Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

„Neptūno“ pasiruošimą svarbioms rungtynėms aptemdė T.Delininkičio avarija

Sekmadienį varginančiame dviejų pratęsimų trileryje klaipėdiečiai antrą kartą šį sezoną įveikė Kauno „Žalgirį“, o antradienį „Neptūnas“ pradėjo ruoštis svarbiam FIBA Čempionų lygos mūšiui namuose prieš D grupės kaimynę „Oostende Filou“ ekipą.
Tomas Delininkaitis
Tomas Delininkaitis / Karolis Bakūnas nuotr.

Daugkartiniai Belgijos čempionai demonstruoja solidžią formą – trys pergalės iš eilės Čempionų lygoje bei išlygintas pergalių balansas su uostamiesčio klubu. Šiuo metu abi ekipos turi po 5 pergales per 9 mačus.

Vietos kitame etape siekiantis „Neptūnas“ bandys varžovus pranokti didesne persvara nei patyrė pralaimėjimą pirmajame rate Ostendėje – tuomet klaipėdiečiai varžovų pranašumą po atkaklios kovos pripažino 89:91.

„Optimalioje formoje tikrai nesame, tačiau paskutiniame mače demonstravome gerą norą ir kovingumą, o tai kartais kompensuoja optimalios formos nebuvimą, – prieš artėjančią dvikovą sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Dabar yra sezono vidurys, o gerą formą visą laiką išlaikyti aukščiausiame taške yra sudėtinga. Manau, kad rungtynės po rungtynių mūsų forma gerės.“

Manau, kad rungtynės po rungtynių mūsų forma gerės

Ant bangos esanti „Oostende Filou“ per pastarąsias trejas rungtynes guldė D grupės lyderius – išvykoje 64:61 sutvarkė Strasbūro SIG bei 88:84 pranoko Patrų „Promitheas“, o namuose 77:76 įveikė grupė lyderę Bolonijos „Segafredo Virtus“.

„Tai solidi komanda, kuri yra gerai treniruojama. Belgai laimėjo trejas rungtynes iš eilės, tačiau tikimės pasiekti revanšą bei iškovoti pergalę bent 3 taškų persvara.

Reikės sustabdyti varžovų lyderius: aukštaūgį Nemanją Djurišičių, įžaidėjus Dušaną Džiordževičių bei TJ Williamsą. Bus reikalų stabdant šią komandą, bet, manau, kad esame pajėgūs tai padaryti“, – sakė K.Maksvytis.

Naudingiausias kroato Dario Gjergjos treniruojamos Ostendės komandos krepšininkas – juodkalnietis N.Djurišičius, per rungtynes pelnantis po 14,2 taško, atkovojantis po 5,6 kamuolio bei renkantis po 13,7 naudingumo balo.

26-erių metų, 203 cm ūgio krepšininkas gali rungtyniauti tiek vidurio puolėjo, tiek sunkiojo krašto pozicijose. Pirmajame tarpusavio susitikime N.Djurišičius pelnė 11 taškų.

„Turbūt vienas svarbiausių komandos žaidėjų, – apie naudingiausią varžovų krepšininką sakė „Neptūno“ strategas. – Pirmose rungtynėse, kai „Oostende Filou“ žaidė žemu penketu, N.Djurišičius rungtyniavo vidurio puolėjo pozicijoje, o belgai tuomet įgavo pranašumą. Tikimės, kad šįkart į tai sureaguosime laiku ir būsime pasiruošę.“

Vis dėlto pagrindiniu „Neptūno“ gynybos taikiniu išlieka varžovų įžaidėjai, kurie laiko visas žaidimo gijas savo rankose.

35-erių 193 cm ūgio serbas D.Džiordževičius pelno po 8,6 taško bei atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo, tuo metu 24-erių 190 cm ūgio amerikiečio TJ Williamso sąskaitoje – vidutiniškai renkami 10,9 taško bei 2 rezultatyvūs perdavimai.

„Taip, tai pagrindinis akcentas, – apie gynybą prieš „Oostende Filou“ įžaidėjus sakė K.Maksvytis. – Du atakų organizatoriai, kurie gana panašūs – atletiški, aukšti, labiau mėgstantys veržtis po krepšiu nei mesti tritaškius. Labai svarbu, kaip pavyks sustabdyti šiuos įžaidėjus.“

Svarbiam Čempionų lygos mūšiui „Neptūnas“ ruošiasi po sekinančios kovos sekmadienį. Sausakimšoje „Švyturio“ arenoje klaipėdiečiai po 50 minučių kovos pranoko „Žalgirį“.

Uostamiesčio ekipos treneris K.Maksvytis tikisi, jog laiko atsistatymui prieš artėjantį susitikimą užteks.

„Gal ir pritrūks kokios dienelės iki pilno pailsėjimo, bet tikimės, kad paimsime geromis emocijomis, kurios mus lydi. Dvi dienos yra pakankamas laiko tarpas, kad komanda atsistatytų“, – sakė „Neptūno“ vairininkas.

Gal ir pritrūks kokios dienelės iki pilno pailsėjimo, bet tikimės, kad paimsime geromis emocijomis, kurios mus lydi

Dvikovoje su Belgijos čempionais „Neptūnas“ versis be po menisko operacijos sveikstančio Arūno Mikalausko. Tikimasi, kad rungtyniauti galės rezultatyviausias „Neptūno“ žaidėjas Čempionų lygoje Tomas Delininkaitis (vid. 16,8 tšk.), kuris šįryt pateko į avariją.

Antradienio rytą į T.Delininkaičio automobilį sankryžoje rėžėsi kita mašina, o po susidūrimo krepšininkas pajautė nugaros skausmus bei apžiūrai nuvyko į ligoninę.

„Medikai rekomendavo dėl šventos ramybės savaitę nesportuoti, tačiau kaip čia nesportuosi, juk jau trečiadienį laukia FIBA Čempionų lygos rungtynės, – tinklalapiui „krepšinis.lt“ sakė T.Delininkaitis. – Reikia padėti savo komandai, o kaip gi kitaip?

Nugara šiek tiek paskaudės, tačiau tikiuosi, kad skausmai praeis. Esu pasiryžęs kautis ir padėti savo komandai iš visų jėgų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius