Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 19

Nelengvas startas: sunkiu momentu „Barcą“ link pergalės patraukė R.Jokubaitis

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ žengė pirmąjį žingsnį link Eurolygos finalo ketverto. Katalonijos klubas pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 77:67 (20:22, 23:11, 19:18, 15:16) įveikė Miuncheno „Bayern“ ir pirmauja serijoje iki trijų pergalių 1-0.

„Bayern“ siautulingai pradėjo rungtynes, kai pirmajame kėlinyje pataikė keturis tritaškius iš penkių ir vienu metu pirmavo 9 taškų skirtumu (22:13).

Tačiau nuo suolo ant parketo žengę Rokas Jokubaitis, Brandonas Daviesas ir Dante Exumas sutvarkė situaciją.

Pirmojo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje bavarai beveik šešias minutes nepelnė taškų, „Barca“ įmetė 12 ir persvėrė rezultatą (25:22). O paskutinę pirmosios rungtynių pusės minutę tritaškį pataikęs Nicolas Laprovittola suteikė savo komandai dviženklį pranašumą – 43:33.

Iš karto po ilgosios pertraukos katalonai trumpai turėjo ir 12 taškų pranašumą (45:33), bet tada „Bayern“ tarsi atkuto, kai pelnė 10 taškų iš eilės ir vėl sugrąžino intrigą (43:45).

Sėkmingą svečių atkarpą tritaškiu nutraukė R.Jokubaitis, o vėl įsibėgėjusio B.Davieso tempiama „Barca“ iki trečiojo kėlinio pabaigos susigrąžino dviženklį atstumą nuo varžovų (62:51).

Ketvirtajame kėlinyje atrodė, kad „Bayern“ jau galutinai palūš, kai D.Exumas įspūdingai įkrovė kamuolį per Othello Hunterį ir sukrovė savo komandai 14 taškų persvarą (67:53), bet bavarai pakilo lemiamam šturmui.

Trys iš eilės tritaškiai nukirpo „Barcos“ pranašumą vos iki 5 taškų likus dar daugiau nei penkioms minutėms (62:67).

Vis dėlto tada atėjo R.Jokubaičio valanda. 21-erių lietuvis pelnė keturis taškus iš eilės ir atgaivino katalonų puolimą, o Nikolos Mirotičiaus ir D.Exumo metimai leido šeimininkams ramiai ir pergalingai užbaigti rungtynes.

Svarbiausiais momentais taškus rinkęs R.Jokubaitis iš viso ant parketo praleido 18 minučių, per kurias pelnė 7 taškus (2/3 dvit., 1/1 trit., 0/1 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį, prasižengė kartą ir surinko 11 naudingumo balų.

Rungtynes „Palau Blaugrana“ arenoje stebėjo ir Ispanijos krepšinio žvaigždė Ricky Rubio.

Antrasis susitikimas ketvirtadienį vėl bus žaidžiamas Barselonoje. Trečiasis ir, jeigu prireiks, ketvirtasis mačai kitą savaitę vyks Miunchene.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 19 (6/9 dvit., 7/10 baud., 24 naud. bal.), Dante Exumas ir Nikola Mirotičius po 12, Nicolas Laprovittola 11.

„Bayern“: Vladimiras Lučičius 20 (4/7 trit.), Darrunas Hilliardas 12, Augustine'as Rubitas 8 (6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius