Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2022 03 24

Prancūzijos spauda: talentas gavo gimimo liudijimą Kaune

Po Eurolygos rungtynių Kaune Prancūzijos žiniasklaida akcentavo, jog Vilerbano ASVEL pagaliau nutraukė pralaimėjimų grandinę ir nebebus paskutiniai turnyre, o taip pat džiaugėsi dėl 18-mečio Victoro Wembanyamos geriausio mačo turnyre.
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Karo Ukrainoje tema pastarosiomis savaitėmis dominuoja ir Prancūzijos žiniasklaidoje.

„Ar galėtume kirsti į rusiškus taikinius Ukrainoje be karo su Maskva?“ – svarstė populiariausias Prancūzijos dienraštis „Le Figaro“.

Sporto skiltyse ketvirtadienį dominavo lemiamų pasaulio futbolo čempionato atrankų kovos, taip pat moterų teniso reitingo lyderės Ashleigh Barty sprendimas trauktis iš sporto būnant 25-erių amžiaus.

Krepšinio skiltyje prancūzus džiugino rezultatyviausią pasirodymą NBA surengęs buvęs ASVEL įžaidėjas Theo Maledonas, „Oklahoma City Thunder“ klubui pelnęs 25 taškus.

Apie trečiadienio Eurolygos rungtynes Kaune, kur Vilerbano ASVEL paglemžė pergalę iš „Žalgirio“ 72:68, dažniausiai informuota kelių sakinių žinute iš naujienų agentūros AFP.

Prancūzijos žiniasklaida pabrėžė kelis faktus apie mačą Kaune:

ASVEL krepšininkai ten nutraukė savo pralaimėjimų Eurolygoje seriją, kuri iki kelionės į Kauną vyniojosi per septynias nesėkmės iš eilės.

Buvo priminta, kad pati Vilerbano komanda jau nebeturi realių galimybių patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

„T.J.Parkerio žaidėjai pakilo į tryliktą vietą Eurolygos lentelėje, po to, kai buvo išmesti Rusijos klubai dėl vasario 24 dieną Rusijos armijos pradėtos invazijos į Ukrainą“, – pažymėjo „L'Equipe“.

Paaiškinęs, kad pergalė pasiekta prieš žemiausią vietą lentelėje užimančią ekipą, Prancūzijos sporto dienraštis taip aprašė mačą: „Atsilikę pirmojo kėlinio pabaigoje, prezidento Tony Parkerio vyrai reagavo tinkamai, vedami nuostabaus Elie Okobo (21 taškas) ir efektyvaus Victoro Wembanyamos.“

18-metis Prancūzijos krepšinio talentas V.Wembanyama surengė geriausią pasirodymą šį sezoną Eurolygoje.

220 cm ūgio vidurio puolėjas pelnė 14 taškų, pataikęs 6 dvitaškius iš 7, atkovojo 5 kamuolius, blokavo net 5 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, o iš viso surinko 23 naudingumo balus. Kaune užfiksuoti net septyni aukštaūgio karjeros Eurolygoje rekordai.

„Victoras Wembanyama nuveikė didelį darbą, kad sustabdytų ASVEL nesėkmių seriją“, – skelbė basket-infos.com

„23 balai naudingumo: Victoras Wembanyama Eurolygoje gavo gimimo liudijimą“, – gyva antrašte išsiskyrė bebasket.fr.

Šis portalas priminė, kad jaunojo vidurio puolėjo pirmieji žingsniai Eurolygos scenoje nebuvo tvirti.

Vis pristabdomas traumų jis iki šiol daugiausia taškų buvo pelnęs 10, kai pataikė 3 iš 13 metimų Vitorijoje. Naudingumo balų vidurkis tesiekė 3,4, o daugiausia buvo surinkęs irgi 10.

„Tačiau per lentelės dugne esančių komandų dvikovą U19 pasaulio vicečempionas parodė, kad jau gali būti svarbus žaidėjas Eurolygoje, dominavęs prieš Tylerį Cavanaugh ir kitus „Žalgirio“ aukštaūgius“, – rašė bebasket.fr

„Žinau, kad tai tik pradžia. Esu labai ramus. Esu susirūpinęs, kad šis sezonas nebuvo tobulas, buvo daug dalykų, kurių negalėjome kontroliuoti – ir komandiškai, ir asmeniškai, bet aš žinau, kad tai natūralus ciklas. Viskas bus geriau“, – po rungtynių kalbėjo V.Wembanyama.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL

„Tai vaikis, kuris jau klauso. Jis nori progreso, – apie jaunuolį sakė ASVEL treneris T.J.Parkeris. – Jam nėra lengva, kol jo kūnas dar yra toks. Jam reikia tapti didesniu ir jis sunkiai dirba kasdien. Jis nusipelnys žaidimo laiko, jei toliau klausys kaip dabar, jis žais vis daugiau. Jis yra tarp tų, kuriais pasitikiu rungtynių pabaigoje.

NBA? Dar daug laiko iki to, jam iki ten dar liko pusantrų metų. Svarbiausia, kad jis liktų sveikas. Fiziniai sunkumai sezono pradžioje neleido jam rasti ritmo, jis negalėjo treniruotis. Mėnuo ar du jis jau gali dirbti ir tobulėti. Praėjusį sezoną jis dar žaidė jaunimo lygoje ir truputį ragavo profesionalaus krepšinio Nantero klube: nėra lengva prisitaikyti prie Eurolygos lygio, bet norėjome, kad jis priimtų iššūkį. Šįvakar jis parodė, kad gali žaisti aukščiausiu lygiu būdamas savo amžiaus.“

Prancūzijos žiniasklaida išskyrė ir puikiai sužaidusį Elie Okobo – ASVEL lyderis įskraidino tritaškius svarbiausiu metu rungtynių pabaigoje.

Iš žalgiriečių bebasket.fr paminėjo Artūrą Milaknį.

„Žalgiris“ susigrąžino persvarą paskutinio kėlinio pradžioje Artūro Milaknio dėka (11 taškų), jis pataikė tris tritaškius“, – akcentavo bebasket.fr

O leprogres.fr akcentavo kitą faktą: „ASVEL nefinišuos penkioliktoje ir paskutinėje vietoje Eurolygoje, suskaičiavęs, kad Vilerbano klubas turi ir tarpusavio rungtynių pranašumą prieš kitus autsaiderius – Atėnų „Panathinaikos“ ir „Žalgirį“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius