-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 23

„Monaco“ pučia finansinius raumenis: kvies dar daugiau žvaigždžių

„Monaco“ krepšinio klubas, kuriam šį sezoną atstovauja Donatas Motiejūnas, tikisi likti Eurolygoje ir kitą sezoną, o ten operuoti išaugusiu biudžetu, – rašo Eurohoops.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Monaco“ tik šį sezoną debiutavo Eurolygoje, o šiuo metu kaunasi ketvirtfinalio serijoje su Pirėjo „Olympiakos“.

Po antrosiose rungtynėse Graikijoje iškovotos įtikinamos pergalės Sašos Obradovičiaus treniruojamus Monako krepšininkus tik dvi pergalės skiria nuo Eurolygos finalo ketverto turnyro.

Tai stebina, kai kalbame apie turnyro debiutantus, bet pagal biudžetą „Monaco“ klubas patenka tarp dešimties turtingiausių turnyro klubų.

„Monaco“ biudžetas yra apie 15 mln. eurų. Sezono pradžioje oficialiai buvo skelbta apie 13,5 mln. eurų, bet prieš pat startą Eurolygoje Kunigaikštystės ekipa nustebino žinia apie kontraktą su Mike'u Jamesu. Amerikietis tapo daugiausiai uždirbančiu „Monaco“ žaidėju - Prancūzijos portalas basketeurope.com skelbė, kad gynėjas uždirba 1,2 mln. eurų per sezoną.

Iš viso biudžeto maždaug pusė sumos skiriama žaidėjų algoms, tarp kurių vieną solidžiausių (apie 600 tūkst. eurų po mokesčių, anot basketeurope.com) gauna D.Motiejūnas.

Kitą sezoną biudžetas gali išaugti dar labiau, – rašo šeštadienį eurohoops.net

Portalo teigimu, Monako klubą valdantys oligarchai – iš Rusijos kilęs Aleksejus Fedoryčevas, šį sezoną tapęs klubo prezidentu, ir ukrainietis Sergejus Diadečko, klubo įkūrėjas ir dabartinis viceprezidentas, tikisi surinkti daugiau pinigų.

Net 18 mln. eurų planuojama skirti vien tik žaidėjų atlyginimams (įskaitant mokesčius), o tai „Monaco“ turėtų paversti viena daugiausiai išleidžiančių komandų Eurolygoje.

Pridedant Monako, kaip mažos, bet labai turtingos šalies žavesį, Kunigaikštystės komanda gali privilioti dar daugiau krepšinio žvaigždžių.

Primename, kad prieš metus „Monaco“ į Eurolygą pateko kaip Europos taurės laimėtojai.

Šį sezoną komandos vienu svarbiausių žaidėjų yra D.Motiejūnas, o prie bendros sėkmės prisideda dar du lietuviai – Virgilijus Mikalauskas yra asmeninis D.Motiejūno fizinio rengimo treneris, o Rokas Mickevičius jau kelerius metus dirba komandos vadybininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius