Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 11

Nepaisant pralaimėjimo, čekų žiniasklaida giria savo krepšininkus už iššūkį Europos vicečempionams

Čekijos rinktinė pralaimėjo lemiamas Europos čempionato D grupės rungtynes Lietuvos komandai, tačiau šis pralaimėjimas čekų krepšinio sirgalių ir žiniasklaidos atstovų nuotaikų nesugadino.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Drama be pergalės šventimo, – taip ketvirtadienio mačą įvertino čekų dienraštis „Denik“. – Žaidžiant prieš Europos vicečempionus jėgų pristigo tik pačioje mačo pabaigoje, kai rinktinė krito po pratęsimo. Tačiau liūdėti nėra kada, nes jau sekmadienį mūsiškių laukia ne ką silpnesnis priešininkas – praėjusio čempionato pusfinalininkai kroatai.“

„Kritome mūšyje ir kovosime su kroatais“, – skelbia kitas Čekijos laikraštis „Pravo“. – Rygos žūtbūtinėje dvikovoje Čekijos krepšininkai žuvo tik po pratęsimo.“

Portalas Idnes.cz ragina pernelyg neliūdėti ir teigia, kad puikiai Latvijoje žaidusi čekų komanda turi šansą mesti rimtą iššūkį ir kroatams.

„Lietuviai buvo aiškūs favoritai, o mes jiems davėme rimtą kovą. Gaila, jog pralaimėjome, tačiau reginys Rygos arenoje sirgaliams turėjo patikti“, – savo tautiečių už pralaimėjimą nesmerkė žurnalistai.

Idnes.cz portalas nemažai dėmesio skyrė savo rinktinės lyderiui Tomasui Satoransky, kuris dvikovoje su lietuviai sugebėjo pagerinti Europos čempionato vieneriose rungtynėse atliktų rezultatyvių perdavimų rekordą – 15.

Taip pat čekų žiniasklaida pažymi, kad šalies krepšinio federacija nesuklydo į komandą pasikviesdama natūralizuotą amerikietį Blake'ą Schilbą, kuris mače su lietuviai žaidė tarsi ant sparnų ir buvo rezultatyviausias čekų gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius