Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 23

Nacionalinių pirmenybių reitingas: pirmoje vietoje – ACB, LKL išlaikė poziciją

Tinklalapis „Euro Hoops“ pristatė kasmetinį Senojo žemyno nacionalinių pirmenybių reitingą, kuris per pastaruosius metus kito nežymiai. Vis dėlto COVID-19 akivaizdoje krepšinį pasitinkantys Europos vietiniai turnyrai sezono pabaigoje gali stipriai pergrupuoti jėgas.

Analogų neturinčioje situacijoje jau startavo Lietuvos, VTB bei Ispanijos krepšinio lygos, o eilėje prie pirmojo ginčo kamuolio stovi ir likusios Senojo žemyno pirmenybės.

Pagrindinis pokytis – ar lygos ras būdų kaip išgyventi ir išlaikyti savo pozicijas šioje COVID-19 pandemijos eroje? Daugumoje lygų situacijos neatrodo pozityviai.

„Suspaustas kalendorius, pajamų iš bilietų pardavimų nebuvimas ir atotrūkis tarp didžiųjų klubų, kurie turi išteklių išgyventi pandemijos metu, ir tų, kurie tokių galimybių neturi, sukuria visišką disbalansą lygose“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Aris Barkas.

Jau prieš praėjusio sezono pandemijos įvykius buvo akivaizdu, kad vietinės lygos turi daryti pažangą, kaip sakė ir FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis. Taip nenutiko, o koronaviruso atnešti sunkumai gali sukurti naują realybę Europos krepšinio piramidėje, ypač kai pajamos iš vietinių lygų nesulyginamos su tomis, kurios gaunamos iš tarptautinių turnyrų.

Tos pačios dešimt lygų, kaip ir praėjusį sezoną, sudaro „Euro Hoops“ reitingą. Vienintelis pokytis – Italijos čempionato šuolis iš penktos į ketvirtą vietą, taip aplenkiant Prancūziją.

Pažymima, jog arti dešimtuko buvo Belgijos ir Lenkijos čempionatai, kurie yra puikiai organizuojami, tačiau talento trūkumas ir riboti finansiniai pajėgumai tapo priežastimi, kodėl šios lygos atsidūrė sąrašo užribyje.

Nacionalinių pirmenybių Europoje reitingas:

1. Ispanijos čempionatas – ACB

2. VTB Vieningoji lyga

3. Turkijos pirmenybės – BSL

4. Italijos čempionatas – Serie A

5. Prancūzijos pirmenybės – ProA

6. Vokietijos čempionatas – BBL

7. Graikijos čempionatas – HEBA

8. Adrijos lyga

9. Izraelio pirmenybės

10. Lietuvos krepšinio lyga – LKL

„Kauno „Žalgiris“ yra viena tų komandų, kuri per šią pandemiją tikrai stipriai nukentėjo finansiškai, biudžetas krito per 20 proc. Vis dėlto, tai vis tiek ženkliai galingiausia komandoje Lietuvoje. Tiek jums užtenka žinoti apie LKL. Turnyre yra dešimt komandų, tačiau šiame sąraše ji yra dėl „Žalgirio“ sėkmės bei dėl Lietuvoje įsišaknijusių tradicijų ir meilės krepšiniui. Šalies populiacija yra mažesnė nei 3 milijonai, tad galimybės akivaizdžiai yra ribotos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius