yra labai sunki. Dėl to italai ir neatstojo nuo Manto. Tai parodo, kad gerą įžaidėją rasti labai sunku. O šioje sezono fazėje dar sunkiau. Bet nėra taip, kad jų nėra“, – teigė P.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius