Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2019 02 26

Nė Lukos Dončičiaus, nė Kristapo Porzingio – Lietuvos kelyje nebus tikrų talentų

2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje rugsėjį trūks ryškių krepšinio žvaigždžių, kurių nacionalinės rinktinės neperžengė atrankos barjerų ir nepateko į finalinį turnyrą Kinijoje.
L.Markannenas, L.Dončičius, K.Porzingis, D.Šaričius – jų nebus pasaulio čempionate.
L.Markannenas, L.Dončičius, K.Porzingis, D.Šaričius – jų nebus pasaulio čempionate.

Pirmadienį po paskutiniųjų mūšių atrankoje paaiškėjo visos 32 komandos, rugsėjį kovosiančios pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje.

Ten nebus ir dalies stiprių komandų, turinčių ryškių krepšinio talentų, bet dėl atrankos rungtynių datų retai galėjusių padėti savo šalies rinktinėms aikštėje.

Į Kiniją keliaujančio traukinio paskutinį vagoną nepavyko įšokti Latvijos rinktinei, kuri pirmadienį pasiekė pergalę Juodkalnijoje, bet to buvo mažai – laimėti reikėjo bent 9 taškais.

Paskutinę sekundę nuplaukęs bilietas – didelis nusivylimas Baltijos šaliai, kuri sparčiai auga krepšinyje pastaraisiais metais, pastarajame Europos čempionate buvo penkta, bet šįkart nepateko tarp dvylikos žemyno komandų ir praleis ne tik pasaulio čempionatą, bet automatiškai 2020 metų olimpines žaidynes.

Ten nebus nė Kristapo Porzingio („Dallas Mavericks“), nė Davio Bertanio („San Antonio Spurs“), nė Radiono Kuručo („Brooklyn Nets“) nė Eurolygos klubuose žaidžiančių latvių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristapas Porzingis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kristapas Porzingis

Pasaulio čempionato viltis jau anksčiau sudegino 2017 metų Europos čempionė Slovėnija, o tai reiškia, kad pasaulio pirmenybėse ir olimpinėse žaidynėse nebus kylančios NBA žvaigždės Luka Dončičiaus, spindinčio per pirmąjį sezoną „Mavericks“ klube – 19-metis ten renka po 20,7 taško.

Tokiu būdu į Slovėnijos rinktinę tikrai nesugrįš ir Goranas Dragičius iš „Miami Heat“.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais tapo Europos čempionu.
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius 2017 metais tapo Europos čempionu.

Barjero neperžengė kartu su Lietuva vienoje grupėje antrajame atrankos etape rungtyniavusi Kroatija, turinti keturis NBA žaidėjus, tarp jų ir tokias ryškias figūras kaip Bojanas Bogdanovičius, esantis Domanto Sabonio bendražygiu „Indiana Pacers“ klube, ir Dario Šaričius iš „Philadelphia 76ers“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dario Šaričius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dario Šaričius

Rusija savaitgalį užgesino Suomijos viltis, o tai reiškia, kad tarptautiniuose turnyruose nepamatysime „Chicago Bulls“ talento Lauri Markkaneno, NBA čempionate renkančio po 19 taškų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas

Neiškopė į pasaulio čempionatą ir Sakartvelas, pastarosiose Europos pirmenybėse nuleidęs kraujo Lietuvai ir turintis dukart NBA čempioną Zazą Pačuliją (dabar žaidžia „Detroit Pistons“) bei vieną geriausių Eurolygos žaidėjų Tornike Šengeliją („Baskonia“).

Praėjusiame pasaulio čempionate žaidusi Ukraina šįkart liko užribyje. Vadinasi, Kinijoje nebus ir vienintelio NBA ukrainiečio Alexo Leno, renkančio po 10 taškų „Atlanta Hawks“ klubui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sakartvelas įveikė Lietuvą praėjusiame Europos čempionate.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sakartvelas įveikė Lietuvą praėjusiame Europos čempionate.

Nebus ir Izraelio rinktinės bei 10 metų NBA žaidžiančio Omri Casspi, kurį Jono Valančiūno mainų dieną atleido „Memphis Grizzlies“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Omri Casspi
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Omri Casspi

Ir kituose žemynuose pasaulio čempionato užribyje liko komandų, turinčių žinomų žaidėjų.

Į Kiniją nepateko Amerikos atrankoje suklupusi Meksika, iš kurios kilęs Eurolygos čempionas Gustavo Ayonas, buvęs NBA vidurio puolėjas, atstovaujantis Madrido „Real“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Gustavo Ayonas
Alfredo Pliadžio nuotr./Gustavo Ayonas

Pasaulio pirmenybėse nebus ir trenerio Slobodano Subotičiaus, kuris yra treniravęs „Panathinaikos“, „Olympiakos“ klubus, o pastaruoju metu dirigavo Libano rinktinei, kuri neįveikė Azijos atrankos.

Nedaug iki pasaulio čempionato trūko Centrinės Afrikos komandai, kuriai atrankoje padėjo buvęs Eurolygos čempionas Romainas Sato.

Nors rugpjūčio 31-rugsėjo 15 dienomis pasaulio čempionate pirmą kartą žais net 32 komandos, Kinijoje trūks ir talentingų krepšininkų, ir kai kurių pajėgių rinktinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius