Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23

Naujoji Prancūzijos krepšinio viltis – 218 cm milžinas, kuriam piešiamas pirmas NBA šaukimas

Prancūzijos talentų kasyklose gimė deimantas, traukiantis vis didesnį NBA žvalgų dėmesį. Įspūdingų fizinių galimybių vidurio puolėjo potencialu Lietuvos krepšinio sirgaliai galėjo įsitikinti praėjusią žiemą Kaune vykusiame Eurolygos jaunimo atrankos turnyre, o ateityje Victoro Wembanyamos vardas turėtų skambėti ir didžiausiose pasaulio krepšinio arenose. Susipažinkite su šiuo 16-mečiu „Nanterre 92“ klubo vunderkindu.
Temos: 1 NBA

„Victoras yra labai aukštas ir lieknas, bet jis tikras X faktorius aikštelėje, rungtynių tėkmę galintis pakeisti ir gynyboje, ir puolime. Krepšininko potencialas milžiniškas, o panašumų galime rasti su Kristapu Porzingiu ar Bolu Bolu“, – rašoma jaunuosius talentus nužvelgiančiame „nbadraftroom.com“ puslapyje, kuris 16-metį centrą reitinguoja pirmoje 2023-ųjų metų NBA naujokų biržos vietoje.

„Barcelona“ ir Vilerbano ASVEL akademijų kvietimų prieš dvejus metus atsisakęs V.Wembanyama nusprendė toliau augti „Nanterre 92“ lopšyje.

Krepšininko ūgis siekia 218 cm, o rankų ilgis – net 234 cm. Skautai įžvelgia centro potencialą būti puikiu metiku iš toli.

Ketveriose Eurolygos jaunimo atrankos rungtynėse Kaune praėjusį vasarį dičkis per 28 minutes fiksavo po 15,8 taško, 12 atkovotų ir 2,8 perimto kamuolio, net 6 blokus, 3 klaidas bei 30 naudingumo balų.

Euroleague.net nuotr./Victoras Wembanyama
Euroleague.net nuotr./Victoras Wembanyama

2019-ųjų vasarą V.Wembanyama su Prancūzijos jaunių (U16) rinktine iškovojo Europos čempionato sidabrą. Tarp metais vyresnių krepšininkų žaidęs centras rinko po 9 taškus, 9,6 atkovoto kamuolio bei 5,3 blokuoto metimo.

Talentingasis krepšininkas užaugo tikroje sportininkų šeimoje. Tėtis – buvęs šuolininkas į tolį, mama, kaip ir talentingasis sūnus, irgi žaidė krepšinį.

Victoro sesuo Eva Wembanyama irgi yra krepšininkė. Ji su Prancūzijos jaunučių (U16) rinktine 2017-aisiais triumfavo Senojo žemyno pirmenybėse.

„Mano tikslas yra NBA, – „Le Parisien“ žurnalistui sakė prancūzas. – Noriu būti toks geras, kiek yra įmanoma. Toks mano mentalitetas. Nenoriu būti tiesiog komandos papildymu. Man nepatinka, kai kažkas yra virš manęs. Nenoriu kažko įrodinėti, bet nenoriu ir savęs nuvilti.“

VIDEO: 7'3" French Phenom Victor Wembanyama Is A KNOCKDOWN SHOOTER! World’s Top NBA Prospect!?

Bet prieš NBA – norai įrodyti savo verte pagrindinėje „Nanterre 92“ komandoje. Ūgis ir jėga jam kol kas klojo sėkmingą kelią tarp bendraamžių.

Praėjusį sezoną aukštaūgis debiutavo Europos taurėje, tačiau dvejose rungtynėse per tris minutes pasižymėjo tik dviem pražangomis.

„Dabartinis mano tikslas yra dominavimas jaunimo lygyje, – sakė V.Wembanyama. – Turiu progresuoti žingsnis po žingsnio. Matysiu, kaip sekasi, ir po kelių rungtynių perdėliosiu tikslus. Artėjančiu sezonu noriu pasinaudoti kaip pakilimo taku dar kitam sezonui, kuomet pradėsiu profesionalo karjerą.“

Šiam krepšininkui kontraktas leidžiasi grumtis ir jaunimo, ir pagrindinėje komandoje. Kaip bebūtų, Prancūzijos klubas nenori skubinti savo deimančiuko progreso.

Šiame amžiuje jam labai svarbu stiprinti savo kūną.

„Dabar sveriu 95 kilogramus. Raumenis reikia auginti pamažu, – dėstė Prancūzijos vunderkindas. – Stebiu žaidėjus, kurie yra panašūs į mane – Kristaps Porzingis ar Rudy Gobert'as, jog suprasčiau, koks turėtų būti idealus mano svoris. Žinoma, man labai patinka ir kiti žaidėjai, kaip Kevinas Durantas ar Giannis Antetokounmpo. Abu įrodė, jog dydis netrukdo mokytis, kaip reikia žaisti krepšinį. Jų žaidimas nesiremia stereotipais.“

Kaip 16-mečiui V.Wembanyamai sekasi tvarkytis su aplinkinių lūkesčiais, kurie kasdien tampa vis didesni?

„Bandau nuo to atsiriboti. Aš žinau, kad žmonės, nors niekada nėra matę manęs žaidžiančio, elgiasi taip, lyg būtų suformavę mano įvaizdį. Žmonės kalba apie mane, nors manęs nepažįsta. Aš žinau visa tai, suprantu, kas pastatyta ant kortos. Tai jau ne tik žaidimas ar malonumas. Mano šeima padeda man susikaupti tik krepšiniui“, – teigė V.Wembanyama.

VIDEO: VICTOR WEMBANYAMA - 18PTS, 16REB, 6BLK, 6STL IN 24 MIN !!! - Adidas ANGT 2020 - Full Game Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius