Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 24

Pinigų sprogimas Barselonoje: Brandono Davieso alga – tris kartus didesnė nei Kaune

„Barcelona“ laimėjo mūšį dėl Brandono Davieso šį mėnesį krepšinio rinkoje, nors dėl vidurio puolėjo grūmėsi Maskvos CSKA ir Madrido „Real“. Dabar aišku, dėl ko.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Barcelona“ klube ateinantį sezoną B.Daviesas turėtų uždirbti 1,6 mln. eurų į rankas.

Ispanijos žiniasklaidos teigimu, su mokesčiais atlygis siektų arti 2,5 mln. eurų ir tai dar yra tinkama sąlyga, pagal kurią už pirmą sutarties sezoną legionieriai Ispanijoje moka šiek tiek mažesnius mokesčius.

27 metų 208 cm ūgio B.Daviesas pastaruosius du sezonus žaidė Kauno „Žalgiryje“, įsibėgėjus pirmajam sezonui sudaręs naują sutartį su LKL čempionais.

Jo atlyginimas praėjusį sezoną buvo tarp trijų didžiausių „Žalgiryje“ ir siekė 490 tūkst. eurų per metus.

B.Daviesas buvo išrinktas į Europos naudingiausių žaidėjų penketą ir natūralu, kad jo kaina ženkliai išaugo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Keli Eurolygos milžinai norėjo įsigyti vidurio puolėją, bet „Barcelona“ pasiūlymas buvo neatremiamas.

Nors oficialiai apie sutartį su B.Daviesu dar nepranešta, amerikiečio žmona jau buvo ištransliavusi žinutę apie dvejų metų sutartį ir išsirinktą būstą Barselonoje.

Nuo 2014 metų į Eurolygos finalo ketverto varžybas nepatenkanti „Barcelona“ pučia savo biudžetą, kad pagaliau pasiektų savo tikslą.

B.Daviesas nebus daugiausiai uždirbantis „Barcelona“ naujokas. Iš Maskvos CSKA persikeliantis amerikietis gynėjas Corey Higginsas uždirbs 1,7 mln. eurų.

„Scanpix“ nuotr./Cory Higginsas
„Scanpix“ nuotr./Cory Higginsas

Ir Ispanijos lygoje „Barcelona“ liko be aukso trofėjaus, bet visi žingsniai rodo, kad ambicijos bus dar aukštesnės 2019–2020 metų sezoną.

Komandoje turėtų likti šie žaidėjai: Kevinas Pangosas (iš „Žalgirio“ į „Barcelona“ jis perėjo praėjusią vasarą), Kyle'as Kuricas, Adamas Hanga, Pau Ribasas, Ante Tomičius, Pierre Oriola, Rolandas Šmitas, Artiomas Pustovyjus.

Treneris iš Serbijos Svetislavas Pešičius turėtų likti prie komandos vairo. Po pralaimėto Ispanijos lygos finalo jis pareiškė, kad negali mesti komandos pusiaukelėje, o dabartiniam „Barcelona“ prezidentui Josepui Maria Bertomeu patyręs serbas, regis, tinka.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Svetislavas Pešičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Svetislavas Pešičius

„Barcelona“ tikriausiai atsisakys Thomaso Huertelio, nes S.Pešičius yra pasakęs: „Jei įmeti 20 taškų, bet tiek pat taškų ir praleidi, man tai visiškai nepadeda laimėti.“

„Barca“ dar norėtų pratęsti sutartį su Victoru Claveru ir Chrisu Singletonu, o vyšnia ant torto galėtų tapti Alexas Abrinesas – anksčiau Barselonoje rungtyniavęs ispanas pastaruosius metus atstovavo „Oklahoma City Thunder“, pastarąjį sezoną jis pelnė po 5,3 taško. Tačiau derybos dar nėra baigtos. Už A.Abrinesą Barselonos klubui tektų suploti dar daugiau nei už B.Daviesą.

„Scanpix“/AP nuotr./Alexas Abrinesas
„Scanpix“/AP nuotr./Alexas Abrinesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius