Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
02 11

N.Čanakas – apie Eurolygai pasiruošusį D.Sirvydį ir artėjantį pokalbį su M.Purliu

Pirmą kartą per trejus metus už Europos taurės atkrintamųjų borto su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ likęs Nenadas Čanakas portalui 15min pasidalijo mintimis apie nesėkmingo sezono Europoje priežastis, žvaigždės potencialą turintį Deividą Sirvydį, patirtį Ankaroje, karčią trenerių profesiją bei artėjantį svarbų pokalbį su klubo vadovu Martynu Purliu.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ skambiai uždarė sezoną Europoje, įtakos pozicijai turnyrinėje lentelėje nelėmusiame paskutiniame Europos taurės ture namuose 92:87 įveikęs vieną grupės lyderių Klužo Napokos U-BT ekipą iš Rumunijos.

Šiose rungtynėse Aukštaitijos komanda vertės be būrio žaidėjų – pergalingą tarptautinio sezono „Kalnapilio“ arenoje uždarymą nuo suolo už aikštelės ribų stebėjo Gediminas Orelikas, Paulius Valinskas, Nikola Popovičius, naujokai Diante Baldwinas ir Džordže Gagičius.

„Džiaugiuosi pergale, nes žaidėjai parodė charakterį ir kovėsi iki pabaigos. Kai kurie žaidėjai turėjo žaisti ne savo natūraliose pozicijose, bet visi aukojosi dėl komandos ir dėl to laimėjome. Tai yra pavyzdys, kaip mes turėtume žaisti iki sezono pabaigos. Labai džiaugiuosi šia pergale“, – apie paskutinę šio sezono pergalę Europos taurėje 15min sakė „7bet-Lietkabelis“ vairininkas Nenadas Čanakas.

Praėjusius dvejus metus Europos taurės atkrintamosiose žaidusi „7bet-Lietkabelis“ komanda šįkart finišavo priešpaskutinėje B grupės vietoje, aplenkusi tik Lenkijos lygos atstovę Vroclavo „Slask“.

Prieš dvejus metus grupių etape panevėžiečiai susižėrė 9 pergales, pernai – 10, o šiame sezone – 7.

„Nepatekome į atkrintamąsias varžybas, tad sezoną Europoje vertinu kaip nenusisekusį, – 15min sakė N.Čanakas. – Praėjusius du sezonus grupėje užėmėme ketvirtą ir penktą vietas, o dabar finišavome devinti. Mano asmenine nuomone, sezonas Europos taurėje yra nepavykęs. Taip, galime tam rasti daugybę pasiteisinimų, bet dienos pabaigoje visi prisimins prastą galutinį rezultatą.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nenadas Čanakas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nenadas Čanakas

Kaip lapai nuo traumų, virusų ir ligų iš rikiuotės kritę žaidėjai stipriai jaukė spalio pabaigoje į Panevėžį po trumpos viešnagės Ankaros „Turk Telekom“ klube sugrįžusio Nenado Čanako treniruočių planą.

„Galiu tai naudoti kaip pasiteisinimą (traumų žalą „Lietkabeliui“ – aut. past.), bet kiekviena sporto komanda kiekvieną sezoną susiduria su traumomis. Mes buvome labai sudėtingoje situacijoje dėl ligų ir virusų, kurių negalime kontroliuoti. Dėl šių priežasčių vis neturėdavome žaidėjų, negalėjome turėti normalių treniruočių ar normalios rotacijos rungtynėse. Rungtynių metu galime tai kažkiek kompensuoti kitais būdais, bet išgyventi be normalių treniruočių, kurių neturėjome jau seniai, sunku. Tai – viena iš priežasčių, kodėl šį sezoną nepasiekėme Europos taurės atkrintamųjų“, - 15min aiškino 47-erių specialistas iš Serbijos.

Pokalbio su 15min metu N.Čanakas pasidalijo mintimis apie talentingąjį „Lietkabelio“ jaunimą, Eurolygai pasiruošusį Deividą Sirvydį, naujokus Diante Baldwiną ir Džordžę Gagičių, neaiškią Pauliaus Valinsko situaciją, ant karjeros pabaigos slenksčio esantį Stefaną Birčevičių, patirtį Ankaroje, beprotišką trenerio profesiją ir artėjantį svarbų susitikimą su Martynu Purliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius