Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 07

Milano klubo liaupsės A.Gudaičiui – svajoja apie prestižinį įvertinimą lietuviui

Milano „Olimpia“ viltys išgelbėti Eurolygos sezoną vis dar realios, tačiau klubui sunku išlaikyti stabilumą. Nepaisant to, Italijos klubas džiaugiasi aukštaūgių duetu – Artūras Gudaitis ir Kalebas Tarczewski pasikeisdami užtikrina sėkmingą komandos žaidimą po krepšiu.
milano-klubo-dvyniai
Artūras Gudaitis ir Kalebas Tarczewski

Milano klubas lietuvį ir lenką pristato kaip dvynius. Jų efektyvumas komandai tikrai panašus.

„Olimpia“ tikisi, kad bent vienas iš šio dueto gali rimtai kandidatuoti į sezono Eurolygos geriausiųjų penketą: „Šį sezoną A.Gudaitis žaidžia taip solidžiai Eurolygoje, kad jis turėtų būti kandidatas į geriausiųjų penketą. Vienintelis į šį penketą patekęs „Olimpia“ atstovas buvo Keithas Langfordas 2014 metais.“

Geriausiųjų penketus renka žurnalistai ir sirgaliai. Nuo 2011/12 metų sezono jie neatsižvelgia į pozicijas, tačiau vidurio puolėjai visuomet renkami į simbolinę rinktinę.

Šios garbės jau yra nusipelnę Nenadas Krstičius, Ante Tomičius (dukart), Bobanas Marijanovičius, Ioannis Bourousis ir Ekpe Udoh.

VIDEO: Milano klubo dvyniai

„Olimpia“ pateikia svariausius A.Gudaičio argumentus, dėl vietos simboliniame penkete:

  • Jo naudingumo vidurkis (15) yra ketvirtas tarp visų Eurolygos „centrų“. Aukščiau yra tik Janas Vesely, Bryantas Dunstonas ir Vladimiras Štimacas.
  • A.Gudaitis yra vienas iš penkių Eurolygos vidurio puolėjų, kuris renka dviženklį taškų skaičių (10,3 tšk.). Lyderis yra J.Vesely su 13,2 taško vidurkio, antras – po 12,3 taško renkantis Kevinas Seraphinas. Trečias – Tiboras Pleissas (10,6), o už A.Gudaičio rikiuojasi B.Dunstonas (10,1).
  • A.Gudaitis yra pirmas Eurolygoje pagal dvitaškių pataikymą (75,28%). Vienintelis kitas, kuris atakuoja daugiau nei 70 proc. taiklumu? K.Tarczewski. Vidutiniškai per rungtynes lietuvis išmeta 4,4 dvitaškių metimų.
  • A.Gudaitis yra penktas tarp vidurio puolėjų pagal baudų pataikymą (69,1 proc.). Lenkas yra trečias su 76,3% pataikymu. Lyderis šioje kategorijoje yra žalgirietis Brandonas Daviesas (86,05%).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius